Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ναι στην απεργία», λένε οι καθηγητές της Ξάνθης

«Ναι στην απεργία», λένε οι καθηγητές της Ξάνθης

0
kathigites 2-web

Υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τη θέση της ΟΛΜΕ

 

Κατά της απεργίας η ΔΗΜΑΡ Ξάνθης. Καταδικάζει την Επιστράτευση Επιτροπή Εκπαιδευτικών ΠΑ.ΜΕ Ξάνθης

 

 Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Κορυφώνεται η διαμάχη μεταξύ των καθηγητών και της κυβέρνησης ιδιαίτερα μετά τα Φύλλα Πορείας που τους επέδωσε όταν γνωστοποιήθηκε η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία στη διάρκεια των Πανελλαδικών. Από το πρωί χθες συνεδρίαζαν στην Αθήνα οι πρόεδροι των 70 ΕΛΜΕ που συγκροτούν την ΟΛΜΕ μετά από τις ψηφοφορίες στις τοπικές Ενώσεις των καθηγητών, που διενεργήθηκαν την Τρίτη, σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Ξάνθη υπήρξε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου ενώ η απόφαση που πάρθηκε ήταν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ των θέσεων της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17/5 και πενθήμερη απεργία 20 – 24 Μαΐου

 

Οι καθηγητές της Ξάνθης είπαν ναι στις απεργίες εν μέσω Πανελλαδικών

Όπως μας πληροφορεί η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κα Λουκοπούλου Μαρία που συμμετείχε χθες στην συνεδρίαση των πρόεδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα προκειμένου να επικυρώσουν ή όχι την απόφαση για απεργία, η υπερψήφιση της πρότασης της ΟΛΜΕ από τους καθηγητές της Ξάνθης κατά ευρεία μάλιστα πλειοψηφία είναι αιτιατό αποτέλεσμα της αδιάλλακτης στάσης της κυβέρνησης και της αντιδημοκρατικών διαδικασιών που επιλέγει για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις, επιστρατεύοντας τους καθηγητές. Σημείωσε δε ότι η δράση αυτή έφερε την αντίδραση και την κινητοποίηση όλου του κλάδου παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ κήρυξε παράνομη την απεργία. Όπως είπε η κα Λουκοπούλου η κινητοποίηση αυτή είναι η πιο μαζική των τελευταίων ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Ξάνθης ο μεγάλος αριθμός καθηγητών δεν χωρούσε στο εσωτερικό του αμφιθεάτρου, γεγονός που δεν συνέβαινε παλαιότερα.

 Επιτροπή Εκπαιδευτικών ΠΑ.ΜΕ Ξάνθης: «ΚΑΤΩ η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ»

«Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία. Παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία ΚΑΤΩ η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. Όλοι στη συγκέντρωση που αποφάσισε η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πέμπτη 16 Μάη 7:30΄μ.μ. Κεντρική Πλατεία», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑ.ΜΕ. Ξάνθης προσθέτοντας: «Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές μας.

Κάτω η πολιτική του «νόμος και τάξη»! Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…