Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Άψογη η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών»

«Άψογη η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών»

0
sxoli 2-web

Καλά λόγια για τον διοικητή του Κέντρου και θετικές διαπιστώσεις από τον γραμματέα της Κ.Ο ΔΗΜΑΡ, Ι. Αμοιρίδη

 

Κενά στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη του Κέντρου μετά την λήξη της σύμβαση με το ΚΕΛΠΝΟ. Συνεργασία με το Νοσοκομείο

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

 

Με τη θετική διαπίστωση ότι «είναι υποδειγματική και άψογη η λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών της Ξάνθης»(πρώην Σχολή Αστυνομίας) και αποδίδοντας εύσημα στον διοικητή του Κέντρου, Αστυνόμο Α’ κ. Χατζησταμάτη Κώστα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του γραμματέα της Κ.Ο, της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος συνοδευόμενος από τα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, Κώστα Γούναρη, Χρήστο Γκαρμπούνη, Σίμο Ευαγγελίδη είχε μια ενημέρωση από τον κ. Χατζησταμάτη για τη λειτουργία του Κέντρου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο κ. Αμοιρίδης επισκέφτηκε το Κέντρο την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 1.30 μ.μ. ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και το απόγευμα της Πέμπτης επισκέφτηκε το Ψυχολογικό Κέντρο όπου συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και των γονέων, ενώ στις 6 μ.μ. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ασάφεια στο νόμο και απουσία μεταναστευτικής πολιτικής

Κατά τη συνάρτηση του κ. Αμοιρίδη με τον διοικητή του Κέντρου κ. Χατζησταμάτη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του Κέντρου αλλά και γενικότερα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Έμφαση δόθηκε στο νομικό σκέλος και διαπιστώθηκε μια ασάφεια του νόμου που παρατείνει για ένα χρόνο την κράτησή τους από τη στιγμή υποβολής του αιτήματος του παράνομου μετανάστη ενώ ο κ. Γούναρης υποστήριξε ότι η κράτηση μπορεί να φτάσει στου 18 μήνες Υπενθυμίζουμε ότι αυτό αποτέλεσε την αφορμή να γίνει απεργία πείνας πρόσφατα εις ένδειξη διαμαρτυρίας από μια μερίδα κρατουμένων του Κέντρου όπως παραδέχτηκε ο κ. Χατζησταμάτης, η οποία όμως έληξε μετά από λίγες μέρες. Συζητώντας για το μεταναστευτικό συμφώνησαν ότι δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα μας συντονισμένη μεταναστευτική πολιτική, ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου. Ο κ. Αμοιρίδης υποστήριξε τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι εν’ όψει ευρωεκλογών πρέπει η κυβέρνηση να επιδείξει την πολιτική βούληση να θέσει θέμα κατανομής των παράνομων μεταναστών κατ’ αναλογία σ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε.: « Είναι μια ευκαιρία το ότι έχουμε τις ευρωεκλογές και μπορούν να συζητηθούν πολλά ζητήματα όπως και το μεταναστευτικό της χώρας και η συνθήκη του Δουβλίνο 2. Μετά την μείωση της ροής των μεταναστών έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός τους με τα μέτρα φύλαξης των συνόρων, ένα κομμάτι απ’ αυτούς επαναπροωθείται, ένα κομμάτι παίρνει άσυλο. Πρέπει να δούμε πως μπορούμε αυτός ο αριθμός να κατανεμηθεί σ όλες τις χώρες της Ευρώπης με τη αριθμητική δυνατότητα που έχει η κάθε χώρα. Σ’ ότι αφορά τη δική μας χώρα να δούμε πόσους χρειαζόμαστε και πόσους μπορούμε να ενσωματώσουμε. Χρειάζεται πολιτική βούληση και πρέπει να την επιδείξει η κυβέρνηση».

 Αμοιρίδης: «Άψογη η λειτουργία του Κέντρου …»

Σ’ ότι αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής της Ξάνθης δήλωσε: «Είναι υποδειγματική η λειτουργία του. Είναι ένα Κέντρο που λειτουργεί άψογα και το λέω με όλη την ειλικρίνεια. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος ο διοικητής και ο εθελοντισμός των επιστημόνων όπως οι γιατροί της περιοχής είναι συγκινητική. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα που θα μεταφέρουμε στην Αθήνα η οποία για να καθαρίσει το κέντρο για επικοινωνιακούς λόγους θεωρεί ότι μπορεί να μεταφέρει αυτό το βάρος σ’ άλλες περιοχές . Αποδεικνύει όμως η άλλη περιοχή ότι έχει τόση ανθρωπιά που αγκάλιασε το Κέντρο και προσφέρει εθελοντικά και υπηρεσίες. Στο επίκεντρο πρέπει να είναι ο άνθρωπος και όχι η επικοινωνία».

 Κενά στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κέντρου

xatzistamatis-webΑναφερόμενος στα προβλήματα του Κέντρου ο διοικητής του κ. Χατζησταμάτης ανέφερε ως το υπ ‘ αριθμόν 1 τα κενά που υπάρχουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κρατουμένων λόγω της λήξης της σύμβασης με τον ΚΕΛΠΝΟ. Όπως όμως είπε αυτά καλύπτονται χάρις στη στήριξη και τη συνεργασία με το νοσοκομείο και τους γιατρούς του: ««Μέχρι τώρα τα πήγαμε καλά. Κάθε μέρα προσπαθούμε για το καλύτερο για μας και γι αυτούς τους ανθρώπους. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλυφθούμε από κάποια κενά που υπάρχουν. Τα κενά αυτά αφορούν κυρίως θέματα υγείας, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Έληξε η σύμβαση με το ΚΕΛΠΝΟ και είναι ένα κενό που καλύπτει το νοσοκομείο Ξάνθης. Μας στηρίζει ιατρικά και φαρμακευτικά. Μέσα στο χώρο υπάρχει καλό κλίμα, δεν έχουμε φαινόμενα βίας και ρατσισμού από το προσωπικό. Σκουπιδιάρης δεν είμαι…εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, έχουμε να κάνουμε με ψυχές και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν μια σωστή διαχείριση. Θέλουν να μιλούν για το πρόβλημά τους, να γνωρίζουν τι θα γίνει και εμείς επιδιώκουμε να τους καλύπτουμε σ’ όποια προβλήματα έχουν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…