Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η Ξάνθη να πει «ΟΧΙ» στη βία και το φασισμό

Η Ξάνθη να πει «ΟΧΙ» στη βία και το φασισμό

0
poreia foithtes1-web
 

Αντιδράσεις και από τοπικές οργανώσεις κομμάτων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής

 

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΚΙΕΦ καλούν την τοπική κοινωνία να αντισταθεί στην απειλή του εκφασισμού και να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή

 
 
Τις αντιδράσεις και την οργή τους για τη δολοφονία του 34χρονου ράπερ με αντιφασιστική δράση εξέφρασαν και οι τοπικές κομματικές οργανώσεις της Ξάνθης που καταγγέλλουν τη βία, το ρατσισμό και τη δράση της Χρυσής Αυγής, καλώντας τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στο φασισμό
 
ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι μαζί να πούμε «όχι» στον εκφασισμό της κοινωνίας
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εγκληματική φύση της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση απέναντι σε μέλη του ΚΚΕ λίγες μέρες νωρίτερα, οι εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιζόμενους πολίτες και κοινωνικούς χώρους που κατά καιρούς πραγματοποιούνται από τους τραμπούκους του συστήματος δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες ως προς τον πραγματικό τους ρόλο. Ακόμη, προσθέτει ότι: «η ιδιότυπη ασυλία που μέχρι σήμερα απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα οπλίζει το χέρι των υμνητών του Χίτλερ και τους επιτρέπει να διαπράττουν κάθε λογής έγκλημα. Το ακροδεξιό επιτελείο του Α. Σαμαρά και των μνημονιακών δυνάμεων, δημιουργών και ένθερμων υποστηρικτών της επικίνδυνης και ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εκτροφή του αυγού του φιδιού. Η “καλή” Χρυσή Αυγή που μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ, αποτελεί την πιο επικίνδυνη επιδίωξη του κατεστημένου συστήματος και οριστικό τέλος σε αυτά τα σενάρια μπορεί να βάλει μόνο ο λαός με τους αγώνες του» και γι’ αυτό τονίζει ότι: «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά το πραγματικό προσωπείο του φασισμού. Δεν ξεχνάμε όσα έκανε η Χρυσή Αυγή στην πόλη μας, με επιθέσεις σε συμπολίτες μας, την τρομοκράτηση μαθητών και γυναικών, προερχόμενων από τη μειονότητα».
Μπροστά την απειλή του φασισμού και της έξαρσης της βίας και της τρομοκράτησης, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό της Ξάνθης να πει ένα ηχηρό «όχι» στον εκφασισμό της κοινωνίας, ειδικά στην περιοχή μας που η πολυπολιτισμικότητα αποτελεί παράδειγμα ομαλής συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας, θρησκείας και γλώσσας.
 
ΠΑΜΕ: «Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει»
Και οι δυνάμεις των εργατών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ κατήγγειλαν με οξύ τρόπο «τον εγκληματικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής που χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική». Η γραμματεία του ΠΑΜΕ, συμπληρώνει ότι: «το χτύπημα αυτό αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τους νεοναζί. Οι εργάτες και εργάτριες, ο λαός μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, οι χρυσαυγίτες είναι νταβατζήδες των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει. Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά».
Καλεί σε συλλαλητήριο κατά τις Χ.Α. αύριο Σάββατο στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία.
 
ΔΗΜΑΡ: «Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χ.Α.»
Η τοπική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αναμενόμενη τη δολοφονία ως απόρροια της έξαρσης της φασιστικής βίας. « Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της «θεσμικής ασφυξίας» της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το πρόσφατο ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα»., αναφέρει η ανακοίνωση.
 
ΚΙΕΦ: «Απειλή για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία η βία της Χ.Α.»
Και το Kόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει με τον πιο έντονο τόνο την άνανδρη επίθεση και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το ΚΙΕΦ σημειώνει ότι: «δημιουργεί ανησυχία και φόβο σε κάθε πολίτη της χώρας μας και σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία τα ολοένα και αυξανόμενα φαινόμενα βίας που έχουν κάποια άμεση ή έμμεση σχέση με την Χρυσή Αυγή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημοκρατία της Ελλάδας και οι πολίτες της είναι σε θέση και μπορούν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί την κοινωνική συνοχή και την δημοκρατία στη χώρα μας».
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…