Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακόπιτα με σιμιγδάλι

Σπανακόπιτα με σιμιγδάλι

0
spanakopita xfillo
 
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ. σιμιγδάλι
2 φλ. γάλα
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. βούτυρο
 
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχόμενα και προσθέτουμε το σκόρδο και το τυρί. Μόλις λιώσει το τυρί αποσύρομε από τη φωτιά. Αν το μίγμα πήξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο γάλα για να αραιώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το σπανάκι στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ το μίγμα και ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα και σερβίρουμε.
 
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα

    2 μήλα Χυμό από μισό λεμόνι Για την κρέμα 500 γρ. γάλα 100 γρ. ζάχαρη 30 γρ. αλεύρι 30 γρ.…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…