Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πολιτικά «τσιμπήματα» για τα κουνούπια

Πολιτικά «τσιμπήματα» για τα κουνούπια

0
elikoptero
Παυλίδης VS Γιαννακίδη – Καραλίδη. Τους κατηγορεί ότι είπαν ψέματα ότι βγήκε η απόφαση του Ελεγκτικού
 
Τον επιβεβαιώνει η γραμματέας του Ελεγκτικού. «Είχε προφορική διαβεβαίωση απ τον πρόεδρο του Ελεγκτικού ο περιφερειάρχης», αντιτείνει ο Καραλίδης
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε οξεία αντιπαράθεση με πολιτικά «τσιμπήματα» μεταξύ Παυλίδη – Γιαννακίδη εξελίσσεται το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Παυλίδη να «καρφώνει» τον περιφερειάρχη αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλιδη ότι ψεύδονται όταν δηλώνουν ότι έχει εκδοθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην αίτηση ανάκλησης που έχει καταθέσει η περιφέρεια όταν απορρίφτηκε η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο. Υπενθυμίζεται πως σχετικές δηλώσεις έκανε ο κ. Γιαννακίδης σε κανάλι της Αλεξανδρούπολης και ο κ. Καραλίδης στο χθεσινό φύλλο του «Ε». Μάλιστα και οι δύο ανέφεραν ότι επρόκειτο από το απόγευμα της Δευτέρας ν’ αρχίσουν οι ψεκασμοί στην περιοχή της Βιστονίδας και ευρύτερα στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων και όπως μας διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολκίδης όντως έχει γίνει ψεκασμός.
 
Παυλίδης: «Λένε ψέματα στον κόσμο…»
pavlidisΣε ιδιαίτερα επικριτικό ύφος ο κ. Παυλίδης διέψευσε στο «Ε» τους ισχυρισμούς Καραλίδη – Γιαννακίδη ότι έχει εκδοθεί η απόφαση του Ελεγκτικό Συνεδρίου κατακευραυνώνοντάς τους μάλιστα ότι παραπληροφορούν και τα ΜΜΕ και τον κόσμο προκειμένου να προσποριστούν πολιτικό όφελος και να καλύψουν τα λάθη τους στη διαχείριση του έργου καταπολέμησης κουνουπιών. Μάλιστα μας παρέπεμψε στη γραμματέα του Ελεγκτικού συνεδρίου.
 
Κρητικού: «Δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου…»
Η γραμματέας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα Κρητικού σε τηλεφωνική μας επικοινωνία επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του κ. Παυλίδη ότι δεν έχει εκδοθεί η απόφαση στην αίτηση ανάκλησης που έχει κατατεθεί από την περιφέρεια ΑΜΘ σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτές οι αποφάσεις εκδίδονται μετά από 1 μήνα από τη συζήτηση. Σε επείγουσες όμως περιπτώσεις όπως αυτή θα εκδοθεί νωρίτερα όχι όμως νωρίτερα από την Παρασκευή!
 
Καραλίδης: «Ο Περιφερειάρχης είχε προφορική διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού…»
giannakidis 6Ιδιαίτερα επικριτικός εναντίον του κ. Παυλίδη και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης ο οποίος τον κατηγόρησε για τυπολατρία επισημαίνοντας ότι …διυλίζει τον κώνωπα τη στιγμή που ο κόσμος υποφέρει. Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι μπορεί η απόφαση να μην έχει εκδοθεί όμως ότι ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης είχε προφορική γνωστοποίηση από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού ότι έχει περάσει η σύμβαση για αυτό και το δημοσιοποίησε και άρχισαν οι ψεκασμοί: «Το θέμα είναι να κερδίζουμε χρόνο. Ο κόσμος υποφέρει…και ο κ. Παυλίδη κοιτά τους τύπους!».
 
Τσολακίδης: «Επιτέλους ας αρχίσουν …ο κόσμος έχει αγριέψει και τα βάζει με μας…»
Ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης υπερθεματίζοντας στη θέση Καραλίδη επισημαίνει δε από την τόση προσήλωση στους τύπους εκφεύγει η ουσία. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν διακυβεύεται η δημόσια υγεία. Υπ’ όψιν ότι ο κ. Τσολακίδης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος για το θέμα των κουνουπιών και επιζητά πάση θυσία την άμεση έναρξη της καταπολέμηση καθώς ο δήμος Αβδήρων είναι στη ζώνη υψηλού κινδύνου με κρούσματα του ιού του Νείλου αλλά και κίνδυνο για ελονοσία. Μάλιστα αναφέρει ότι οι δημότες του έχουν …αγριέψει από το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα κουνούπια που διαμαρτύρονται έντονα και θεωρούν υπαίτιο τον δήμο.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Τι ειπώθηκε στην συζήτηση Υπερψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπου…