Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στο «σφυρί» ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Ξάνθης

Στο «σφυρί» ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Ξάνθης

0
stathmos 2
Τον διεκδικούν ο δήμος Αβδήρων και ιδιώτης. Περιλαμβάνει 150 στρέμματα αγροτική έκταση και κτίσματα
 
Ο δήμος θέλει να στεγάσει υπηρεσίες του και να δημιουργήσει φυτώριο
 
«Στο σφυρί» βγαίνει ο Περιφερειακός Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Ξάνθης που βρίσκεται στην Εθν. Οδός Ξάνθης-Λάγος στο Κουτσό. Πρόκειται για μια από τις
ερευνητικές μονάδες του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που περιλαμβάνει μια σειρά εγκαταστάσεις καθώς και μια γεωργική έκταση 150 στρεμμάτων. Ο Σταθμός όπως και πολλές ακόμη ερευνητικές μονάδες έχει αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και καιρό.
«Βγαίνει στο «σφυρί»…
Όπως πληροφορηθήκαμε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βγάζει στο «σφυρί» το ακίνητο καθώς επίσης και τη γεωργική έκταση που καταλαμβάνει και ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτη κυρίως για την γεωργική έκταση.
Θα το διεκδικήσει ο δήμος Αβδήρων
Ενδιαφέρον όμως έχει εκδηλώσει και ο δήμος Αβδήρων ο οποίος έχει μια σειρά από σχέδια για την αξιοποίηση του ακινήτου αλλά και του οικοπέδου που θεωρείται «φιλέτο». Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει σκοπό να εγκαταστήσει εκεί την Γεωπονική υπηρεσία αλλά και να δημιουργήσει φυτώριο καθώς επίσης και τη δασική υπηρεσία. Μέρος επίσης πρόκειται να διαθέσει σε συνεταιρισμό γυναικών που παράγουν αγροτικά προϊόντα ενώ επίσης στις προθέσεις του είναι κομμάτια της γεωργικής έκτασης να διατεθούν προς καλλιέργεια σε άτομα με προβλήματα εξαρτήσεων του δήμου ώστε να έχουν ένα εισόδημα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…