Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ομαδική επιστολή στον Αη-Βασίλη

Ομαδική επιστολή στον Αη-Βασίλη

0
geitonia 1-web
 
 
Αυτές τις μέρες στο χωριό του Άη – Βασίλη όλοι εργάζονται μέρα – νύχτα. Θέλουν να προλάβουν τις επιθυμίες των παιδιών από όλο τον κόσμο. Επιστολές όπως παραδοσιακά γράμματα ή φακέλους, ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεφωνήματα, δέχεται στο εργαστήριό του ο Άγιος μέχρι τις 30 του μήνα. Στις 31 το πρωί αρχίζει το μεγάλο ταξίδι στα πέρατα της Γης. Μικροί – μεγάλοι παραλαμβάνουν τα δώρα που ζήτησαν. Αποκαμωμένος ο Άγιος από το μεγάλο ταξίδι, επιστρέφει λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο χωριό του.
Οι χωριανοί τον περιμένουν με λαχτάρα. Τακτοποιούν το έλκηθρο, ταΐζουν τους τάρανδους, επιμελούνται με σχολαστική φροντίδα όλες τις λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής και λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 12, έχοντας τον Άγιο να τους εξιστορεί δισεκατομμύρια ιστορίες, είναι καθισμένοι ολόγυρα στο μεγάλο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, έχοντας στη μέση μια μεγάλη πίττα.
Μέχρι τότε όμως, έχουμε ακόμα τρεις εβδομάδες. Έτσι, ας πάμε να δούμε τί έγινε στο εργαστήριο του Αγίου, όπου οι εργασίες γίνονται από τον ίδιο, τους χωριανούς, τα ελάφια, τις νεράιδες . τα ξωτικά όλο το εικοσιτετράωρο. Όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ένας μεγάλος φάκελος έφτασε στον Άγιο τις προηγούμενες ημέρες. Του έκανε εντύπωση. Τον άνοιξε με προσοχή και τί να δει! Τα ονοματεπώνυμα με τις υπογραφές 1400 παιδιών Δημοτικών Σχολείων από την Ξάνθη. Συγκεκριμένα όλων των παιδιών που τα Σχολεία τους βρίσκονται γύρω από το πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είχε ακόμα τις υπογραφές και τα ονόματα από τις κυρίες και τους κυρίους που κάνουν μάθημα στα παιδιά, τους διευθυντές των Σχολείων, τους γονείς των παιδιών. Όλοι μαζί ήθελαν το πάρκο να γίνει ξανά πάρκο, γιατί ξεστράτισε, «γλίστρησε» και δεν εκπληρώνει σαν πάρκο την αποστολή του. Ο Άη – Βασίλης διάβασε ξανά την επιστολή, χαϊδεύοντας τα άσπρα γένια του.
Πικραμένα παιδιά δεν αφήνει πουθενά στον κόσμο. Εξάλλου την περιοχή για την οποία έκαναν λόγο τα παιδιά, την ξέρει καλά. Δώρο δικό του σε όσους κατοικούν εκεί κοντά, ήταν μπροστά από κάμποσες Πρωτοχρονιές αυτό το πάρκο. Δίκαιο έχουν τα παιδιά, απόλυτο δίκαιο, σκέφτηκε. Αυτό το πάρκο, θα πρέπει να το κάνουμε πηγή ζωής. Να χαίρονται τα παιδιά, οι γονείς, ο παππούς, η γιαγιά. Να γίνονται και μαθήματα εκεί.
Τί χρειάζονται; Κάποια ελάφια ή ζαρκάδια από τα αναπαραγόμενα, κάποιοι σκίουροι να σκαρφαλώνουν στα πεύκα, να παίρνουν από τα χέρια των παιδιών καρύδια, μερικές άσπρες χήνες να ταξιδεύουν τα όνειρα των παιδιών, πέρδικες, φασιανοί, μπεκάτσες, ό,τι ακόμα ζητήσουν τα παιδιά και τελειώσαμε. Θα πηγαίνουν εκεί τα παιδιά και από άλλα σχολεία ή συνοικίες να βγάζουν φωτογραφίες, να κάνουν μάθημα, βλέποντας από κοντά τα ζωάκια, τα πουλάκια. Αυτά θα μας τα δώσουν από τον κυνηγετικό σύλλογο. Ο Δήμος θα μας κάνει την περίφραξη και τα υπόλοιπα. Από την δασική υπηρεσία θα μας δώσουν και μερικά έλατα ή άλλα δένδρα και φυτά. Στο άλσος του Ευμοίρου όταν ήταν ακόμα ανοιχτό το αναψυκτήριο, όλα αυτά υπήρχαν. Χαίρονταν τα παιδιά. Θα χαρούν και πάλι. Εξάλλου δεν ζητάνε και κάτι παράλογο, ούτε μεγαλειώδες. Πήρε το κινητό του και κάλεσε τον Δήμαρχο της Ξάνθης, τον Μιχάλη Στυλιανίδη.
-«Όσο θα είμαι στην Ξάνθη μπροστά στο Δημαρχείο, να πείτε τα παιδιά να έρθουν να με συναντήσουν. Θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους».
Γι αυτό λοιπόν καλά μας παιδιά όσο θα είναι στην Ξάνθη ο Άη Βασίλης που μπορεί και είναι παντού, να πάτε, να τον συναντήσετε, να του πείτε τα κάλαντα, να τον ευχαριστήσετε. Το αίτημά σας έγινε δεκτό.
 
Στέλιος Αρσενίου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέλιος Αρσενίου
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί Μονταζιέρας

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …