Σχόλια 16/1/14

0
roz week
Οι Ιδιοκτήτες Καφετεριών ΑΠΑΙΤΟΥΝ τη μείωση της σχολικής ημέρας κατά 2-3 ώρες, και την καθιέρωση καφέ ώρας!


 
 
Το ένα τέταρτο…δήλωνε
 Είναι ν’ απορεί κανείς με την ελαφρότητα και την έλλειψη ήθους από πολιτικούς σαν το Λιάπη. Πρόσφατο κατόρθωμα που βγήκε στο φως η ψεύτικη δήλωση που έκανε για τα τετραγωνικά της βίλας του. Ο αθεόφοβος δήλωνε στο δήμο ότι ο «ξενώνας» του πως ήταν 70 τετραγωνικών, ενώ στην πραγματικότητα είναι 233!! Δηλαδή, συνειδητά έλεγε ψέματα, δηλαδή ήταν ένας κοινός ψεύτης.
Η όλη λειτουργία του Λιάπη είναι ενδεικτική μιας νοοτροπίας μερίδας πολιτικών οι οποίοι θεωρούν πως έχουν δικαιώματα μόνον και καμία υποχρέωση προς δήμους, δημόσιο και αλλού.
Ο Λιάπης στο Καρπενήσι λειτούργησε ως ένας πονηρός μπαγάσας. Ως ένας τυπάκος να δηλώσει λιγότερα τετραγωνικά για να πληρώνει λιγότερα ευρώ, όταν ο απλός μέσος Έλληνας, με εντιμότητα, δηλώνει την απόλυτη αλήθεια και πληρώνει ακέραιες τις υποχρεώσεις του. Κι αυτός ο άνθρωπος ήταν βουλευτής, έγινε υπουργός και είχε φιλοδοξίες ν’ ανέβει πιο πάνω. Ποιος; Ο Λιάπης!
Κρίμα για τη χώρα, για όλους. Και βέβαια κρίμα που τέτοιας ποιότητας άνθρωπος εκλεγόταν και βουλευτής…
«Ε»


 
Γελάει ο κόσμος
 Η πρόταση του Προέδρου των ξενοδόχων να κλείνουν για μια εβδομάδα ακόμη τον χειμώνα τα σχολεία για να κάνουν χειμερινό τουρισμό οι μαθητές και οι γονείς τους, είναι όντως για γέλια. Σε μια περίοδο που όλοι θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να παράγουμε περισσότερα αγαθά, και να βγάλουμε εισόδημα, κάποιοι, σκέφτονται τις διακοπές!
Επικαλούνται, οι αθεόφοβοι μάλιστα την Ευρώπη, όπου ο χειμώνας είναι πολύ διαφορετικός από ότι σε μας. Όπως και να’ ναι, η πρόταση είναι για γέλια, διότι εκείνο που χρειάζεται ο Έλληνας δεν είναι οι διακοπές. Το χρήμα είναι, που μάλιστα έγινε δυσεύρετο. Διότι όσοι το έχουν, βρίσκονται συνέχεια σε διακοπές. Κάποια άλλα υποζύγια δουλεύουν συνέχεια.
Και κάτι τελευταίο: Ο πρόεδρος των ξενοδόχων είχε αυτή την ιδέα. Εάν αρχίσουν οι διάφορες επαγγελματικές τάξεις να κάνουν τέτοιες προτάσεις ο καθένας για την τάξη του, στο τέλος θα έχουμε ένα τουρλουμπούκι!
-Ας σοβαρευτούν κάποιοι…
«Ε»


 
 
Προσωπικό θέμα
 Κακώς κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα καθαρά προσωπικό επιχειρηματικό θέμα ο Στέλιος Μωραΐτης το ανήγαγε σε τοπικό. Είναι λάθος επιλογή και σίγουρα δε βοηθά.
Δικαίωμά του βέβαια να έχει την όποια άποψη, όμως η δική μας εκτίμηση είναι διαφορετική. Για διάφορους λόγους αλλά και για έναν πολύ σοβαρό. Αυτόν του θεσμικού ρόλου που κατέχει στο Επιμελητήριο.
Η υπόθεση αυτή δεν θα λυθεί με μηνύσεις, συνεντεύξεις και βαρύγδουπες δηλώσεις για κατατρεγμούς και συμμορίες. Όπως δεν μπορούν εύκολα να αιτιολογηθούν οι καταγγελίες για προσπάθεια πολιτικής, οικονομικής και επαγγελματικής εξόντωσης εκ μέρους του Μωραΐτη. Όσο δε τα γεγονότα εξωθούνται προς τα άκρα με βαρύτατα υπονοούμενα, τόσο μειώνεται η πιθανότητα εύρεσης λύσης.
Τέλος πάντων, το όλο θέμα είναι υπόθεση του Μωραΐτη, αυτός αποφασίζει και κρίνει. Εμείς τις προσωπικές μας εκτιμήσεις εκθέτουμε και σίγουρα δεν είναι ευχάριστο πράγμα να διαπιστώνει κανείς να συνεχίζεται μια βεντέτα που οδηγεί σε βαρύτατα τραύματα και τις δύο πλευρές που σίγουρα θα επιφέρουν οδύνη και διαιώνιση μιας αρνητικής κατάστασης.
«Ε»


 
Αλλαγές
 Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου θα σηματοδοτήσουν, όπως όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία δείχνουν, ότι θα έχουμε σημαντικές, καθοριστικές αλλαγές. Αλλαγές στα κόμματα και τους σχηματισμούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων.
Έτσι, εκτός από τα γνωστά και φθαρμένα κόμματα, θα έχουμε και τελείως νέα. Νέα ως προς τα πρόσωπα αλλά και τις ιδέες και βέβαια εκτός των γνωστών κομμάτων που ευθύνονται και αυτά για το χάλι της χώρας σε επίπεδο Οικονομικό αλλά και ηθικό.
Αλλαγές λοιπόν πολλές και επιλογές επίσης για τις εκλογές.
«Ε»


 
Περίοδος χάριτος τέλος!
 Τα μπιλιετάκια άρχισαν να μπαίνουν στα μπαρμπρίζ των αυτοκινήτων. Είναι δε προειδοποιητικά. Θ’ ακολουθήσουν και τα κανονικά όπου να’ ναι και καλά θα κάνουν, διότι η κατάσταση με τα αυθαιρέτως παρκαρισμένα εδώ κι εκεί Ι.Χ. μέσα στην πόλη δεν πάει άλλο.
Ο καθένας παρκάρει όπου και όπως γουστάρει. Κλείνει διαδρόμους, εμποδίζει λεωφορεία, παρκάρει σε διάβαση ή σε θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ, καρφί δεν του καίγεται! Πλήρης αναισθησία και γαϊδουριά.
Όμως η περίοδος χάριτος τελείωσε και ξεκινάει μια προσπάθεια από την Αστυνομία να μπει μια τάξη. Όχι ότι θα συνετιστούν κάποιοι. Όχι. Αλλά τουλάχιστον θ’ αρχίσουν να φοβούνται και να σκέφτονται τα πρόστιμα. Διότι ο νεοέλληνας μόνον τα πρόστιμα φοβάται, ο καρμίρης. Τους νόμους θεωρεί ότι οι «άλλοι» πρέπει να τηρούν, όχι ο ίδιος!
«Ε»


 
Κεντρώο, φιλοευρωπαϊκό «Νέο Κόμμα»
 Ένα ακόμα νέο κόμμα αναμένεται να ιδρυθεί άμεσα στη χώρα και να διεκδικήσει κι αυτό την ψήφο μας στις ευρωεκλογές. Θα είναι νέο και κατ’ όνομα, καθώς οι δημιουργοί του επέλεξαν αυτό ακριβώς το όνομα: «Νέο Κόμμα».
Η ιδρυτική ομάδα αποτελείται από στελέχη του ιδιωτικού τομέα, της δημόσιας διοίκησης και Πανεπιστημιακών της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ απουσιάζουν παντελώς οι πολιτικοί, ενεργοί και πρώην. Το νέο κόμμα αυτοπροσδιορίζεται ως “κεντρώο και φιλοευρωπαϊκό” και θα εστιάσει την κριτική του στη δομή και λειτουργία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος προτείνοντας νέες δομές και τρόπους διοίκησης του κράτους.
Μεταξύ των στελεχών της ομάδας που αναλαμβάνει την αρχική πρωτοβουλία συγκρότησης του νέου κόμματος βρίσκονται Καθηγητές βρετανικών πανεπιστημίων -όπως το LSE και το Oxford University- και στελέχη της αγοράς με ειδίκευση στα οικονομικά και τη δημόσια διοίκηση. Όσο για τον ηγέτη του, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος, αλλά υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα είναι ο ομογενής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ηγηθεί πολιτικού σχήματος στην Ελλάδα για τις Ευρωεκλογές.
Αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες…


 
 No democracy
 Σκληρή επίθεση δέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάληψη της προεδρίας από την Ελλάδα, από τον γνωστό αθυρόστομο Βρετανό Ευρωβουλευτή, Νάιτζελ Φάρατζ, τα σχόλια του οποίου έφεραν σε εξαιρετικά άβολη θέση τον πρωθυπουργό.
Του είπε μάλιστα κατάμουτρα ότι το κόμμα του δεν πρέπει να ονομάζεται πια Νέα Δημοκρατία αλλά Μη Δημοκρατία (no democracy), διότι η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή!
Και συνέχισε: «Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα στους δρόμους της Αθήνας και θα πανηγυρίζουν. Δεν έχει, βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά γιατί… ήταν επιτυχία».
Και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Τώρα σας κάνουν κουμάντο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα», αφήνοντας σύξυλο τον πρωθυπουργό.
Ούτε βαλτός από το ΣΥΡΙΖΑ να ήταν…


 
 Το ξέφραγο αμπέλι
 Εάν κανείς αφιερώσει χρόνο και περιηγηθεί σε διάφορα site, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και blogs, θα διαπιστώσει, εκτός των άλλων, και μια πρωτοφανή έκφραση του «λέω ό,τι θέλω, γράφω ό,τι μου κατέβει».
Κατηγορίες εναντίον ατόμων και περισσότερο πολιτικών, συκοφαντίες χωρίς στοιχεία, υπερβολές, κακίες, ψεύδη. Ένας οχετός κειμένων, ανώνυμων συνήθως, που ξεδιπλώνουν μια παθογένεια, μια άρρωστη κατάσταση που δεν έχει μέτρο, δεν έχει όριο και δεν έχει ούτε ψήγμα ευθύνης από κανέναν!
Σπιλώνονται ονόματα, καταστρέφονται άνθρωποι, καταρρέουν καριέρες γιατί κάποιοι προβληματικοί ή κατευθυνόμενοι και βάση σχεδίου, ανώνυμα, λασπώνουν όποιον δεν συμπαθούν ή τους ανατέθηκε να συκοφαντήσουν.
Ξέφραγο αμπέλι το διαδίκτυο και δυστυχώς ελεύθερο για τον καθένα. Καλό ή κακό…
«Ε»


 
Καθημερινές εικόνες
 Ένας καβαλάρης με το περήφανο γαϊδουράκι τους να προχωρούν αμέριμνοι αμφότεροι στον κεντρικό δρόμο της διασταύρωσης του Κενταύρου συνεχίζει να αποτελεί μία καθημερινότητα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Ομολογουμένως οι… ιππείς έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να επιλέγουν τα γαϊδουράκια ως το πιο… έμπιστο, αλλά και μακρά το πιο φιλικό μέσο μεταφοράς!
Κι εμείς συνεχίζουμε να νιώθουμε έκπληξη, μαζί με λίγο ενθουσιασμό γι’ αυτές τις μικρές καθημερινές και αυθεντικές εικόνες της ορεινής μας περιοχής.
Ε.Δ.


 
Ουδέν νεώτερον από τους μνηστήρες….
 Δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην… τριανδρία των μνηστήρων της παράταξης Στυλιανίδη παρά τις προσπάθειες «συγκόλλησης». Οι πληροφορίες λένε ότι …διαλυτικός παράγοντας είναι ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος καθώς οι Μπένης – Τσέπελης μπορεί και να τα βρουν. Ο κ. Δημαρχόπουλος όμως δεν κάνει πίσω με τίποτε θεωρώντας ότι έχει γερές πολιτικές «πλάτες». Έτσι «τρίβουν» τα χέρια τους οι «Πολίτες για την Αλλαγή», ενώ μαθαίνω ότι καλά κινείται και ο Σωτήρης Τσιακίρογλου παρότι τελευταία τον πλησίασαν κάτι …κουρασμένα παλικάρια. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνάδουν με το νέο, το άφθαρτο και το καινούργιο που ευαγγελίζεται να εκφράσει ο συνδυασμό του.
Μ.Ξ.


 
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…