Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 3 εποχικές προσλήψεις στο Δασαρχείο Ξάνθης

3 εποχικές προσλήψεις στο Δασαρχείο Ξάνθης

0
dasarxeio xanthis
Στις 22 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων
 
Τρεις προσλήψεις προκήρυξε το Δασαρχείο Ξάνθης. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν1 ΔΕ Επιµελητών – Ξεναγών και 2 YE Εργατών – ∆ασεργατών. Οι προσληφθέντες θα υπογράφουν συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου
 
 

Έληξε χθες η προθεσμία για τις 6 θέσεις στην ΛΑ’ ΕΠΚΑ Ξάνθης

 
Υπενθυμίζουμε ότι η ΛΑ’ ΕΠΚΑ Ξάνθης προκήρυξε 6 εποχικές θέσεις με συμβάσεις 5 μηνών και συγκεκριμένα Ηµερήσιοι Φύλακες και 2 ΔΕ ∆Ε Νυχτοφύλακες (5 μήνες). Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έληξε χθες
 
Θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια
 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
* 1 ΠΕ ή ΤΕ Γεωπόνων – Τομεαρχών
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
Δασαρχείο Θάσου
* ΥΕ Εργατών (3 μήνες)
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
19 θέσεις στο Δασαρχείο Δράμας
Δεκαεννέα θέσεις εποχικού προσωπικού εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ για το Δασαρχείο Δράμας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Οι θέσεις κατανέμονται σε οκτώ ειδικότητες της Τεχνολογικής, της Δευτεροβάθμιας και της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι πολυπληθέστερες είναι οι ακόλουθες:
•ΥΕ Δασεργατών, δέκα θέσεις,
•ΤΕ Δασοπόνων, δύο θέσεις,
•ΔΕ Ειδικών Δασικής Προστασίας, δύο θέσεις, και
•ΥΕ Φυλάκων, δύο θέσεις.
Επίσης, θα προσληφθούν ένας Επιμελητής Ξεναγών, ένας Υδραυλικός και ένας Χειριστής Λαστιχοφόρου Φορτωτή, όλοι κατηγορίας ΔΕ.
Οι θέσεις αφορούν απασχόληση οκτάμηνης απασχόλησης, με εξαίρεση μία θέση Ειδικού Δασικής Προστασίας και τρεις θέσεις Δασεργατών. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 25210-57834.
 

 ΕΛΤΑ: 806 προσλήψεις

 
Αναμένεται η σχετική προκήρυξη έως το τέλος του μήνα
 
 Δουλειά στα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναμένεται να βρουν 806 εποχικοί υπάλληλοι, καθώς το σχετικό αίτημα είναι προς έγκριση στα αρμόδια υπουργεία και η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί έως τα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου.
Οι περισσότερες από τις θέσεις -περίπου 500 – προορίζονται για την κάλυψη αναγκών στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες κατανέμονται σε διάφορα καταστήματα των ΕΛΤΑ στις άλλες περιφέρειες της χώρας. Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, με τετράωρη απασχόληση την ημέρα.
 
Η προκήρυξη θα απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες και συγκεκριμένα διανομείς, όπου θα είναι και οι περισσότερες θέσεις, οδηγούς, διαμετακομιστές και υπαλλήλους εσωτερικής εκμετάλλευσης. Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
 
Απαιτούμενα προσόντα:
Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή μεταΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α’ (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου, η οποία να είναι σε ισχύ. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις οδηγών απαιτείται να έχουν δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων: α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή β) Εκπαιδευτή Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκινήτων ή πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών TEE ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλαδή Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου ή Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου TEE ή Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ ή Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής ΙΕΚ ή άλλο ισότιμο τίτλο.
 

2.200 άνεργοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

 
«Ανοίγει» το νέο πρόγραμμα επιδότησης προσλήψεων από τον ΟΑΕΔ
 
Ανάσα» σε 2.200 άνεργους πτυχιούχους αναμένεται να δώσει το-ήδη επιτυχημένο-πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας έως 35 ετών». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ο οποίος αναμένει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών, έχει βάλει ως πρώτο στόχο την ενεργοποίηση του προγράμματος εντός των επόμενων εβδομάδων.
Οι θέσεις που δημιουργούνται θα καλυφτούν σύμφωνα με τις διατάξει; του αρχικού προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013». Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες, με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν ως θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ημέρα για άνεργο ως άνω των 24 ετών.
 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εφόσον οριστεί η προθεσμία έναρξης του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα: www.oaed.gr
 
 

Θέσεις για 1.000 ανέργους σε μειονεκτική θέση

 
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα για την πρόσληψη σε θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης 1.000 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, θέτει σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου ο ΟΑΕΔ.
 
Ως άτομα μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι:
– κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υπόδειξή τους δεν είχαν απασχοληθεί σε κανονικά αμειβομένη θέση με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή
– είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή
– είναι άνω των 50 ετών, ή
– είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
Ως άτομα πολύ μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 24 μηνών.
Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν άτομα των παραπάνω κατηγοριών δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους: α) δώδεκα μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε μειονεκτική θέση (σύμφωνα με το εδ. α του άρθρου 40.3 του Καν.800/2008), και β) από 12 έως 24 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε πολύ μειονεκτική θέση (σύμφωνα με το εδ. β του άρθρου 40.3 του Καν.800/2008 και το ν. 3614/2007).
 
Διαδικασία – επιχορήγηση
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται στο 50% τoυ συνόλου των: α) ακαθάριστων πραγματικών μηνιαίων αποδοχών (καθαρές αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου) και β) των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), με ανώτερο ποσό τα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως, κατ΄ ανώτατο όριο.
 
Επιλέξιμες περιοχές
Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…