Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Συνεχίζουν την προσφορά του τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Συνεχίζουν την προσφορά του τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

0
oaed-iek
 

Φοιτούν εκατό μαθητές σε τέσσερα τμήματα

 

Βάσιμες πιθανότητες να λειτουργήσουν και πέντε ακόμη

 
Τέλος στις φημολογίες ότι κλείνουν τα δημόσια ΙΕΚ έδωσε η Διευθύντρια του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, Χρυσούλα Δημούδη. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή, στα τέσσερα τμήματα του ΙΕΚ της Ξάνθης φοιτούν 100 μαθητές, ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα πέντε τμήματα.
 
4 ειδικότητες έχει αυτή τη στιγμή το ΙΕΚ και αναμένεται να αποκτήσει άλλες 5
Μιλώντας στο «Ε» η κ. Δημούδη δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή 100 περίπου μαθητές φοιτούν στα τέσσερα τμήματα που τρέχουν στον ΟΑΕΔ (Πληροφορικής με Πολυμέσα, Μηχανογραφημένη Λογιστική, Προσχολική Αγωγή και Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική). Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε μια τηλεφωνική ενημέρωση-όχι κάτι επίσημο- ότι το ΙΕΚ φέτος θα φιλοξενήσει πέντε καινούριες ειδικότητες. Αν τα πράγματα κυλίσουν ομαλά, οι Ξανθιώτες θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν στα τμήματα: Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-ΣΕΦ, Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής, καθώς επίσης και στο τμήμα Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων-Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίων και Φυσικού Αερίου.
 
Δωρεάν η φοίτηση- Έναρξη μαθημάτων 15 Οκτωβρίου
Ο νέος κύκλος μαθημάτων, όπως ενημερώνει η Διευθύντρια του ΙΕΚ, ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και αν ισχύει η εγκύκλιος αναμένεται να είναι τελείως δωρεάν. «Μέχρι πέρυσι ο μαθητής καλούνταν να πληρώσει 380 ευρώ το εξάμηνο (45 ευρώ το μήνα), όχι για τα μαθήματα, αλλά σαν γραμμάτιο στην εφορία για τα έξοδα των εξετάσεων που θα έδινε για πιστοποίηση. Αν ισχύει αυτό που προβλέπει η φετινή εγκύκλιος για δωρεάν Παιδεία, πολύ πιθανό να καταργηθεί και το γραμμάτιο» δηλώνει η ίδια.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …