Σχόλια 21/1/2014

0
poulios 2
Τελικά ο Ξηρός απέδρασε για να σώσει την κοινωνία που καταρρέει. Πόσους εθνοσωτήρες θ’ αντέξει αυτή η χώρα!
 
 
 ΔΗΜΑΡ μάλλον με Πούλιο
Είναι οριστικό και αναμένεται εντός των ημερών η ανακοίνωση της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης με το συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου για το δήμο Ξάνθης. Όπως οριστικό είναι η αυτόνομη κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Νίκο Ανταμπούφη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να μετρήσει τις δυνάμεις του τόσο στο Δήμο Ξάνθης όσο και στην Περιφέρειά μας με αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης το Νίκο Καλιαμπάκα.
«Ε»


 
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια
 Είναι που είναι στα κάτω του το ΠΑΣΟΚ συνολικά γιατί κουβαλάει δυο φορτία πολύ μεγάλα και επώδυνα. Το πρώτο είναι η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. και το δεύτερο η εμπλοκή ανθρώπων του σε σκάνδαλα με μίζες κλπ.
Έχει λοιπόν τα αρνητικά του σήμερα η Προεδρία του Βενιζέλου, έχει και από την άλλη και κάποιους που τώρα, την περίοδο αυτή, το παίζουν «βαρύ πεπόνι» όπως αυτοί οι «75» που κάνουν αντιπολίτευση στη σημερινή ηγεσία.
Ο λαός μας πολύ σοφά λέει το «κακό χωριό τα λίγα σπίτια». Να τώρα, το ίδιο συμβαίνει και με το ΠΑΣΟΚ. Αντί συμμαζέματος κάποιοι κοιτούν να το διαλύσουν οριστικά.
«Ε»


 
Περιφερειακό
 Σενάριο προφανώς που γράφτηκε δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη. Αναφέρεται στις Περιφερειακές εκλογές και ειδικότερα στην Περιφέρεια μας.
Έτσι, στη θέση του Τάκη Χαρίτου που ήταν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και λόγω της αποχώρησής του, δύο ονόματα παίζουν για τον επικεφαλής. Το πρώτο είναι αυτό του Λάζαρου Βασιλειάδη, προέδρου του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και εναλλακτικά του βουλευτή Δράμας Γιώργου Καραγιαννίδη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια στις εκλογές αυτές ποντάρει πολύ στις ψήφους της Μειονότητας σε Ξάνθη και Ροδόπη. Εάν όντως θα τις λάβει είναι μια άλλη ιστορία που μέλλει βέβαια να επιβεβαιωθεί.
«Ε»


 
Δήλωση και στήριξη
 Το είχε δηλώσει καθαρά και ξάστερα ο Αλέξανδρος Κοντός στην εφημερίδα μας πως «δεν με μέλλει ο δήμος Ξάνθης». Και λίγες ημέρες αργότερα το απέδειξε περίτρανα τηρώντας τη δήλωσή του στο ακέραιο. Έτσι, ο Κοντός κράτησε τη βουλευτική του ιδιότητα και συνεχίζει εκεί στην κεντρική Πολιτική Σκηνή.
Στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το περιβάλλον του, στηρίζει την υποψηφιότητα του Χαρ. Δημαρχόπουλου, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν η στήριξη αυτή θ’ αποβεί υπέρ ή κατά του Δημαρχόπουλου δε μένει παρά ν’αποδειχθεί.
«Ε»


 
13+1 φαρμακεία!
 Θα γεμίσει η πόλη της Ξάνθης νέα φαρμακεία. Συνολικά μέχρι τον προηγούμενο μήνα του 2013, «στήθηκαν» 13 νέα φαρμακεία συν 1 για τα μέλη των οικογενειών του Στρατού.
Μάλιστα, τα λεγόμενα Περιφερειακά θα λειτουργούν 6 ημέρες την εβδομάδα και επί 10 ώρες ημερησίως.
Η αλήθεια είναι ότι στο επάγγελμα υπάρχει υπερεπαγγελματισμός και οι παλιές καλές εποχές δεν υπάρχουν πλέον, γι’αυτό και αποφασίστηκε δύο φαρμακεία να εφημερεύουν και να διημερεύουν κάθε ημέρα.
«Ε»


 
Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων
 Από το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, κυκλοφόρησε ένα όμορφο ημερολόγιο τοίχου για το 2014 με ευχές για Υγεία και κάθε καλό.
Με βασική αρχή το μότο «Πρόσθεση όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός όχι διαίρεση» το ημερολόγιο πέρα της χρηστικότητας, ενημερώνει για τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και την εν γένει προσφορά στους μαθητές.
Μαθήματα, Παιδαγωγικές δραστηριότητες ελληνομάθειας, δημιουργική απασχόληση, κατασκηνώσεις, ενισχυτική διδασκαλία και άλλα.
«Ε»


 
Ο Χριστόδουλος ξαναχτυπά
 Την επιστροφή στην παρανομία ανήγγειλε και επισήμως ο αρχιτρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, με κείμενο και βίντεο σε γνωστή ακροαριστερή ιστοσελίδα. Το κείμενο Ξηρού, βρίθει απειλών και ύβρεων κατά των ΜΜΕ και του πολιτικού συστήματος ενώ έχει αναφορές σε Καραϊσκάκη και Θούριο.
Ο Ξηρός χλευάζει και τους δικαστές που του έδωσαν αρκετές φορές άδεια ως εξής: «Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”.
Κάνει δε σαφείς και τις προθέσεις του για το μέλλον: «Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ’ όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.»
Ας τα ακούσουν αυτά οι δικαστές που μοιράζουν άδειες σε επικίνδυνους και αμετανόητους εγκληματίες. Γιατί σίγουρα αν τον ξαναπιάσουν θα του δώσουν ξανά άδεια!


 
Έφυγε απ’ την μέση ο Δελής …Μονομάχοι οι: Δαλάτσης – Τσιλιγγίρης\
 Αποχώρησε ο Χρήστος Δελής από την διεκδίκηση της ηγεσίας της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» του αποχωρήσαντος δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου. Την απόφαση του αυτή καθώς και τους λόγους της αποχώρησης – που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αιτιολογημένοι –γνωστοποίησε στους άλλους δύο διεκδικητές σε προχθεσινή τους κατ’ ιδίαν συνάντηση με σκοπό την συμφωνία μεταξύ τους αρχικά. Έτσι απομένουν οι Κώστας Δαλάτσης και Δήμος Τσιλιγγίρης ως διεκδικητές και αναμένεται ν’ αποφασίσουν ποιος από τους δυο θα είναι ο επικεφαλής, αρχικά μεταξύ τους και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε θ’ αποφασίσει η γενική συνέλευση της παράταξης.
Να σημειώσουμε ότι ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου παρακολουθεί διακριτικά τη διαδικασία χωρίς να ανακατεύεται.
Μ.Ξ.


 
Κινητοποιήσεις αγροτών αλλά όχι εδώ…
 Για κινητοποιήσεις από σήμερα πήραν απόφαση οι αγρότες σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Θ’ αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από την συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου. Αποφασίστηκε επίσης την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορίες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA. Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
Στην Ξάνθη απ’ ότι έμαθα μάλλον δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις – όπως και την προηγουμένη φορά – και όχι γιατί δεν έχουν τα ίδια προβλήματα και αιτήματα αλλά γιατί δεν υπάρχει μια γερή συνδικαλιστική βάση που να τους κινητοποιήσει. Ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας είναι η Ένωση Γεωργών Δ. Τοπείρου» που αριθμεί 100 μέλη.
Μ.Ξ.


 
Το έριξαν έξω οι καπνιστές
Υπό τον φόβο των προστίμων οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύουν το κάπνισμα εντός των καταστημάτων τους. Έτσι, το δερματάκι των καπνιστών έχει «τσιτώσει» καθώς οι ίδιοι, προκειμένου να επιδοθούν στην αγαπημένη, κακιά συνήθειά τους μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά ή οι πιο τολμηροί κάθονται έξω, αψηφώντας το κρύο. Από την πλευρά τους, οι αντικαπνιστές έχουν βρει την υγειά τους καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους χωρίς να βρωμάνε τα ρούχα και τα μαλλιά τους «τσιγαρίλα». Για να δούμε για πόσο θα κρατήσει και αν ένα τέτοιο μέτρο καταφέρει να μειώσει τον αριθμό των καπνιστών στην χώρα.
Γ.Τ.


 
Επιχείρηση σκούπα στο κέντρο
Ένα ακόμη καλό νέο για τους Ξανθιώτες, καθώς από τώρα και για πέντε τουλάχιστον μήνες θα έχουν την χαρά να βλέπουν καθαρό το κέντρο της πόλης. Το «θαύμα» θα γίνει χάρη στις πεντάμηνες συμβάσεις που έχει υπογράψει η Δημοτική Αρχή με τους επιλεγέντες των προγραμμάτων πεντάμηνης απασχόλησης. Ήδη το πρόγραμμα ξεκίνησε να τρέχει και οι οδοκαθαριστές πήραν τις σκούπες τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους. Εμείς θα τους ευχηθούμε καλή αρχή και καλή υπομονή –για αυτά που πρόκειται να δούνε…
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …