Σχόλια 2/10/13

0
Ποιος είναι αυτός ο Φαύλος Κρανιο – Ιδιότης;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Εκλογές γιόκ
 Όλα δείχνουν τις ημέρες αυτές πως πρόθεση εκλογών από μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει. Εξάλλου το δήλωσε με σαφήνεια και ο πρωθυπουργός από την Αμερική όπου βρίσκεται.
Την περίοδο αυτή η χώρα χρειάζεται δουλειές, ανάπτυξη, κι όχι εκλογές.
Χρειάζεται ηρεμία και σιγουριά, έχει ανάγκη από σταθερότητα κι όχι εκλογικά τερτίπια στη διάρκεια της πλέον κρίσιμης περιόδου που διανύει η χώρα και οι Έλληνες.
Τώρα που πάει να ξεκινήσει μια μικρή έστω αλλαγή ρότας στη χώρα, θα ήταν τραγικό λάθος οι εκλογές. Θα έχουμε εξάλλου την ευκαιρία τον Μάιο να βγάλουμε τα απωθημένα μας ψηφίζοντας, τόσο για τις Δημοτικές εκλογές όσο και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ε»


 
Η διανομή της εφημερίδας
 Η διανομή της εφημερίδας βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση την περίοδο αυτή λόγω της ασθένειας του διανομέα, του αγαπητού σε όλους Σεφέρ.
Ο οποίος όπως όλα δείχνουν είναι καλύτερα, ξεπέρασε τον κίνδυνο και συνεχίζει τη θεραπεία του στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Η εφημερίδα μας μετά την ασθένεια του διανομέα, έγινε προσπάθεια να πηγαίνει στους συνδρομητές μέσω των ΕΛΤΑ. Λόγω όμως μειωμένου αριθμού διανομέων, η λύση αυτή δεν προχώρησε διότι έφθαναν στα χέρια των συνδρομητών εφημερίδες δύο ημερών.
Έτσι επιλέχθηκε η διανομή από νέο διανομέα για να εξυπηρετηθούν οι συνδρομητές μας. Γι’ αυτό η καθυστέρηση των πρώτων ημερών και γι’ αυτό ζητούμε για άλλη μια φορά την κατανόηση όλων.
Σιγά-σιγά θα υπάρξει η σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση.
« Ε»


 
 Η ανθρωπιά υπάρχει ακόμη
 Ένας απλός άνθρωπος, ανώνυμος, που έτσι θα παραμείνει, βρήκε τσάντα με το ποσό των 8.800 ευρώ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς ενδοιασμούς και αμφιβολίες, πήγε και παρέδωσε στην Αστυνομία το ποσό.
Ανώνυμος και απλός. Χωρίς να επιζητήσει τη δημοσιότητα, χωρίς δηλώσεις. Απλά έκανε το καθήκον του και μόνον.
Ήδη τα χρήματα επεστράφησαν και η Αστυνομία γι’ αυτήν του τη χειρονομία προτίθεται να τον βραβεύσει. Ηθική επιβράβευση της ανθρωπιάς που υπάρχει ακόμη.
Σ’ αυτόν τον καθόλα άξιο συμπολίτη μας, αξίζουν συγχαρητήρια. Διότι κατάφερε να ξεπεράσει τη πρόκληση παρά τις οικονομικές δυσκολίες την περίοδο αυτή για όλους λίγο –πολύ. Και γι’ αυτό η χειρονομία του αποκτά μεγαλύτερη αξία.
« Ε»


 
Νέοι ορίζοντες τα θερμοκήπια
 Αισθανόμαστε δικαιωμένοι έστω και με καθυστέρηση τριών δεκαετιών! Για την έναρξη αξιοποίησης των Γεωθερμικών πεδίων του νομού ο λόγος.
Η αρχή έγινε με τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας «Θερμοκήπια Θράκης» στο Εράσμιο και σύντομα θα ξεκινήσει και η δεύτερη, της εταιρείας Ευθυμιάδη στην Κεσσάνη, αφού ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Σημασία έχει ότι η αρχή έγινε, ότι επιτέλους αυτός ο πλούτος, ο θησαυρός της γης μας, θα αξιοποιηθεί και θα γίνει εργαλείο ανάπτυξης. Και θα έχει τεράστια επιτυχία, εάν το εργαλείο αυτό το εκμεταλλευτούν και αξιοποιήσουν και οι αγρότες της περιοχής, οι κτηνοτρόφοι, όλοι όσοι θέλουν μια επαγγελματική διέξοδο σε δεκάδες νέες ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα τόσο σε λαχανικά, φρούτα, ιχθυοκαλλιέργεια, οστρακοκαλλιέργεια, λουλούδια, φαρμακευτικά φυτά και άλλα πολλά.
Μένει να δείξει το ενδιαφέρον της η Πολιτεία. Να στείλει ανθρώπους που γνωρίζουν, να ενημερώσουν, να καθοδηγήσουν, να συμπαρασταθούν με έργα, όχι με λόγια από τα γραφεία.
Η αρχή έγινε με τις μεγάλες επενδύσεις. Ας τολμήσουν κι ας δοκιμάσουν και οι μικρότεροι. Η πρόκληση τους περιμένει.
«Ε»


 
Ανακύκλωση
 Στη Δράμα, οι πέντε δήμοι του νομού, ξεκινούν όλοι μαζί, υπό την σκέπη τρόπον τινά του δήμου Δράμας, πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Δεν το κρύβουμε ότι μας ικανοποίησε αλλά και μας γέμισε θλίψη η είδηση. Μια χαρμολύπη, διότι όταν μαθαίνεις πως ξεκινά μια νέα προσπάθεια και μάλιστα από δήμους για ανακύκλωση, φέρνεις στο νου σου τι γίνεται στον δικό σου δήμο και θυμώνεις και αγανακτείς και οργίζεσαι γιατί δεν γίνεται απολύτως τίποτε!
Άγνωστη έννοια, απαγορευμένη λέξη η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για τους δήμους μας. ΟΛΟΥΣ, προεξάρχοντος του Μητροπολιτικού. Άκρα του τάφου σιωπή που έλεγε κι ο ποιητής.
Είμαστε περίεργοι να δούμε πότε η υπόθεση αυτή θα ξεκινήσει και σε μας εδώ. Προς το παρόν είναι άγνωστη έννοια και άγνωστη ενέργεια από τους δήμους μας…
«Ε»


 
Με επιφυλάξεις
 Στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προχθές ανακοίνωσε το περίφημο πακέτο εκδημοκρατισμού. Το οποίο έγινε δεκτό με άκρα επιφύλαξη τόσο από τους Κούρδους όσο και από τους Αλεβίτες.
Υπήρχαν κι άλλοι όμως που εξέφρασαν την επιφύλαξή τους και αυτοί είναι οι Έλληνες. Που από το 2004 ακούνε (όπως και οι Κωνσταντινοπολίτες όσο και το Πατριαρχείο) υποσχέσεις για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Έτσι, έμειναν λόγια και υποσχέσεις του παρελθόντος και η διάψευση ότι ο Ερντογάν ίσως τολμήσει να κάνει ένα σοβαρό βήμα προσέγγισης.
Δεν το τόλμησε ούτε τώρα, όπως δεν τόλμησαν όλο οι άλλοι κατά το παρελθόν.
«Ε»


 
Έρχονται αλλαγές στη Χρυσή Αυγή
 Προς την ίδρυση νέου κόμματος με νέο καταστατικό και νέο όνομα, και φυσικά νέο αρχηγό, οδεύει η εναπομείνασα κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Έτσι, συνεδριάζει αύριο προκειμένου να αποφασίσει για το πώς θα πορευθεί από δω και πέρα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι λεονταρισμοί Μιχαλολιάκου περί παραιτήσεων βουλευτών και επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειές τους δεν προκρίνεται σαν το επόμενο βήμα του κόμματος καθώς με την μεγάλη πτώση των ποσοστών είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να επανεκλέξουν τους μισούς βουλευτές.
Εντωμεταξύ από τις έως τώρα πληροφορίες η Ελένη Ζαρούλια είναι αυτή που έχει αναλάβει άτυπα την ηγεσία του κόμματος ακολουθώντας πιστά της εντολές του συζύγου της Νίκου Μιχαλολιάκου…


 
Ο πρωθυπουργός στην Αμερική
 Σημαντικές επαφές που προετοιμάζουν το έδαφος για έξοδο της χώρας μας στις αγορές το 2014, πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους των μεγαλύτερων αμερικανικών funds, που διαχειρίζονται κεφάλαια τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προσδοκώντας να προσελκύσει επενδυτές για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που θα εκδοθούν το 2014, σε μια πρώτη προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές. Κάτι βέβαια που αν επιτύχει θα σημάνει και το τέλος της τρόικας και των μνημονίων.
Βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού για τη βελτίωση του κλίματος στην οικονομία μας είναι φυσικά το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και η πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Πολύ σημαντικές ήταν οι επαφές του πρωθυπουργού και με το Αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, εν όψει και της επίσκεψής του στο Ισραήλ, από την οποία επίσης προσδοκά πολλά, σε σχέση με την ΑΟΖ και τη στενότερη στρατιωτική συνεργασία με Ισραήλ και Κύπρο.
Μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πόσο αποδυναμωμένος θα ήταν ο πρωθυπουργός στις επαφές αυτές, με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στην επικαιρότητα. Το ενδιαφέρον και όλες οι συζητήσεις θα ήταν επικεντρωμένες σ΄ αυτήν. Υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα κατά της Ελλάδας λόγω της ΧΑ, κάτι που το διαπίστωσε ο Ε. Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η εικόνα των χρυσαυγιτών βουλευτών με χειροπέδες έκλεισε όλα τα κακόβουλα στόματα διεθνώς και αποκατέστησε την αξιοπιστία του πρωθυπουργού και της χώρας. Γι’ αυτό και οι διαδικασίες εξάρθρωσης της ΧΑ έγιναν μ’ αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς που αιφνιδίασαν τους πάντες…


 
Ναυάγησε ο διάλογος στη ΣΕΚΑΠ
 Βαθαίνει η κρίση στη ΣΕΚΑΠ αφού σε ναυάγιο οδηγήθηκε και η τελική διαβούλευση μεταξύ διοίκησης και σωματείων που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο πλευρές προσήλθαν στο διάλογο με τεταμένες τις σχέσεις μεταξύ τους μετά και την στάση εργασίας αλλά και τα εξώδικα. Η διοίκηση παρουσίασε την επιχειρησιακή σύμβαση που είχε παρουσιάσει και την προηγούμενη φορά  με μισθούς από 800 – 1200 ευρώ για το τεχνικό προσωπικό επιζητώντας μια απάντηση από τους εργαζόμενους ή μια αντιπρόταση ώστε ν’ αρχίσει η διαπραγμάτευση. Όμως οι συνδικαλιστές επέμεναν στη θέση τους ζητώντας μετ’ επιτάσεως αναλυτικά συγκριτικά στοιχεία για το μισθολογικό κόστος κάθε εργαζομένου. Ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών κ. Γαβριηλίδης κατηγόρησε τη διοίκηση ότι κωλυσιεργεί ότι όλα αυτά που κάνει είναι προσχηματικά γιατί μεθοδεύει απολύσεις. Απ’ την πλευρά της η διοίκηση είπε ότι συζήτηση με στάσεις εργασίας και εξώδικα δεν γίνονται και ούτε αποδέχεται το ρόλο του …γραμματοκομιστή και αποχώρησε βάζοντας ένα τέλος στο διάλογο. Επίσης ανέφερε ότι «παγώνει» προς το παρόν την εθελουσία έξοδο μέχρι η εταιρεία να έχει έσοδα και παραγωγή γιατί δεν μπορεί ν’ αναλάβει το σκότος του 1.5 εκ. ευρώ. Ειπώθηκε δε ότι πρώτο μέλημα είναι η κάλυψη της μισθοδοσίας που ανέρχεται στο 72% του κόστους λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ. γι αυτό και επιζητείται μείωση του μισθολογικού κόστους.
Κατά τα άλλα ήταν μια …ωραία ατμόσφαιρα!
Μ.Ξ.


 
Σταθερά τα δίδακτρα
 Στα ίδια επίπεδα αποφάσισαν να παραμείνουν τα δίδακτρα της Σχολής Χορού και του Δημοτικού Ωδείου του δήμου Ξάνθης, τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, που συνεδρίασαν χθες το μεσημέρι.
Αν και υπήρξαν και άλλες ιδέες, το ΔΣ κατέληξε ότι για το δεύτερο παιδί θα υπάρχει έκπτωση, ενώ για το τρίτο και το τέταρτο η φοίτηση σε κάποιο τμήμα θα είναι δωρεάν.
«Εννοείται ότι η απαλλαγή αφορά στο μικρότερο ηλικιακά παιδί», σχολίασε ο Μανόλης Φανουράκης.
Εν τω μεταξύ οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και το Κέντρο Πολιτισμού αναμένει να δει σε τι επίπεδα θα κινηθεί φέτος η ανταπόκριση των ξανθιωτών.
Ε.Δ.


 
Χάλασε ο καιρός τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας των Ηλικιωμένων
 Λόγω των καιρικών συνθηκών το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης αποφάσισε να αναβάλει τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας των Ηλικιωμένων (1/10). Σύμφωνα με το ΚΚΠΑ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…