Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ξανθιώτικη παρουσία στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες!

Ξανθιώτικη παρουσία στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες!

0
mpatzakidis fanis
Ο Φάνης Μπατζακίδης αρχηγός αποστολής της Εθνικής Πάλης
 
Δεν κατάφεραν να προκριθούν οι Ξανθιώτες παλαιστές στην αποστολή που αναχωρεί αύριο για Τουρκία
 
Εξωαγωνιστική, θα είναι η εκπροσώπηση της Ξάνθης στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 που θα γίνουν το διάστημα 20-30 Ιουνίου στην πόλη Mersin (Μυρσίνη) της Τουρκίας.
Στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχει ο Ξανθιώτης παράγοντας στο άθλημα της πάλης, Φάνης Μπατζακίδης, ο οποίος παράλληλα είναι πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας στην Ε.Ο.Φ.Π. και πρόεδρος του ξανθιώτικου συλλόγου ελληνορωμαϊκής πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα».
Ο Φάνης Μπατζακίδης θα συνοδεύσει την Εθνική Ομάδα Πάλης που θα πάρει μέρος στους αγώνες, με τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να στοχεύουν σε μετάλλια και διακρίσεις απέναντι σε αθλητές από 20 ακόμη κράτη που βρέχονται από τη Μεσόγειο και δήλωσαν συμμετοχή.
 
Φ. Μπατζακίδης: «Έχουμε ελπίδες για μετάλλια»
Ο Ξανθιώτης πρώην παλαιστής και νυν παράγοντας της ελληνικής πάλης, μίλησε στο «Ε» σχετικά με την αποστολή που θα αναχωρήσει αύριο για τα Τουρκία:
«Ε»: Υπάρχουν ελπίδες για κατάκτηση μεταλλίων;
Φ.Μ.: «Ναι έχουμε πολλές ελπίδες γιατί στην αποστολή βρίσκονται τα ¨βαριά όπλα¨ της ελληνικής πάλης. Μεταξύ άλλων πολλές πιθανότητες για διάκριση έχουν στην ελευθέρας οι Ξενίδης (84κ.) και Τσικοβάνι (96κ.) οι οποίοι είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Στην ελληνορωμαϊκή συμμετέχουν οι επίσης παγκόσμιοι πρωταθλητές στις κατηγορίες τους Βλαδίμηρος Ματίας (66κ.) και Πέτρος Εμμανουηλίδης (74κ.), αλλά και στις γυναίκες έχουμε δυνατές αθλήτριες όπως η Μαρία Περβολαράκη (55κ.) και Φανή Ψαθά (48κ.) που κατέκτησαν πέρσι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα αντίστοιχα. Εκτός από τους παραπάνω αθλητές και αθλήτριες πάντως πιστεύω θα διεκδικήσουμε κι άλλα μετάλλια στις υπόλοιπες κατηγορίες γιατί πήραμε μαζί μας πολύ δυνατούς αθλητές».
«Ε»: Πόσο δύσκολους χαρακτηρίζετε τους αγώνες;
Φ.Μ.: «Είναι πραγματικά πολύ δύσκολοι και απρόβλεπτοι γιατί όλες οι χώρες που παίρνουν μέρος κατεβάζουν την ¨αφρόκρεμα¨ των αθλητών τους. Οι Μεσογειακοί Αγώνες εξάλλου είναι σπουδαίο γεγονός που έχει χαρακτηριστεί ως ¨μικροί Ολυμπιακοί Αγώνες¨, ένας τίτλος που πιστεύω ταιριάζει απόλυτα αν αναλογιστούμε το επίπεδο των αθλητών που συμμετέχουν και το ότι πολύ συχνά σημειώνονται σε αυτούς παγκόσμια ρεκόρ».
«Ε»: Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι αντίπαλοί μας στην πάλη, στη διεκδίκηση των μεταλλίων;
Φ.Μ.: «Εκτός από την Ελλάδα πολλές χώρες διαθέτουν παραδοσιακά ομάδες που κατεβαίνουν με στόχο να διεκδικήσουν μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Πολύ δύσκολοι αντίπαλοι είναι οι Κροάτες, οι Σέρβοι και οι Αιγύπτιοι, αλλά δυσκολότεροι όλων πιστεύω θα είναι οι Τούρκοι λόγω υλικού αλλά και λόγω του ότι είναι οι διοργανωτές και σίγουρα θα τα δώσουν όλα για μετάλλια στην έδρα τους».
«Ε»: Στην Ξάνθη υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και καλοί παλαιστές που κατακτούν μετάλλια σε όλους σχεδόν τους αγώνες τους, όμως δεν βρίσκονται στην αποστολή…
Φ.Μ.: «Δυστυχώς τέσσερις παλαιστές που είχαν όλες τις προϋποθέσεις για να κληθούν στην αποστολή ήταν τραυματίες όταν έγιναν οι προκριματικοί αγώνες κι έτσι δεν μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε κάποιον. Οι Ξανθιώτες Τριανταφυλλίδης, Αναστασιάδης (Μεσογειονίκης 2009), Νταλαράς, Καραπετιάν δεν συμμετείχαν στο «final four» όπου κρίθηκαν οι θέσεις για την ελληνική αποστολή κι έτσι έμειναν εκτός, δυστυχώς γιατί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και αυτοί κάποιο μετάλλιο».
«Ε»: Ποιο είναι το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής;
Φ.Μ.: «Η εθνική πάλης θα αναχωρήσει στις 20/06 ενώ στις 21 ξεκινούν οι αγώνες. Θα μείνουμε στο ¨μεσογειακό χωριό¨ το οποίο όπως με ενημέρωσαν είναι ένα ¨ολυμπιακό χωριό¨ σε… σμίκρυνση, ενώ οι αγώνες και η επιστροφή μας έχει προγραμματιστεί για τις 27/06».
 
 Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…