Αρχική ΠΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ Ανοιχτή, ειλικρινής, φιλική επιστολή στα συμπαθητικά θεσμικά πρόσωπα του Δήμου Αβδήρων

Ανοιχτή, ειλικρινής, φιλική επιστολή στα συμπαθητικά θεσμικά πρόσωπα του Δήμου Αβδήρων

0
spanidis m

Θέμα: Η ιστορική παραλία του Αϊ Γιάννη

 

Αγαπητά Θεσμικά πρόσωπα διαχείρισης εξουσίας του Δήμου Αβδήρων. Όλους με κάποιο τρόπο μας σημαδεύει ο τόπος μας. Αυτές τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, καιρού επιτρέποντος και επιβάλλοντος, με έναν ήλιο συσωρευτικό, πιστό στα ραντεβού του, η μοναχική εποχή των χειμερινών κολυμβητών έδωσε την σκυτάλη στα ανέμελα, τις παιδικές χαρές, τα χαμόγελα, τα μέλλοντα. Όλα αυτά σε ακτή ιστορική, με νόημα φιλοσοφικό, γεμάτο προσανατολισμούς.

Παράλληλα αυτές τις ημέρες του Μαΐου, με αφορμή «Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση κοινής διαχείρισης φυσικών πόρων στη διασυνοριακή περιοχή με στόχο την προώθηση του οικοτουρισμού και την προστασία των οικοσυστημάτων» είχαμε την ευχάριστη παρουσίαση ενός νέου ενημερωτικού-ιστορικού-ταξιδιωτικού οδηγού του Δήμου Αβδήρων με τίτλο «Ραντεβού με την αυθεντική ομορφιά…».

Αναφορικά με την παραλία του Αϊ Γιάννη, διαβάζουμε στην σελίδα 44 του οδηγού: «…..βρίσκεται το γραφικό και πανέμορφο ξωκλήσι του Αι Γιάννη. Προς χάρη του έχει δοθεί το όνομα στον μικρό αμμουδερό κόλπο που σχηματίζεται παραπέρα, αποτελώντας άριστη επιλογή για τα καλοκαιρινά μπάνια ντόπιων και επισκεπτών……..χαρίζοντας μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες……..Εξίσου ικανοποιητική είναι και η υποδομή φιλοξενίας των επισκεπτών……Η ακτή είναι διαχρονικά βραβευμένη για την καθαρότητά της……»

Θέλω να πιστεύω ότι όσο ακόμα είναι νωρίς, οι φωτογραφικές στιγμές της παραλίας την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, θα αποτελούν παρελθόν λόγω συγκεκριμένων ήπιων υγιών θεσμικών παρεμβάσεων, όχι αυθαίρετων τριτοκοσμικών κατασκευών, ώστε ο αυτόπτης φιλοθεάμων μάρτυρας επισκέπτης, συλλέγοντας μύθους από το παρελθόν και σκηνές από το παρόν της, να μπορέσει να χορτάσει μια επιστροφή, με ποικιλίες από αισθήσεις και αισθήματα, ως έκφραση του αυθεντικού εαυτού της. Με μια αίσθηση ευγνωμοσύνης.

Η ιστορική παραλία του Αϊ Γιάννη έχει ανάγκη από μέτρο και αλήθειες, από ψυχραιμία και απόσταση. Έχει ανάγκη από όλα εκείνα τα θετικά του στερητικού άλφα:

Απόλυτη, Αστείρευτη, Ασυμβίβαστη. Δεν φτάνει μόνο να φύγουν τα σύννεφα, πρέπει να διώξουμε και την συννεφιά.

Για τα άλλα: τα αναπτυξιακά, τα παραδεισένια, τα αβασάνιστα, τα φαντεζί, τα εξωστρεφή, τα πρόχειρα, τα διάσημα, υπάρχει πεδίο δράσης και πριν και μετά του γραφικού κόλπου.

 Με εκτίμηση

Μιχάλης Σπανίδης

Βιβλιοπώλης-Εκδότης

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θύματα, θύτες και ατιμώρητοι ηθικοί αυτουργοί και ένοχοι

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι εδώ και δεκαετίες ως Λαός ουδέποτε και από κανένα δεν πληροφορηθήκ…