Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Φιλέτο»… τελικά το δημοτικό πάρκινγκ

«Φιλέτο»… τελικά το δημοτικό πάρκινγκ

0
oikonomiki dec2
 

7 ενδιαφερόμενοι. Το «χτύπησαν» 5 φτάνοντας στα 5.220 ευρώ το ποσό της μηνιαίας μίσθωσης, ποσό υπερδιπλάσιο της τιμής εκκίνησης (2.500 ευρώ)

 

Στις τιμές της αγοράς η τιμή στο πάρκινγκ δηλώνει η Ξανθιώτισσα Μαργαρίτα Πατρικίου που κέρδισε την δημοπρασία

 
 
Ξεπέρασε τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών για το δημοτικό πάρκινγκ αποδεικνύοντας ότι θεωρείται «φιλέτο» και μια κερδοφόρα επιχείρηση, διαψεύδοντας μ’ αυτό τον τρόπο και τους φόβους του αντιδημάρχου κ. Μπένη (σε παλαιότερη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής) ότι δεν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι προσήλθαν στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής – την Τετάρτη στις 13.00 – οπότε και πραγματοποιήθηκε ανοιχτή προφορική δημοπρασία, 7 υποψήφιοι και τελικά το «χτύπησαν» οι 5 (επειδή οι δύο δεν είχαν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά) και το μίσθωμα έφτασε σε υπερδιπλάσια τιμή της τιμής εκκίνησης των 2.500 ευρώ που είχε θέσει η Οικονομική επιτροπή.
 
Στα χέρια της Ξανθιώτισσας Μαργαρίτας Πατρικίου το δημοτικό πάρκινγκ
Οι επιχειρηματίες που το «χτύπησαν» ήταν ο Τεφρωνίδης Αναστάσιος, Ψωμάς Δημήτριος, Ηλιάδης, Γεώργιος, Πατρικίου Μαργαρίτα και Ταμπουρατζής Αλέξανδρος, ενώ αυτοί που βγήκαν από την δημοπρασία ήταν οι : Λαφτόπουλος και Μπουτλάς. Όταν το ποσό ξεπέρασε τα 4.860 ευρώ παραιτήθηκαν οι Τεφρωνίδης, Ψωμάς και Ταμπουρατζής και έμειναν οι Ηλιάδης και Πατρικίου ανεβάζοντας την τιμή σε πάνω από 5.000 ευρώ.
 
Στις τιμές της αγοράς η τιμή στο πάρκινγκ
Τελικά όταν η κα Πατρικίου έφτασε την προσφορά στα 5.220 μηνιαίο μίσθωμα ο κ. Ηλιάδης εγκατέλειψε και το δημοτικό πάρκινγκ κατακυρώθηκε στην κα Πατρικίου. Η νέα επιχειρηματίας μιλώντας λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους εξέφρασε την χαρά της που κέρδισε την δημοπρασία και τις ευχαριστίες της για τους υπόλοιπους υποψηφίους ανταγωνιστές της, σημείωσε δε ότι: « χαίρομαι που το πάρκινγκ το πήρε επιχείρηση της Ξάνθης», ενώ όσο αφορά τον τιμοκατάλογο που θα έχει το ιδιωτικό πλέον πάρκινγκ επιφυλάχθηκε να πει κάτι συγκεκριμένο εκτός του ότι : « οι τιμές δεν θα διαφέρουν από τις τιμές που ήδη υπάρχουν στην αγορά της Ξάνθης». Να σημειώσουμε ότι ο δήμος στους όρους δεν έχει θέσει θέμα τιμοκαταλόγου και κατά συνέπεια αυτό παραπέμπει σε αύξηση της τιμής καθώς η τιμή στο δημοτικό παρκινγκ ήταν 1 ευρώ την ώρα ενώ στα ιδιωτικά ακριβώς το διπλάσιο. Όμως κοντός ψαλμός Αλληλούια…και…
 
…τον εξάψαλμο άκουσε ο Δημήτρης Μπένης από τον Χρίστο Πούλιο…
… για το ετήσιο πρόγραμμα Δράσης! Ειδικότερα ο κ. Πούλιος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει ιδρύσει ακόμη – κι ενώ υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου υπηρεσία Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και ότι εξ’ αυτού ο δήμος υπολείπεται σε έσοδα και αναγκάζεται να βάζει ίδιους πόρους για να υλοποιεί το πρόγραμμα δράσης. Οι επισημάνσεις του κ. Πούλιου είχαν έντονο πολιτικό ύφος: «Δεν λέτε στο πρόγραμμα πού θέλετε να πάει ο δήμος ..εκτός από τις εκλογές του 2014…», φράσεις που ενόχλησαν τον κ. Μπένη ο οποίο του απάντησε ότι στήνει πολιτικές φιέστες για ένα καθαρά τεχνοκρατικό θέμα επειδή έχει κάλυψη η συνεδρίαση από τα ΜΜΕ και υπογράμμισε ότι πολιτικές τοποθετήσεις για το πρόγραμμα δράσης θα γίνουν στο Δημοτικό συμβούλιο. Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Πούλιος επέμενε ότι ο δήμος δεν έχει πρόγραμμα και διαχειρίζεται με λάθος τρόπο τα οικονομικά του ενώ ο κ. Μπένης του απάντησε ότι ο δήμος Ξάνθης είναι στους 10 καλύτερους δήμους. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία αφού καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μετ’ εμποδίων» προχωρούν τα έργα του Ε.Κ. «Αθηνά»

Μετά τις καθυστερήσεις «έσπασε» στα δύο η προγραμματική του δήμου Ξάνθης με το Κέντρο – Οι…