Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον

Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον

0
patatosoupa
 
3 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
1 κύβο κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένα
Αλάτι, Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
4-5 φέτες ψωμί φρυγανισμένο με λίγο λιωμένο βούτυρο
8 φέτες μπέικον
 
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο, το σέλερι, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζοντας το μάτι σε χαμηλή ένταση ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί. Βάζουμε τις φέτες μπέικον σε ταψί καλύτερα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 1180 βαθμούς για 7 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα με το ψιλοκομμένο μπέικον.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Καροτόπιτα

    Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…
  • Νηστίσιμα ζυμαρικά με σάλτσα ταραμά

    -400 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας -4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες και ψιλο…
  • Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

    4-6 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. πλιγούρι 200 ml ζωμό λαχανικών 200 γρ. πράσα 1 σκ. σκόρδο, ψιλο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καροτόπιτα

Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…