Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Διπλό κίνητρο για Skoda Ξάνθη στον αγώνα με τη Λίνφιλντ

Διπλό κίνητρο για Skoda Ξάνθη στον αγώνα με τη Λίνφιλντ

0
kalityxi
Θέλει να κάνει… «σεφτέ» στις ευρωπαϊκές νίκες η ξανθιώτικη ομάδα
 
Την Πέμπτη στις 21:15 η αναμέτρηση – Δείτε στατιστικά από τις προηγούμενες ευρωπαϊκές εξόδους
 
Μπροστά σε διπλή… πρόκληση βρίσκεται η Skoda Ξάνθη, η οποία στο αυριανό παιχνίδι θέλει να πετύχει τη νίκη απέναντι στη Λίνφιλντ για δύο λόγους!
Η ξανθιώτικη ομάδα θέλει τη νίκη, έτσι ώστε να βρεθεί πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, ενόψει και του επαναληπτικού στο Μπέλφαστ σε μία εβδομάδα.
Ο δεύτερος λόγος που οι Ξανθιώτες παίκτες θέλουν να φύγουν νικητές από το γήπεδο είναι για τα… στατιστικά, αλλά και το γόητρο, καθώς θα προσπαθήσουν να σημειώσουν την 1η ευρωπαϊκή νίκη της Skoda Ξάνθη, καθώς στις έξι μέχρι τώρα ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της, η ομάδα της πόλης μας έχει σημειώσει τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες!
 
Το… απόλυτο συμμετοχών ο Λαμπριάκος – πρώτος σκόρερ ο Κιντάνα!
 Εκτός του παραπάνω στατιστικού, αρκετά ακόμη προκύπτουν από την προϊστορία των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Μεταξύ άλλων σημαντικά στοιχεία αφορούν:
– Μοναδικός σημερινός παίκτης της Skoda Ξάνθη που ήταν παρών σε κάποιο ευρωπαϊκό της παιχνίδι, είναι ο Σπύρος Βάλλας, που έπαιξε στα πρώτα ματς της ιστορίας της με τη Λάτσιο, πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.
– Σε εκείνα τα δύο παιχνίδια με τη Λάτσιο, προπονητής της Ξάνθης ήταν ο Νίκος Καραγεωργίου! Από τότε ο 51χρονος σήμερα τεχνικός είχε άλλη μια ευρωπαϊκή εμπειρία, σαν προπονητής του ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ.
– Ο Νίκος Καραγεωργίου θα κάτσει στον πάγκο της ξανθιώτικης ομάδας σε επίσημο παιχνίδι, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια και δύο μήνες. Το τελευταίο στην προηγούμενη θητεία του ήταν στις 22 Μαΐου 2004, Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 0-1.
– Εκείνο ήταν και το τελευταίο στο γήπεδο του ΑΟ Ξάνθης. Ο Καραγεωργίου θα κοουτσάρει δηλαδή για πρώτη φορά στο γήπεδο των Πηγαδιών την ομάδα, όπου ως τώρα μόνο σαν αντίπαλος έχει βρεθεί.
– Σαν ποδοσφαιριστής ο Καραγεωργίου έχει 17 ευρωπαϊκά παιχνίδια στην καριέρα του, 13 με τον Παναθηναϊκό και τέσσερα με τον ΠΑΟΚ, κανένα από αυτά με βρετανική ομάδα.
– Ένας μόνο ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί και στα έξι ευρωπαϊκά μέχρι τώρα παιχνίδια της Skoda Ξάνθη, ο Σταύρος Λαμπριάκος.
– Συνολικά 42 ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν στα έξι παιχνίδια της ομάδας από τους τρεις προπονητές που την καθοδήγησαν. Δύο ο Νίκος Καραγεωργίου, τρία ο Γιάννης Ματζουράκης και ένα ο Γιάννης Ισπυρλίδης σαν υπηρεσιακός, αφού είχε απολυθεί ο Ματζουράκης (στον επαναληπτικό με τη Ντιναμό).
– Τα τέσσερα γκολ, όλα επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου, έχουν πετύχει τρεις ποδοσφαιριστές, δύο ο Κιντάνα και από ένα οι Καζάκης και Παβιό.
– Η Λίνφιλντ έχει παίξει μια φορά με ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό, στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών για τον δεύτερο γύρο. Ο Παναθηναϊκός από υπεροψία κινδύνεψε, καθώς αν και είχε νικήσει δύσκολα στην Αθήνα με 2-1, βρέθηκε να χάνει νωρίς με 3-0 στο Γουίντσορ Παρκ, αλλά ισοφάρισε σε 3-3 και προκρίθηκε.
Η Λίνφιλντ δεν έχει περάσει δεύτερο γύρο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 1966, όταν έφτασε στον τρίτο γύρο του Πρωταθλητριών αποκλείοντας τις Μπονεβουά και Βαλερένγκα. Είναι και η μοναδική φορά, που πέρασε δύο γύρους.
– Ο 31 ετών Γάλλος διαιτητής Νικολά Ρενβίλ, σφυρίζει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα.
* Η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη συνεχίστηκε χθες με απογευματινή προπόνηση ενώ σήμερα στις 19:00 θα ακολουθήσει το καθιερωμένο χαλάρωμα και στη συνέχεια να ανακοινωθεί η αποστολή που θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου των Πηγαδίων. Μοναδικό πρόβλημα για την ξανθιώτικη ομάδα ο τραυματισμός του Θοδωρή Βασιλακάκη (τράβηγμα στον προσαγωγό) με τον 25χρονο μέσο να δίνει μάχη με το χρόνο ώστε να προλάβει να επιστρέψει στη διάθεση του προπονητή του.
 
Τα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια της Skoda Ξάνθη:
 
19/09/2002: Λάτσιο – Skoda Ξάνθη 4 – 0
Γήπεδο: Ολίμπικο
Διαιτητής: Ζέλικο Σίριτς
Εισιτήρια: 13343
Σκόρερ: 45′ Μανφρεντίνι, 51′ Λόπες, 66′ Ιντσάγκι, 69′ Σέζαρ
Για την ξανθιώτικη ομάδα είχαν αγωνιστεί οι: Μπούτσεκ, Κορδονούρης, Παπαδημητρίου, Σφακιανάκης, Βάλλας, Ζαπρόπουλος, Ουακίλι, Λάιτνερ (60΄Πρίττας), Ζωγραφάκης (63΄Πέτρου), Μπα (72΄Γελαδάρης), Λαμπριάκος.
 
03/10/2002: Skoda Ξάνθη – Λάτσιο 0 – 0
Γήπεδο: Ξάνθης ΑΟ
Διαιτητής: Βλαντιμίρ Χρίνακ
Εισιτήρια: 2809
Για την ξανθιώτικη ομάδα είχαν αγωνιστεί οι: Μπούτσεκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας (81΄Κεχαγιάς), Ζαπρόπουλος (50΄ Τεράο), Κορδονούρης, Λίπα, Σφακιανάκης (67΄ Ηλία), Λάιτνερ, Ουακίλι, Μπα, Λαμπριάκος.
 
15/09/2005: Μίντλεσμπρο – Skoda Ξάνθη 2 – 0
Γήπεδο: Ριβερσάιντ
Διαιτητής: Στέφαν Μέσνερ
Εισιτήρια: 14191
Σκόρερ: 28′ Μπόατενγκ, 83′ Βίντουκα
Για την ξανθιώτικη ομάδα είχαν αγωνιστεί οι: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Παβιό (87΄Καζάκης), Μαχράτζε (77΄Λέο Μινέιρο), Άντζας, Έμερσον, Τσικίνιο, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος, Τοροσίδης (67΄Κιντάνα).
 
29/09/2005: Skoda Ξάνθη – Μίντλεσμπρο 0 – 0
Γήπεδο: ΑΚ Πηγαδιών
Διαιτητής: Κνουτ Κίρχερ
Εισιτήρια: 5013
Για την ξανθιώτικη ομάδα είχαν αγωνιστεί οι: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Τοροσίδης (46΄Καζάκης), Σίκοφ, Παβιό, Άντζας, Έμερσον, Μαχράτζε (68΄Γαρπόζης), Λουτσιάνο, Λαμπριάκος, Τσικίνιο (60΄Λέο Μινέιρο).
 
14/09/2006: Skoda Ξάνθη – Ντιναμό Βουκουρεστίου 3 – 4
Γήπεδο: ΑΚ Πηγαδιών
Διαιτητής: Νόβο Πάνιτς
Εισιτήρια: 3380
Σκόρερ: 8′, 45′ Κιντάνα, 66′ Καζάκης – 18′, 35′ Νικουλέσκου, 26′ Νταντσιουλέσκου, 84′ Πούλχακ
Για την ξανθιώτικη ομάδα είχαν αγωνιστεί οι: Πιζανόφσκι, Άντζας, Βίσιο, Μαχράτζε (79′ Φογκάσα), Μπάρκογλου (44′ Μάνσο), Ζουέλα, Γαρπόζης, Μεσέρα, Κιντάνα, Λαμπριάκος, Ολισαντέμπε (54′ Καζάκης).
 
28/09/2006: Ντιναμό Βουκουρεστίου – Skoda Ξάνθη 4 – 1
Γήπεδο: Σταντιονούλ Ντινάμο
Διαιτητής: Ιγκόρ Εγκόροφ
Εισιτήρια: 6000
Σκόρερ: 13′, 82′ Νικουλέσκου, 47′ Κριστέα, 79′ Νταντσιουλέσκου – 52′ Παβιό
Για την ξανθιώτικη ομάδα είχαν αγωνιστεί οι: Μάλαρτζ, Μαχράτζε, Βίσιο, Παβιό, Λαμπριάκος, Μπαϊκαρά (61′ Τοροσίδης), Γαρπόζης (90′ Καζάκης), Κόρσος, Μπάρκογλου (65′ Μάνσο), Μεσέρα, Βρύζας.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…