Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Μίχογλου «ξαναχτυπά» τον Χατζηευαγγέλου με τα χρέη της ΔΕΤΑ

Ο Μίχογλου «ξαναχτυπά» τον Χατζηευαγγέλου με τα χρέη της ΔΕΤΑ

0
mixoglou
 

 Καταγγέλλει οικονομικές ατασθαλίες και ζητά έλεγχο

 

2.678.409,14 ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΚ

    xatzievaggelou 5-empros
 
Δεν λέει ν’ αφήσει…σε « χλωρό κλαρί» η αντιπολίτευση στο δήμο Τοπείρου τη δημοτική αρχή. Παρά τα γεγονός ότι ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου τελεί σε προσωρινή αργία με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Καρούντζου εξαιτίας της πρωτόδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος και έχει αντικατασταθεί από τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού του – όπως προβλέπεται από το Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων – κ. Φώτη Πυροστιάνη η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Θωμά Μίχογλου εξαπολύει νέα επίθεση με μια ομοβροντία καταγγελιών για την Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης (ΔΕΤΑ)!  
 
Ο Μίχογλου καταγγέλλει οικονομικές ατασθαλίες στη ΔΕΤΑ και ζητά έλεγχο
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που κοινοποίησε στον Τύπο η Δημοτική παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» .επικαλείται στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία μόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο της Δημοτικής Επιχείρησης ανέρχονται στο ποσό των 2.678.409,14 ευρώ και σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρέη στο ΙΚΑ ή προς τρίτους. Ο κ. Θωμάς Μίχογλου μιλώντας στο «Ε» ανέδειξε τη σπουδαιότητα του θέματος και προέβη σε μια σειρά καταγγελιών με οσμή διαπλοκής και οικονομικών ατασθαλιών: «Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ο δημότης του Τοπείρου από πού προέκυψαν τόσα χρέη στη ΔΕΤΑ και γιατί να κληθεί να τα πληρώσει αυτός και οι επόμενες γενιές. Κάποτε ο κ. Χατζηευαγγέλου πρέπει να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Έχουμε πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν όλες τις οικονομικές ατασθαλίες που γίνονταν τόσα χρόνια στη ΔΕΤΑ και τα έχουμε καταθέσει στις αρμόδιες αρχές. Ήδη ο Οικονομικός Εισαγγελέας Αθηνών στον οποίο παραδώσαμε τα στοιχεία έχει διατάξει οικονομικό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μας τα χρέη της ΔΕΠΑ ξεπερνούν τα 4.800.000 ευρώ εκτός από το ΙΚΑ που είναι στα 376.000 και με τις προσαυξήσεις 120% φτάνει στα 800.000 ευρώ! Είναι πολλά τα λεφτά για να τα’ αφήσουμε έτσι και ο κ. Χατζηευαγγέλου πρέπει να δώσει λόγο: Γιατί τόσα χρέη;», τονίζει με έμφαση ο κ. Μίχογλου. Να σημειώσουμε ότι η ΔΕΤΑ έκλεισε στις 31/12/2010 χωρίς να έχει γίνει ακόμη εκκαθάριση. Απασχολούσε 25 μόνιμους εργαζόμενους και κατά καιρούς και άλλο εποχικό προσωπικό.
 
Μίχογλου: «Θ’ αγωνιζόμαστε μέχρις εσχάτων για να λάμψει η αλήθεια …»
Στην ανακοίνωση της Δ.Π.«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» που συνυπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξή του αναφέρεται (απόσπασμα): « Από τί είδους δραστηριότητες οφείλονται αυτά τα ποσά στο Ελληνικό Δημόσιο και ποιος θα τα πληρώσει; Εμείς και τα παιδιά μας ; Με ποιο δικαίωμα υποθήκευσε το μέλλον της νέας γενιάς; Και μη μας απαντήσει ότι οι οφειλές αυτές θα συμψηφιστούν με κρατικές επιχορηγήσεις που δικαιούται ο Δήμος. Οι δημότες του Δήμου Τοπείρου αρνούνται αυτόν τον συμψηφισμό. Τα χρήματα που δικαιούνται οι δημότες και οι νέες γενιές για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους, δεν δικαιούται κανένας κύριος Χατζηευαγγέλου να τα συμψηφίζει με σκοτεινές και αδιαφανείς οφειλές της πρώην ΔΕΤΑ, τον έλεγχο των οποίων ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές.
Εμείς έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Δικαιοσύνη, ευτυχώς που υπάρχει και η Δικαιοσύνη, δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μέχρις εσχάτων για να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα.
Είμαστε βέβαιοι ότι η νομιμότητα θα επικρατήσει και ότι οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, όπως αρμόζει σε μία ευνομούμενη δημοκρατική χώρα και ότι οι τριτοκοσμικές πρακτικές δεν θα περάσουν. Οι δημότες του Δήμου Τοπείρου περιμένουν και ελπίζουν».
 
Τους αναζητήσαμε …δεν ανευρέθησαν
Να σημειώσουμε ότι το «Ε» αναζήτησε τον κ. Χατζηευαγγέλου αλλά και τον αντικαταστάτη του κ. Πυροστιάνη όπως και επίσης και το πρόεδρο της ΔΕΤΑ κ. Οζέρ προκειμένου να απαντήσουν στις καταγγελίες, όμως ουδείς …ανευρέθη!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…