Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σκηνές καταδίωξης στους Αμαξάδες

Σκηνές καταδίωξης στους Αμαξάδες

0
katadioxi amax-web
 

 Οι κάτοικοι καταδίωξαν και απείλησαν με λυντσάρισμα δύο άτομα που τα θεώρησαν ύποπτα κλοπής

 

Αναποδογύρισαν το αυτοκίνητό τους. Η αστυνομία τους άφησε ελεύθερους καθώς δεν υπήρχε αδίκημα…

 
 
Πρωταγωνιστές σε σκηνή καταδίωξης αστυνομικής ταινίας ήταν την Τρίτη το βράδυ οι κάτοικοι στους Αμαξάδες! Όλο το βράδυ το χωριό ήταν στο πόδι καταδιώκοντας φορτηγάκι με …ύποπτους για κλοπή – όπως τους θεώρησαν. Κλήθηκε η αστυνομία και συνέλαβε τους φερόμενους ως υπόπτους…όμως όπως αποδείχθηκε πολύ κακό για το τίποτε!
 
Κακός σύμβουλος τελικά αποδεικνύεται ο φόβος…
Και παρότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι όποιος φυλάει τα έρμα στην περίπτωση των κατοίκων των Αμαξάδων δεν είχε αντικείμενο. Όπως μας αφηγείται αυτόπτης μάρτυρας οι κάτοικοι του οικισμού έχουν πάρει τη φύλαξη του χωριού στα χέρια τους με συνεχείς περιπολίες εξαιτίας των συχνότατων κλοπών που γίνονται στον οικισμό αλλά και στους γειτονικούς οικισμούς του Πολυσίτου, του Σελέρου του Δ. Αβδήρων. Έτσι το βράδυ της Τρίτης είδαν ένα φορτηγάκι με φρούτα και ένα αυτοκίνητο. Συνολικά οι φερόμενοι ως «ύποπτοι κλοπής» επιβάτες και των δύο οχημάτων ήταν 7 άτομα, 2 άνδρες, 2 γυναίκες και 3 ανήλικα παιδιά. Οι Ομάδες φύλαξης θεώρησαν ότι κινούνται ύποπτα. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι τους είδαν να προσπαθούν σε ένα σπίτι. Τότε λειτουργώντας με την ψυχολογία του όχλου, κινήθηκαν προς το μέρος τους. Αυτοί πανικοβλήθηκαν, τα παιδιά και οι γυναίκες έτρεξαν προς στα χωράφια και οι δύο άνδρες προσπάθησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.
 
Ντεραπάρισαν το αυτοκίνητό τους και ήθελαν να τους λυντσάρουν
Οι κάτοικοι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και άρχισαν να τους καταδιώκουν μέχρι το Σέλερο. Μάλιστα ντεραπάρισαν και το αυτοκίνητο τους ενώ κάποιοι ήθελαν να τους λυντσάρουν. Ειδοποιήθηκε από αστυνομικό που βρέθηκε εκεί, η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης και κατέφθασαν στο σημείο προσπαθώντας να επιβάλλουν την τάξη και να κατευνάσουν τα πνεύματα. Όμως ο κόσμος είχε εξαγριωθεί και δεν άφηνε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τα οποία δεν τραυματίστηκαν από το ντεραπάρισμα αποτρέποντας έτσι το λυντσάρισμα. Τους μετέφεραν στην Α.Δ. Ξάνθης όμως από την ανάκριση – όπως πληροφορηθήκαμε από τις αστυνομικές αρχές – προέκυψε ότι δεν υπάρχει αδίκημα και ούτε κάποιος απ’ όλους αυτούς που τους καταδίωξε ή ήθελε να τους λυντσάρει κατέθεσε μήνυση. Έτσι τους άφησαν ελεύθερους. Τα δύο αυτοκίνητα έφεραν πινακίδες από τα Φάρσαλα και το φορτηγάκι ήταν γεμάτο με τελάρα μανταρίνια. Έτσι αποδείχθηκε – αφού δεν προέκυψαν και στοιχεία – ότι ήρθαν να πουλήσουν μανταρίνια και όχι να κλέψουν.
 
Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας του κόσμου
Το γεγονός ότι οι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να αναποδογυρίσουν το αυτοκίνητο ή να λυντσάρουν δύο ανθρώπους που απλά θεώρησαν ότι κινούνται ύποπτα είναι ανησυχητικό καθώς καταδεικνύει ότι έχει κλονιστεί το αίσθημα της ασφάλειας του κόσμου και λειτουργεί υπό το κράτος πανικού και αυτό είναι επικίνδυνο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…