Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Επιτρέπονται μόνον προσλήψεις

Επιτρέπονται μόνον προσλήψεις

0
 
 του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
 
Η πρόθεση είναι σαφής και ξεκάθαρη. Από την ημέρα πού την διακυβέρνηση της χώρας θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέπονται στον ιδιωτικό τομέα μόνον οι προσλήψεις. Οι απολύσεις θα αποτελέσουν ένα μακρινό σκοτεινό παρελθόν. Απολύσεις τέλος. Τέλος καλό όλα καλά.
Όσοι πιάσανε δουλειά σε ένα μαγαζί ή ένα εργοστάσιο εξασφαλίστηκαν διά βίου ή πιθανόν και πέραν της παρούσης ζωής. Τον προσέλαβες; Πάει και τελείωσε, φάτον και καλή όρεξη. Διότι ο άνθρωπος αυτός θα αποτελεί πλέον, βρέξει χιονίσει, μέρος του πορτοφολιού σου, το οποίο φρόντισε να έχει ένα συγκεκριμένο πάχος για να μπορέσει να αντέξει τις φουρτούνες μέχρι τον θάνατο του υπαλλήλου σου. Αν θελήσεις να τον απολύσεις για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει και γάμα, θα παραπέμπεσαι άμεσα ως εργοδότης στον εισαγγελέα εφετών και μετά κατ ευθείαν στον Άρειο Πάγο. Με βάση τον νόμο πού θα ψηφίσει η κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει από την χαμηλότερη ποινή των εκατό ραβδισμών έως την ανώτερη πού θα είναι η θανατική ποινή διά στραγγαλισμού, με γκαρότα, όπως οι πολιτισμένοι εκείνοι Πορτογάλοι του 19ου αιώνα. Η περιουσία σου θα δημεύεται και θα περιέρχεται στα χέρια του κράτους πού νόμιμα θα εκπροσωπείται από τους κατά τόπους κομματικούς μεγαλοϊδιοκτήτες.
Τώρα, αν ζητήσεις να απολύσεις δύο υπαλλήλους μαζί, θα επεμβαίνει ακαριαία το εργατικό συνδικάτο με δικαίωμα απαγόρευσης της ταφής σου όπως έκανε ο Κρέων για τον ανιψιό του Πολυνείκη πού τον άφησε άταφο για να τον φάνε τα κοράκια. Βρε μανία με τα πτώματα αυτά τα κοράκια, άκου να δεις, να μην τους αρέσει το φρέσκο κρέας περίεργα ζώα, καμία γευσιγνωσία δεν έχουν. Διαβάστε λίγο την Αντιγόνη του Σοφοκλή πριν αποφασίσετε να απολύσετε έναν υπάλληλό σας.
Η σχέση πλέον, με τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό, μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου θα γίνει σχέση παντρεμένου ζευγαριού, θα δοθούν υποσχέσεις αμοιβαίας κατανόησης και παντοτινής πίστης, ιδίως από τον εργοδότη προς τον εργαζόμενο. Τώρα αν θα είναι πραγματικά εργαζόμενος θα το αποφασίσει ο ίδιος και μόνον ο ίδιος άνευ πάθους εργασίας και ωραρίου. Ααα, πάνε εκείνα πού ξέρατε περί εγκαίρου αφίξεως και συνεχούς μόχθου με πενταροδεκάρες έως και οκτώ ώρες το εικοσιτετράωρο. Την άφιξη και αποχώρηση θα αποφασίζει μόνος του ο υποχρεωτικά μισθοδοτούμενος και πάντα με γνώμονα την κατάσταση της ψυχικής του υγείας προς αποφυγήν δυσάρεστων επιπλοκών και διαταραχών με αποτέλεσμα την διαρκή άδεια μετά πλήρων αποδοχών εις το διηνεκές και το αχανές διάστημα.
Εάν παρ ελπίδα η επιχείρηση μπορεί να μην έχει πολύ δουλειά και χρειασθεί να περιορίσει τα έξοδά της, αυτό θα γίνεται με διαρκή περικοπή των αποδοχών του εργοδότη αλλά και την παράλληλη παραπομπή του στο αρμόδιο όργανο περί εσκεμμένης μείωσης των εργασιών της επιχείρησης. Για να δούμε, θα ξαναυπάρξει κάμψη τζίρου; Τα παραμύθια τελείωσαν άπαξ δια παντός και οι τζίροι φαίνεται πως θα αγγίξουν τα ουράνια, θα κάνουν παρέα με τους Χριστιανούς Αγίους και τον κερδώο Ερμή.
Όπως αντιλαμβάνεσθε οι σχέσεις εργοδότη και μισθωτού θα γίνουν πλέον τόσο σφιχτές και οικογενειακές πού η πολιτεία μεριμνά από τώρα για την επισημοποίηση διά νόμου αυτού του δεσμού με έναν επί πλέον τρόπο. Έχουμε μέχρι σήμερα τον θρησκευτικό και τον πολιτικό γάμο. Τώρα θα θεσπισθεί και ο επαγγελματικός γάμος. Θα τελείται και αυτός με επισημότητα και ευλάβεια στην ενορία του εργοδότη και θα είναι ένα ισοδύναμο μυστήριο. Θα προσέρχεται ο νυμφευόμενος εργαζόμενος με μαύρο κουστούμι στον πλησιέστερο ναό με τον εργοδότη πού θα είναι ντυμένος νυφούλα και θα παντρεύεται τον εργάτη του. Μετά το πέρας του μυστηρίου το ζευγάρι θα φεύγει για το γαμήλιο ταξίδι περιοδεία στους προμηθευτές της επιχείρησης για να γνωρίσουν κι εκείνοι τον νέο διαχειριστή-εργαζόμενο. Οι ευχές όλων μας θα τους συνοδεύουν. Όχι, θα έχει πολύ πλάκα και γέλιο μέχρι δακρύων πένθους κάτω από το ολόασπρο τούλι πού θα φορά ως νύφη ο εργοδότης.
Η πρόταση της κυρίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου θα αποτελέσει πιθανόν παράδειγμα και για άλλα κράτη μέλη ή μη της Ευρωπαϊκής ένωσης. Ακόμη και τα ποδοσφαιρικά σωματεία θα υιοθετήσουν αυτή τη σκέψη. Έτσι, όταν θα προσλαμβάνεις έναν ποδοσφαιριστή θα τον κρατάς μέχρι να πάρει σύνταξη στα 67του. Δεν αποκλείεται οι επόμενες γενιές να καμαρώνουν τον Μήτρογλου στα εβδομηνταπέντε του να εφορμά κατά των αντιπάλων τερματοφυλάκων και να τον ανακόπτει ο εννενηντακοντούτης τότε Καραγκούνης. Η φιλτάτη Βουλευτής διακρίνεται μάλλον για την πίστη της στην επιμήκυνση του προσδοκίμου ζωής και ίσως ευελπιστεί ότι θα τελειώσει και αυτή αισίως την πολιτική της καριέρα κατά το τρείς χιλιάδες μετά Χριστόν και Τσίπρα.
Η σκέψη της έχει προβληματίσει ήδη πολλούς διαπρεπείς οικονομολόγους οι οποίοι έκθαμβοι κατεβάζουν από τα βάθρα τους τον Μάρξ τον Στάλιν και τον Λένιν. Ο Εγκελς κρατάει ακόμη, αλλά ως πότε; Η σκέψη για μονιμοποίηση των ιδιωτικών υπαλλήλων ξεπερνάει και αυτές ακόμη τις αποφάσεις του Νικολό Μαδούρο στο Καράκας περί διακριτικής αστυνόμευσης από το τμήμα ασφάλειας των τιμών των κίτρινων τυριών και της μορταδέλας με χαμηλά λιπαρά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο υπερτροφικών εγκεφάλων σαν φεγγοβόλο αστέρι, της λύπης το ξημέρωμα θα φέρει, αν βέβαια ξημερώσει, διαφορετικά γύρνα από το άλλο πλευρό και περίμενε μέχρι να περάσει αυτός ο εφιάλτης.
 
  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…