Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απεργία …ρουτίνας εν μέσω εργασιακής «θύελλας»

Απεργία …ρουτίνας εν μέσω εργασιακής «θύελλας»

0
poreia 1-web
 
Μέτρια συμμετοχή, υποτονικός ρυθμός στην Ξάνθη
 
Την απογοήτευσή του για την υποτονική συμμετοχή εξέφρασε ο κ. Μπεμπεκίδης. Ενότητα και αγώνα ζητούν οι συνδικαλιστές …αλλά δεν εισακούγονται
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Μέτρια συμμετοχή και υποτονικός ρυθμός κυριάρχησε στην απεργιακή κινητοποίηση της Ξάνθης στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας πού κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Μια ακόμη κινητοποίηση …ρουτίνας σε πλήρη αναντιστοιχία με την αφορμή της που είναι οι απολύσεις στο δημόσιο, η κινητικότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα που εισάγονται στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί για ψήφιση και καταργεί την συλλογική σύμβαση εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις. Μάταια οι συνδικαλιστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Στη Ξάνθη στην απεργία και στην πορεία συμμετέχουν πάντα οι συνήθεις …συνδικαλιστές.
 
Μέτρια συμμετοχή υποτονικός ρυθμός
Κέντρο της εκδήλωσης το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης όπου συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί εκπρόσωποι των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου από τις επιχειρήσεις του νομού, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, της Π.Ε. Ξάνθης, ενώ στην πορεία που ακολούθησε πρωτοστάτησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι από την ΔΕΥΑΞ. Στην πορεία επίσης συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο Καζίνο, η Πρωτοβουλία Αντίστασης και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή πορεία. Στην «καυτή» ατζέντα των προβλημάτων των εργαζομένων καθώς και στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΞ κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Ευστρατίου και ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κ. Γαλανόπουλος απουσίαζαν καθώς συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα. Από κομματικούς εκπροσώπους παρόντες ήταν οι γραμματείς των Ν. Ε. του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Αμανατίδης και Καλιαμπάκας αντίστοιχα.
 
Θα βγούμε στους δρόμους όσοι και να’ μαστε
mpempekidisΤην απογοήτευσή του για την υποτονική συμμετοχή εξέφρασε ο κ. Μπεμπεκίδης αλλά και την πεποίθηση ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων: «Για άλλη μια φορά η συμμετοχή είναι υποτονική παρότι η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και στην κοινωνία και στην οικονομία. Εμείς αντιστεκόμαστε και βγαίνουμε στους δρόμους για άλλη μια φορά όσοι και αν είμαστε…Επειδή η κυβέρνηση μας βλέπει σαν αριθμούς εμείς λέμε ότι όσοι και να είμαστε θα αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια που η ανικανότητα της κυβέρνησης να ελέγξει την οικονομία και τις μαύρες τρύπες βρίσκει την λύση και ξεσπά στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». Παράλληλα περιέγραψε με μελανά χρώματα την εργασιακή εικόνα στο νομό επισημαίνοντας ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τις 20.000 ενώ οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο και λόγω της απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών οι εργαζόμενοι είναι έρμαια στους εργοδότες. Τέλος ανέφερε ότι το πολυνομοσχέδιο φέρνει κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων: «Αυτό ήταν η «κόκκινη γραμμή» μας με την κυβέρνηση όμως απτόητη η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση έχει κατεβάσει τους μισθούς σε 586 ευρώ. Οι απολύσεις θα γίνουν ομαδικές όλα τα περιμένουμε…».
 
Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
papadopoulouΗ πρόεδρος του εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Εριφύλη Παπαδοπούλου
δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω της απαξίωσης του ΕΣΥ ν’ ανοίξει η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησής τους και συνέστησε εγρήγορση όλων και ενότητα των αργαζομένων: «Το ΕΣΥ υπολειτουργεί και ο ΕΟΠΥΥ δεν σχεδιάστηκε όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρηματοδότηση και ο κόσμος να πληρώνει τις παροχές υγείας από την τσέπη του. Οι εξαγγελίες του νέου υπουργού Υγείας έχουν ένα στόχο, από τη μια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ώστε να μην αντιδράσει για να μην χάσει τη θεσούλα του και απ’ την άλλη ανοίγει τον δρόμο στους ιδιώτες να πάρουν τις τεχνικές υπηρεσίες, τα Λογιστήρια. Ήδη στην Αθήνα υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν εθελοντικά τραυματιοφορείς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία Απ’ την άλλη η ανθρωποφαγία και κοινωνικός αυτοματισμός μας οδηγεί εδώ και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη ο κόσμος φοβάται…».
 
Ενότητα και αγώνας…
Για την αναγκαιότητα όλοι οι εργαζόμενοι να είναι ενωμένοι έκανε λόγο και ο πρόεδρος του διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος: «Πρέπει να διατηρήσουμε την συνοχή όλων των εργαζομένων προκειμένου να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Χθες ήταν ΕΡΤ σήμερα οι εκπαιδευτικοί, οι δημοτικοί υπάλληλοι. Πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα μας…»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…