Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αρχίζουν τα κομματικά …όργανα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν τα κομματικά …όργανα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

0
iakovidou 3

Ιούνιος, ο μήνας του συνεδρίου της ΝΔ και των εκλογών στις Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ

 

Προσυνεδριακός διάλογος το Σάββατο στην Κομοτηνή για την ΝΔ. Σήμερα στο νομό μας εθιμοτυπικές και κομματικές συσκέψεις από κλιμάκιο

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

 

Μήνας κομματικής αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης είναι ο Ιούνιος για τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η μεν ΝΔ έχει προγραμματίσει το 9ο συνέδριό της στις 28 – 30 Ιουνίου, το δε ΠΑΣΟΚ στις 9 Ιουνίου έχει εκλογές για την ανάδειξη των νέων κομματικών του οργάνων στους νομούς και στις περιφέρειες της χώρας.

Προσυνεδριακός διάλογος της ΝΔ το Σάββατο στην Κομοτηνή

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το συνέδριο διεξάγεται προσυνεδριακός διάλογος σε επίπεδο και περιφέρειας. Ο προσυνεδριακός διάλογος στην περιφέρειά μας θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στην Κομοτηνή. Σ’ αυτόν θα πάρουν μέρος όλα τα μέλη και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ και των ΝΟΣ των νομών της περιφέρειας ΑΜΘ καθώς επίσης και βουλευτές, πολιτευτές και κομματικά στελέχη. Θα παραστούν ο γενικός γραμματέας της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννης, ο διευθυντής κ. Κώστας Τζιμάρας ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Λουλουδάκης ο αν.. Γραμματέα του κόμματος κ. Ζωντανός και ο εκπρόσωπος Τύπου ενώ ενδέχεται να παραβρεθεί ο πρόεδρο του Ιδρύματος Καραμανλή κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Εθιμοτυπικές και κομματικές συσκέψεις στο νομό μας

Σε επίπεδο νομού σήμερα έχουν προγραμματιστεί εθιμοτυπικές επισκέψεις του κομματικού κλιμακίου της ΝΔ με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς κ. Γεωργαντά, τον περιφερειάρχη του κόμματος κ. Καπετανίδη και την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ξάνθης κα Ιακωβίδου. Το κλιμάκιο θα επισκεφτεί το δήμαρχο , τον στρατηγό του Δ. Σ.Σ. τον Μητροπολίτη , τον Μουφτή και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού, ενώ το απόγευμα στις 7.30 ο κ. Γεωργαντάς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο (ξενοδοχείο Ελισσώ στις 7.30 μ.μ.). Να σημειώσουμε ότι στις 16 Ιουνίου θα διεξαχθούν σε κάθε νομό εκλογές για την ανάδειξη των σύνεδρων. Στο νομό μας θα εκλεγούν 5 σύνεδροι ενώ στο συνέδριο θα συμμετέχουν εξ’ οφιτσίου όλοι οι αιρετοί της ΝΔ.

 Με διπλό στόχο ο προσυνεδριακός διάλογος της ΝΔ

Όπως σημείωσε η πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Σούλα Ιακωβίδου ο προσυνεδριακός διάλογος έχει διττό στόχο: Αφορά το κόμμα της ΝΔ που οδεύει στο συνέδριο όπου και θα αποφασιστούν οι αλλαγές στη δομή του αλλά και την κοινωνία καθώς επιχειρείται μια ανάδειξη και μια καταγραφή των προβλημάτων: «Το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της χώρας. Αυτό θέτουμε ως προτεραιότητα Έχουν γίνει θετικά βήματα αλλά χρειάζεται προσπάθεια για ν’ ανέβει το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων. Σαν κόμμα προτάσσουμε πάντα το καλό της χώρας. Μόλις ανακάμψει η χώρα πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη», επεσήμανε η κα Ιακωβίδου. Αναφορικά δε με την εικόνα του κόμματος στην κομματική βάση η κα Ιακωβίδου αποδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα όμως υπάρχει ενότητα και αντιμετωπίζονται και ότι αυτό που θέτει η ΝΟΔΕ ως προτεραιότητα είναι το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

 Κομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Tsartsaras-emprosΑνανέωση των κομμaτικών του οργάνων επιχειρεί και το ΠΑΣΟΚ με τις εκλογές στις Νομαρχιακές επιτροπές και στις Τοπικές Οργανώσεις των δήμων στους νομούς και τις περιφέρειες της χώρας που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου. Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Δημόκριτος». Όπως ορίζει η εγκύκλιος που παρελήφθη χθες στις νομαρχιακές από τα κεντρικά του κόμματος ο γραμματέας της Ν.Ε. δεν θα εκλέγεται ξεχωριστά όπως ίσχυε παλιότερα αλλά θα εκλεγεί από τα μέλη που θα εκλεγούν στην Νομαρχιακή Επιτροπή. Θα εκλεγούν συνολικά 9 ή 11 μέλη(θα διευκρινιστεί με νέα εγκύκλιο στην Νομαρχιακή και από 5 μέλη στις Τοπικές οργανώσεις των δήμων. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων έχει καταληκτική ημερομηνία στις 5 Ιουνίου. Ο νυν γραμματέας της Ν.Ε. κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον και αναμένεται να κατατεθούν αρκετές υποψηφιότητες: «Είναι μια δύσκολη περίοδος για το ΠΑΣΟΚ όμως δεν σταματούν οι προσπάθειες ανασυγκρότησης του κόμματος», είναι η λακωνική δήλωση του κ. Τσαρτσάρα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…