Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε 488 ανέρχονται οι δημοτικοί υπάλληλοι των δήμων της Ξάνθης

Σε 488 ανέρχονται οι δημοτικοί υπάλληλοι των δήμων της Ξάνθης

0
xartis xanthis
 

320 απασχολεί ο δήμο Ξάνθης – 84 ο δήμο Αβδήρων

 

Ελλειμματικός ο δήμος Μύκης με 37 άτομα προσωπικό. 47 άτομα απασχολούνται στο δήμο Τοπείρου

 
 
Πολύς λόγος γίνεται για τους υπαλλήλους των δήμων και συγκεκριμένα μέσα στο πλαίσιο των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων τίθεται το ερώτημα αν οι δήμοι έχουν ή όχι υπεράριθμο προσωπικό, χρεώνοντας τον κρατικό κορβανά. Το «Ε» επιχείρησε μια καταγραφή των υπαλλήλων που απασχολούνται στους 4 δήμους του νομού και από τα αριθμητικά στοιχεία που μας παρέδωσαν τα γραφεία Προσωπικού των δήμων διαπιστώνεται ότι όχι μόνο οι δήμοι του νομού μας δεν έχουν υπεράριθμο προσωπικό αλλά κάποιοι έχουν και ελάχιστο προσωπικό σε σχέση με τον πληθυσμό τους.
 
320 οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δ. Ξάνθης
Σε 320 ανέρχονται οι εργαζόμενοι του δήμου Ξάνθης. Απ’ αυτούς οι 210 είναι μόνιμοι και έχουν ασφάλεια Δημοσίου εκαι οι υπόλοιποι 110 είναι αορίστου χρόνου ή εποχικοί και είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Όλοι δε είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο υπαλλήλων ΠΟΕ – ΟΤΑ Ξάνθης. Ο αριθμός των υπαλλήλων κρίνεται ως ικανοποιητικός σε σχέση με τον πληθυσμό του δήμου που είναι στους 65.000 κατοίκους περίπου.
 
84 οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δ. Αβδήρων
Ο δήμος Αβδήρων απασχολεί αυτή τη στιγμή 84 συνολικά υπάλληλους. 34 απ’ αυτούς είναι μόνιμοι, 29 αορίστου χρόνου, 11 ορισμένου χρόνου (Βοήθεια στο Σπίτι) 5 με 8μηνη σύμβαση και 2 ασκούμενους του ΟΑΕΔ. Όλοι εκτός του μονίμου είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Για τον πληθυσμό του που φτάνει στις 19.000 κατοίκους του δεύτερου δήμου του νομού και την γεωγραφική έκταση που καταλαμβάνει που είναι η μεγαλύτερη απ’ όλους του δήμους ο δήμος Αβδήρων δεν έχει υπεράριθμο αριθμό εργαζομένων.
 
Ελλειμματικός σε προσωπικό οι δήμος Μύκης
37 μόνο άτομα απασχολεί ο δήμος Μύκης που αριθμεί 15.000 κατοίκους και καταλαμβάνει μια μεγάλη γεωγραφική έκταση. Απ’ αυτούς οι 25 είναι μόνιμοι, οι 8 αορίστου, οι 2 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 2 ειδικοί συνεργάτες.
 
47 υπαλλήλους ο δήμος Τοπείρου
10 περισσότερους υπαλλήλους και συγκεκριμένα 47 απασχολεί ο δήμος Τοπείρου παρότι ως δήμος είναι ο μικρότερος από τους 4 δήμους του νομού με πληθυσμό 11.500 κατοίκων. Απ’ αυτούς οι 22 είναι μόνιμοι και οι 25 αορίστου χρόνου, με ασφάλεια στο ΙΚΑ.
Συνολικά οι δημοτικοί υπάλληλοι και στους 4 δήμους του νομού με πληθυσμό 110.000 ανέρχονται σε 488.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…