Σχόλια 30/9/13

0
Πως θα βρίσκουν οι μαθητές τους καθηγητές τους όταν θα μετακινούνται;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Αισιοδοξία
 Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλεξ. Τουρκολιάς, βλέπει έξοδο από το τούνελ για την οικονομία της χώρας, κι όχι μόνο φως στο τούνελ! Στέλνει δε μήνυμα σταδιακής ανάκαμψης κι αυτό για πρώτη φορά από την εμφάνιση της κρίσης.
Να τον πιστέψουμε τον τραπεζίτη της Εθνικής; Μάλλον ναι, γιατί αυτός γνωρίζει, είναι μέσα στις οικονομικές εξελίξεις.
Βέβαια, όταν λέει ότι βλέπει έξοδο, δεν εννοεί τίποτε μεγάλα μεγέθη. Μια αρχή αναπτυξιακή κίνηση βλέπει. Όμως κι αυτό κάτι είναι…
«Ε»


 
Δεν είναι καλά…
 Γελάει όλη η σοβαρή Ελλάδα από την ανακοίνωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) . Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύσαμε στο φύλλο της Παρασκευής στη σελίδα 12. Οι έφεδροι αυτοί, απειλούν να καταλύσουν το Σύνταγμα, ζητούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση!
Οι έφεδροι προφανώς δεν είναι καλά, προφανώς έχουν μπερδέψει κάποια πράγματα και προφανώς δεν έχουν με τι ν’ασχοληθούν και είπαν να καλέσουν τους ομοίους τους στο Σύνταγμα για να κάνουν πραξικόπημα!
Μα είναι δυνατόν; Έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους; Δεν καταλαβαίνουν ότι φέρνουν στο νου των Ελλήνων μνήμες κατάλυσης της Δημοκρατίας με το προκλητικό τους μήνυμα στο διαδίκτυο;
Βέβαια κανείς δεν τους πήρε στα σοβαρά τους εφέδρους και ούτε μπορούν να κάνουν τίποτε! Εκείνο που απλώς ξαφνιάζει είναι η νοοτροπία τους.
-Κρίμα, δεν διδάχτηκαν τίποτε τόσα χρόνια;
«Ε»


 
Η διανομή της εφημερίδας
 Από σήμερα Δευτέρα ξεκινάει τη διανομή της εφημερίδας, προσωρινά μέχρι να γίνει καλά ο συνεργάτης μας ο Σεφέρ, ένας νέος διανομέας.
Στην αρχή, τις πρώτες ημέρες θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες μέχρι να μπει στον κανονικό ρυθμό. Ίσως υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, όμως η εφημερίδα θα έρθει οπωσδήποτε.
Τα ΕΛΤΑ λόγω έλλειψης προσωπικού, προσπάθησαν αλλά ήταν αδύνατο να μας εξυπηρετήσουν, γι’ αυτό και συνεχίζουμε τη διανομή με δικό μας διανομέα.
Ζητούμε την κατανόησή σας για άλλη μια φορά.
«Ε»


 
Έρχεται ο Καλαφάτης
 Τελικά η αναβληθείσα άφιξη του υπουργού κ. Καλαφάτη στην Ξάνθη θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Ο κ. Καλαφάτης έρχεται κατόπιν προσκλήσεως του κ. Κοντού και όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και σύσκεψη με τα θέματα που απασχολούν το νομό.
-Καλώς να ορίσει.
«Ε»


 
Ο ιεράρχης μίλησε
 Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Μητροπολίτη Σιατίστης που «κατηγόρησε» τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής λέγοντας «Τώρα δεν μπορείτε πια να λέτε ότι δεν ξέρατε»:
«Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε τη διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση. Μεγαλύτερη απόγνωση από τον ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλιώς ετοιμασθείτε να κλάψετε και το δικό σας παιδί».
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, που δεν είχε διστάσει πριν από μερικούς μήνες να χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή «μαύρη νύχτα», προκαλώντας την αντίδραση της οργάνωσης, απευθύνθηκε προχθές με τα παραπάνω λόγια σε όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή, «τον ναζισμό», όπως χαρακτηριστικά λέει.
«Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα;», αναρωτιέται ο Ιεράρχης.
«Ε»


 
Οι μικρομεσαίες είναι η λύση
 Το θέμα είναι απλό μεν απλά για μερικούς μάλλον δύσκολο να το κατανοήσουν, κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης.
Λοιπόν, εάν οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών κάτσουν και σκεφτούν –επιτέλους! –θα το καταλάβουν. Και όλη η υπόθεση βρίσκεται στην βοήθεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι οποίες είναι η ραχοκοκαλιά κάθε οικονομίας, ακόμη και της Γερμανίας.
Αυτές οι επιχειρήσεις εάν βοηθηθούν, αμέσως θα δοθεί ώθηση στην παραγωγή αλλά το κυριότερο, θα μειωθεί σημαντικά η ανεργία.
Σκεφθείτε το: Από δύο άτομα να προσλάβει η κάθε βιοτεχνία, θα μειώσει την ανεργία άνω του 50%!
Χρειάζεται πολύ μυαλό αλήθεια για να τα καταλάβουν όλα αυτά οι φωστήρες της κυβέρνησης; Που περιμένουν τις μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, που δεν θα έρθουν βέβαια.
Γι’ αυτό, βοηθήστε τους μικρομεσαίους!…
«Ε»


 
Ο Κρίτων των δασών και των θαλασσών
 Για όσους ανησύχησαν από την ολιγόμηνη απουσία από το προσκήνιο του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, μετά την έγκαιρη παρέμβασή του και καταγγελία των ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο, τα νέα είναι καλά. Ο Κρίτων επέστρεψε.
Ο Κρίτων δεν εφησυχάζει, επαγρυπνά και δεν αφήνει καμία απειλή κατά του περιβάλλοντος αναπάντητη, την αντιλαμβάνεται και την καταγγέλλει εν τη γενέσει της.
Έτσι ξαναχτύπησε, μέσω Facebook αυτή τη φορά, αποκαλύπτοντας συνομωσία της κυβέρνησης για την καταστροφή των δασών. Καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κοινωνική αναταραχή από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να διαλύσει τη δασική μας πολιτική και να επιτρέψει μαζική δόμηση στα δικά μας δάση»!
Τώρα το πώς ο Κρίτων συνέδεσε τη δολοφονία ενός ανθρώπου και τη βαθιά πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα με την καταστροφή των δασών, είναι κάτι που κοινός νους δεν μπορεί να συλλάβει, σταματά κάπου εδώ.
Πνευματικό τέκνο του ΓΑΠ είναι, άρα ίσως έτσι εξηγείται το ότι ζει στο δικό του κόσμο. Όπου υπάρχουν μόνο φάλαινες, ψάρια, ωκεανοί, δάση και μεγάλες ιδέες…
Τα άλλα θέματα (φτώχεια, ανεργία, βία κλπ) είναι για τους κοινούς ανθρώπους.


 
 Είναι πραγματικότητα
 Ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα, ακριβό το φυσικό αέριο, οι φόροι στις επιχειρήσεις τελειωμό δεν έχουν από κράτος και δήμους, και οι τράπεζες όταν πουλάνε χρήμα το πουλάν πανάκριβα.
Μ’ αυτά τα αρνητικά δεδομένα πώς είναι δυνατόν, με ποια λογική να πάει μπροστά και να ορθοποδήσει μια ελληνική επιχείρηση;
Εάν δεν λύσει αυτά τα βασικά θέματα η κυβέρνηση να μην περιμένει με τίποτε να δει επενδύσεις και ανάπτυξη για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο και να μειώσει την ανεργία. Διότι εάν δεν δουλέψει η βιοτεχνία –κυρίως –και η βιομηχανία, η ανεργία δεν θα μειωθεί.
«Ε»


 
Χρυσαυγίτες κατά ΠΑΣΟΚ
Χωρίς παραλήπτη έμεινε το επικοινωνιακό τέχνασμα της Χρυσής Αυγής που επιχείρησε το πρωί της Παρασκευής να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όλα τα πολιτικά κόμματα ως εγκληματικές οργανώσεις, ξεκινώντας από το ΠΑΣΟΚ.
Παρότι στον Άρειο Πάγο μετέβη αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής με τη μηνυτήρια αναφορά στα χέρια, η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη δεν τους δέχτηκε στο γραφείο της επικαλούμενη φόρτο εργασίας, παραπέμποντας τους στον εισαγγελέα υπηρεσίας.
Έτσι ο εκπρόσωπος της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης περιορίστηκε να υποβάλλει στο πρωτόκολλο την αναφορά και να εξηγήσει γιατί ζητεί να διωχθεί κάθε υπεύθυνος από το ΠΑΣΟΚ στον αντιεισαγγελέα ΑΠ κ. Γ. Μποροδήμο.
Ποια ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ; Μα το γνωστό τραγούδι: «σιγά μη φοβηθούμε…»


 
Κάντε κάτι με τις θερμές πηγές
 Έχουμε βουνό και θάλασσα, έχουμε λίμνη και ποτάμια, έχουμε κα θερμά νερά που ενδείκνυνται για αγροτική και ιαματική χρήση. Αδιαμφισβήτητα είμαστε ένας ευλογημένος νομός! Μόνο που αυτά μας τα πλεονεκτήματα δεν τα έχουμε αξιοποιήσει όπως θα μπορούσαμε. Για παράδειγμα: Έχουμε αξιοποιήσει τις ακτές μας για να προσελκύσουμε παραλιακό τουρισμό; Έχουμε αξιοποιήσει τον υδροβιότοπο της Βιστονίδας ή του Δέλτα του Νέστου για να προσελκύσουμε οικολογικό τουρισμό; Έχουμε αξιοποιήσει τα γεωθερμικά μας πεδία για να προσελκύσουμε ιαματικό τουρισμό; Όχι! Η αλήθεια είναι ότι η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στο νομό μας είναι σε επίπεδο νηπιακό. Τώρα κάτι πάει να γίνει από το δήμο Αβδήρων και από το δήμο Μύκης. Κι όμως υπάρχουν παραδείγματα όπως τα λουτρά της Αριδαίας (Πόζαρ) και Σερρών (Άγκιστρο) που τα λειτουργεί ο δήμος και είναι πολύ προσοδοφόρα. Γιατί να μην γίνει κάτι ανάλογο και στην Ξάνθη;
Μ.Ξ.


 
Διαγραμμίσεις στην πόλη
 Επιχείρηση διαγραμμίσεων υλοποιούν τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία του δήμου Ξάνθης, που προβαίνουν καθημερινά σε διαγραμμίσεις, προκειμένου να συντηρήσουν τις οδηγίες κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης.
Μπορεί να ταλαιπωρούνται λιγάκι οι οδηγοί ιδιαίτερα στους κεντρικούς δρόμους, όμως η υπομονή είναι επιβεβλημένη, καθώς σε αρκετά σημεία οι λευκές και κίτρινες διαγραμμίσεις είχαν εξαφανιστεί εντελώς από το οδόστρωμα.
Γ.Τ.


 
Τα έδρανα σε διαγωνισμό
 Ανοιχτός στο κοινό και ο δεύτερος όροφος του νέου Δημαρχείου, στον οποίο στεγάζεται το γραφείο του Δημάρχου και οι (το ακούσαμε και αυτό!) Δημόσιες Σχέσεις του Δήμου μας. Το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την επίπλωση. Ελπίζουμε στον νέο χώρο να υπάρχει θέση και για τους δημοσιογράφους…
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…