Σχόλια 24/12/13

0
Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα: Η δεξιά να φορολογεί την περιουσία και η αριστερά να είναι στα κάγκελα για να την προστατεύσει…


 
 
Κόλαση!
 Η κυκλοφορία στην πόλη με αυτοκίνητο τη Δευτέρα ήταν κάτι το απερίγραπτο! Κόλαση! Σα να ήρθαν στην πόλη όλα τα αυτοκίνητα του νομού.
Παντού, στα πιο απίθανα μέρη, παρκαρισμένα αυτοκίνητα όπως να’ ναι. Το ίδιο και στους κεντρικούς δρόμους. Ουρές χιλιομέτρων, βάδισμα σημειωτόν, εκνευρισμός.
Μάλιστα, κάποιοι πάρκαραν μπροστά στο ξενοδοχείο Ξανθίππειο, υπήρχε και απέναντι άλλο παρκαρισμένο και το Αστικό λεωφορείο δεν χωρούσε να περάσει. Αποτέλεσμα; Ουρά χιλιομέτρων μέχρι το ξενοδοχείο ΝΕΣΤΟΣ!!
Και κάτι ακόμη: απουσιάζει τελείως από το κομφούζιο η Τροχαία για να το βάλει σε τάξη.
«Ε»


 
 Εγκεμέν Μπαγίς και άλλοι
 Γνωστός μας από πρόσφατη άφιξη στην περιοχή μας ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας ο κ. Εγκεμέν Μπαγίς. Ο οποίος ως γνωστόν, περιλαμβάνεται σ’ αυτούς που δωροδοκήθηκαν και ήδη βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για διαφθορά.
Χρυσές μπίζνες, παράνομες αναθέσεις σε κατασκευαστικές εταιρείες και άλλες παράνομες πράξεις με τα εκατομμύρια δολάρια να κρύβονται σε κουτιά υποδημάτων!
Η Τουρκία συγκλονίζεται από τα τελευταία γεγονότα και οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι καθοριστικές για τη χώρα. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν άρχισε να αμφισβητείται εκ των έσω, αλλά σίγουρα είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς ότι μπορεί να ξεγράψει τον πρωθυπουργό.
-Οι εξελίξεις πάντως τρέχουν.
«Ε»


 
Οι των «58» της Ξάνθης
 Στα χέρια μου έχω τη λίστα με τα ονόματα (τα πρώτα) των Ξανθιωτών που συμμετέχουν στην γνωστή κίνηση των «58».
Μη ζητήσετε τώρα να σας τα ανακοινώσω διότι είναι νωρίς ακόμη. Αργότερα ίσως, ν’ αυξηθούν και τα μέλη και να ξεπεράσουν τα είκοσι που είναι σήμερα.
«Ε»


 
Αλήθεια
 Σε τούτη τη χώρα για να ζεις αξιοπρεπώς, συχνά θα πρέπει να κάνεις αναξιοπρεπή πράγματα.
«Ε»


 
Να πληρώσουν όλοι!
 Οι εικόνες είναι σαφέστατες. Μαγκουροφόροι αγρότες από την Κρήτη κατέφθασαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν στην κυβέρνηση γιατί θα κληθούν να πληρώσουν, κι αυτοί, δύο ευρώ στο στρέμμα φόρο!
Δηλαδή γι’ αυτόν που έχει 50 στρέμματα, 100 ευρώ φόρος ετησίως. Κι όμως δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε αυτό το μικρό ποσό. Όπως δεν θέλουν οι αγρότες μας να έχουν βιβλία Εσόδων – Εξόδων όπως όλοι οι επαγγελματίες μέχρι και τον πλέον μικρό.
Αντιδρούν. Όπως χρόνια τώρα. Και ως προς αυτά, δεν έχουν δίκιο και θα πρέπει να το καταλάβουν. Η υποχρέωση να πληρώνει ο καθένας το αναλογούν στην πολιτεία σε σχέση με το εισόδημά του, δεν θα πρέπει να συζητείται καν. Είναι αυτονόητο πως ΟΛΟΙ έχουμε δικαιώματα και απαιτήσεις από το κράτος, την όποια κυβέρνηση. Έχουμε όμως και υποχρεώσεις. Κι αυτό κάποιοι πολλά χρόνια τώρα το ξεχνούν…
«Ε»


 
Ελληνικός παραλογισμός
 Ο Στουρνάρας και οι συν’ αυτώ αποφάσισαν οι ερίφηδες, για ν’ αυξήσουν τα έσοδα του κράτους, ν’ αυξήσουν το ύψος των προστίμων από το Δημόσιο όταν αυτά καθυστερούν να εξοφληθούν.
Μάλιστα το ύψος του προστίμου είναι τέτοιο που οδηγεί αυτόν που χρωστά και καθυστερεί, στην οικονομική εξόντωση. Πρόκειται για μια παράλογη και πέραν πάσης λογικής απόφασης η οποία στη πράξη και δεν θα αποδώσει αλλά και δεν θα εφαρμοσθεί. Και τι μαρτυρεί όλη αυτή η ιστορία; Ότι αυτοί που καλούνται να εφαρμόσουν την οικονομική πολιτική δεν έχουν εμπειρίες της αγοράς, δεν γνωρίζουν τι γίνεται έξω στην πιάτσα, χαμπάρι δεν έχουν που βρίσκεται το δούναι και λαβείν σήμερα, πώς πάει η παραγωγή και το εμπόριο.
Γι’ αυτό αποφασίζουν τέτοια μέτρα. Και βέβαια «ξεχνούν» τις υποχρεώσεις της δικές τους προς τις επιχειρήσεις. Όταν το κράτος αργεί χρόνια για να εξοφλήσει τιμολόγια επιχειρήσεων.
«Ε»


 
«Δώρο στις τράπεζες το πάγωμα των πλειστηριασμών»
 Μια διαφορετική προσέγγιση, για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνηση για επεκτείνει για έναν χρόνο ακόμα, το πάγωμα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία παρουσιάζει η έγκυρη εφημερίδα Wall Street Journal, καθώς επισημαίνει πως η συγκεκριμένη απόφαση που πέρασε και από την Βουλή, είναι ένα αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο δώρο για τις Τράπεζες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας που ελέγχουν το 90% της αγοράς, πίεζαν από την πλευρά τους για την επέκταση, παρά του αντιθέτου θρυλούμενα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήθελαν να απαλλαγούν από τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, όμως όχι τώρα.»
Αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο προβληματική παραμένει η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης ήδη το 24% των στεγαστικών δανείων (περίπου 17,4 δισ. ευρώ) έχουν καταρρεύσει, καθώς οι δανειζόμενοι έχουν χρεοκοπήσει. Οι τιμές των ακινήτων πέφτουν κατακόρυφα, ενώ ένα κύμα κατασχέσεων θα οδηγούσε τις τιμές τους σε ένα ράλι καθόδου της τάξης του 10 -15%, όπως σημειώνουν οι αναλυτές. Έτσι για τις τράπεζες, πιο ρεαλιστικό είναι το Ιρλανδικό μοντέλο, όπου τράπεζες και δανειολήπτες, με την Τράπεζα της Ελλάδας σε ρόλο ενδιάμεσου, θα συμφωνούν στην επιμήκυνση των δανείων αποφεύγοντας να φτάνουν στα δικαστήρια όπου οι υποθέσεις μπορεί να τελεσιδικήσουν μετά από επτά χρόνια.


 
Εκνευρισμοί και σφυρίγματα χθες το πρωί
Κυκλοφοριακό κομφούζιο σημειώθηκε χθες το πρωί στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας πρωτοφανείς καταστάσεις για τους Ξανθιώτες οδηγούς. Μάλιστα σε ορισμένα σημεία κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση της τροχαίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ένα τέτοιο σημείο ήταν και η συμβολή των δρόμων 40 Εκκλησιών και Ανδρέου Δημητρίου, στο οποίο πέρα από τους οδηγούς, εκτός «εαυτού» τέθηκαν και οι φωτεινοί σηματοδότες.
Γ.Τ.


 
Χριστουγεννιάτικες ουρές στις τράπεζες
 Σε τεντωμένο σκοινί είναι τα νεύρα, τόσο των τραπεζοϋπαλλήλων, όσο και των πελατών στις τράπεζες, καθώς οι ουρές έξω από τα υποκαταστήματα δεν έχουν τέλος. Επιδόματα, συντάξεις, τέλη κυκλοφορίας, τακτοποίηση τελευταίων οφειλών πριν το τέλος της χρονιάς, διακανονισμοί έρχονται να διογκώσουν το πρόβλημα με το ήδη περιορισμένο προσωπικό εξαιτίας των συγχωνεύσεων. Τι να πούμε; Υπομονή… Λίγες μέρες έμειναν… Και του χρόνου με…. υγεία!
Γ.Τ.


 
Γιατί τα Χριστούγεννα στολίζουμε δέντρο;
 Τα Χριστούγεννα αποτελούν την πλέον γιορτινή και λαμπερή εποχή του χρόνου, όπου εκατομμύρια Χριστιανοί στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και περιμένουν να γιορτάσουν τη γέννηση του Ιησού. Πως όμως καθιερώθηκε ο στολισμός του δέντρου, τι σχέση έχει με τον Χριστό, ή την Ελλάδα και ποιά είναι η άποψη τη Ορθόδοξης Εκκλησίας; Πηγές αναφέρουν ότι τον 8ο μΧ αιώνα, ο Άγιος Βονιφάτιος θέλησε να εξαλείψει την μέχρι τότε αποδιδόμενη ιερότητα των «ειδωλολατρών» στην βελανιδιά, αντικαθιστώντας την με το έλατο το «δέντρο των Χριστουγέννων». Μία άποψη είναι πως το πρώτο στολισμένο δέντρο εμφανίστηκε στη Γερμανία το 1539, κάτι που έχει επικρατήσει μέχρι και σήμερα. Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη εκδοχή που υποστηρίζει ότι προάγγελοι του σημερινού δέντρου θεωρούνται οι στολισμοί δέντρων και κλαδιών κατά την εποχή του Βυζαντίου.
Λέγεται, ότι στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, και ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών στόλιζαν στύλους με δενδρολίβανα, μύρτα και άλλα άνθη : «…κατά διαταγήν του επάρχου της (κάθε) πόλεως, ου μόνον καθαρισμός των οδών εγένετο, αλλά και στολισμός διαφόρων κατά διαστήματα στηνομένων στύλων με δενδρολίβανα, κλάδους μύρτου και άνθη εποχής».Η ανάμνηση του στολισμού της εποχής εκείνης επιβίωσε στα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα: «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά ψηλή μου δενδρολιβανιά…».
Μ.Ξ.


 
 Προσπαθούν να ξαναστήσουν την «πυραμίδα»…
 Επανεμφανίζονται διάφοροι στην περιοχή μας που επιχειρούν να ξαναστήσουν την «πυραμίδα». Ξέρετε αυτό τύπου επενδυτικό παιχνίδι που συμμετέχεις αρχικά μ’ ένα μικρό ποσό αλλά ταυτόχρονα υποχρεούσαι να «προσηλυτίσεις» στην πυραμίδα τουλάχιστον άλλα πέντε νέα άτομα, υποτίθεται για να κερδίσεις και πάει λέγοντας. Μάλιστα για το «ψάρεμα» των παιχτών έχει επιστρατευτεί και το facebook. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ξάνθη είχε εμφανιστεί η πυραμίδα την δεκαετία του 90 ενώ την δεκαετία του 2000 είχε γίνει σκάνδαλο στην Αλβανία. Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για…επενδύσεις πόσο μάλλον όταν υπάρχει και το κακό προηγούμενο. Αλλά πάντα υπάρχουν αυτοί που θέλουν να βγάλουν εύκολο κέρδος. Έτσι νομίζουν τουλάχιστον. Για αυτό ας είμαστε προσεκτικοί και όχι ευκολόπιστοι…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…