Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Τους «φυλάει» προσωρινά η δικαστική απόφαση

Τους «φυλάει» προσωρινά η δικαστική απόφαση

0
dikasthria 1-empros

Κέρδισαν την προσωρινή διαταγή οι 13 σχολικοί φύλακες της Ξάνθης Apply

 
Μέχρι 18 Σεπτεμβρίου και μέχρι να εκδοθεί η νέα απόφαση θα παραμείνουν στις θέσεις τους
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Την πρώτη «μάχη» στον αγώνα τους να ακυρώσουν την διαθεσιμότητα και να παραμείνουν στις θέσεις τους κέρδισαν οι 13 σχολικοί φύλακες της Ξάνθης, οι οποίοι και μόλις πήραν το «ραβασάκι» της διαθεσιμότητας (οι διαπιστωτικές πράξεις της οκτάμηνης διαθεσιμότητας τους επιδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα) προσέφυγαν στα δικαστήρια υποβάλλοντας αίτημα ασφαλιστικών μέτρων.
 
Κέρδισαν την προσωρινή διαταγή οι σχολικοί φύλακες της Ξάνθης
Ταχύτατες ήταν οι διαδικασίες του Πρωτοδικείου Ξάνθης καθώς από την κατάθεση της αίτησης έως την έκδοση της απόφασης πέρασαν μόλις 2 μέρες. Συγκεκριμένα η αίτηση υποβλήθηκε την Δευτέρα, η υπόθεση εξετάστηκε την Τρίτη (προχθές) και η απόφαση την ίδια μέρα 1,5 ώρα μετά αφ’ ότου ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Η αντιμετώπιση αυτή από το Πρωτοδικείο Ξάνθης όσο και η θετική απόφαση για τους 13 σχολικούς φύλακες (2 δεν προσέφυγαν στο δικαστήριο επειδή συνταξιοδοτήθηκαν) εκλήφθηκε ως στήριξη των δικαστών σ’ ένα αίτημα εργαζομένων που παλεύουν να μην χάσουν τη δουλειά τους και το δέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Σχολιάζοντας μάλιστα την απόφαση ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων κ. Γαλανόπουλος σημείωσε: «Ευτυχώς που οι εργαζόμενοι έχουν τη στήριξη και την προστασία της δικαιοσύνης στον αγώνα τους να μη χάσουν τη δουλειά τους. Η απόφαση είναι θετικότατη για τους 13 σχολικούς φύλακες και δείχνει ότι οι δικαστές πείστηκαν για το δίκαιο του αγώνα τους. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτό και να υπάρξουν και άλλες θετικές αποφάσεις γιατί οι εργαζόμενοι δέχονται μια ανελέητη επίθεση και έχουν ανάγκη της στήριξης της δικαιοσύνης».
Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης δηλώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη στήριξή του στους εργαζόμενους
 
Μέχρι 18 Σεπτεμβρίου και μέχρι να εκδοθεί η νέα απόφαση θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες
Την νομική εκπροσώπηση των σχολικών φυλάκων της Ξάνθης ανέλαβε η κα Λευκή Κιοσσέ, δικηγόρος από την Κομοτηνή, η οποία αναφερόμενη στην απόφαση εξήγησε πως το δικαστήριο διατάσσει την παραμονή των 13 σχολικών φυλάκων της Ξάνθης στις θέσεις τους μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου οπότε και θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα αλλά και έως την έκδοση της απόφασης. Όπως διευκρίνισε οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα θα λαμβάνουν κανονικά το 100% του μισθού τους. Να σημειώσουμε ότι ανάλογες υποθέσεις έχουν εκδικαστεί από άλλα δικαστήρια όμως οι περισσότερες αποφάσεις ήταν αρνητικές για τους εργαζόμενους που προσέφυγαν. Συγκεκριμένα έχουν εκδοθεί 5 θετικές και 7 αρνητικές αποφάσεις. Όπως εξηγεί η κα Κιοσσέ που έχει χειριστεί πολλές απ’ αυτές οι αποφάσεις εξαρτώνται από την κρίση των δικαστών αλλά και τους ισχυρισμούς που προβάλλονται  
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…