Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας στην Ξάνθη

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας στην Ξάνθη

0
mouezinogou-empros
Ο κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου έτυχε θερμής υποδοχής σε εκδήλωση στο κτίριο της πρώην ΤΕΞ. Άτυπη και ιδιωτική η επίσκεψη
 
Σύσσωμη παρουσία των ηγετικών στελεχών της μειονότητας . «Υπάρχει πρόοδος στα μειονοτικά θέματα», δήλωσε. Επισκέφτηκε άρρωστο παιδί στο σπίτι του
 
Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου μετά της συζύγου του και της συνοδείας του πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ξάνθη και συγκεκριμένα έτυχε θερμής υποδοχής από στελέχη της μειονότητας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του κτιρίου του υπό διάλυση σωματείου της ΤΕΞ την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 5 μ.μ. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μουεζίνογλου που κατάγεται από τα Αρριανά του νομού Ροδόπης ολοκλήρωσε την Πέμπτη την επίσημη επίσκεψή του ως υπουργός Υγείας στην Αθήνα και η επίσκεψη του στην Ξάνθη και την Κομοτηνή ήταν άτυπη και ιδιωτικού χαρακτήρα.
Θερμή υποδοχή από τα στελέχη της μειονότητας
Τον κ. Μουεζίνογλου υποδέχθηκε ο πρόεδρο της ΤΕΞ κ. Αχμέτ Καρά ενώ παρέστησαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Ο. Χατζηοσμάν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χ. Ζεϊμπέκ , ο π. βουλευτή κ. Τ. Μάντατζη, ο π. βουλευτής κ. Φαϊκογλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης Μπουχανετή Χακγκιουτέλ, ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζουκάλ, ο ψευδομουφτής κ. Μετέ και πολλά ακόμη στελέχη της μειονότητας ενώ την εκδήλωση κάλυψαν σύσσωμος ο τουρκόφωνος Τύπος της Ξάνθης και της Ροδόπης καθώς επίσης και το «Ε».  
Μουεζίνογλου: «Υπάρχει πρόοδος στα μειονοτικά θέματα»
Στην εκδήλωση υποδοχής το λόγο πήραν ο κ. Καρά, ο κ. Φαϊκογλου, ο κ. Χακγκιουτέλ καθώς επίσης και ο κ. Ζεϊμπέκ που ήρθε στο μέσον την εκδήλωσης. Όλοι οι χαιρετισμοί και οι ομιλίες ήταν στην τουρκική γλώσσα. Η ομιλία του κ. Μουεζίνογλου κινήθηκε σε ήπιους τόνους σε αντίθεση με τον κ. Φαίκογλου που περιλάμβανε εθνικιστικές «κορώνες». Συγκεκριμένα ο κ. Μουεζίνογλου απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει σημαντική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ότι παρ’ όλες στις δυσκολίες υπήρξαν σημαντικές προσπάθειες προς την επίλυση των προβλημάτων. Ιδιαίτερα για τα μειονοτικά θέματα είπε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και εξέφρασε την ευχή και τη ελπίδα να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα. Έκανε επίσης αναφορά και στην ελληνική μειονότητα της Πόλης λέγοντας ότι και οι δύο μειονότητες έχουν υποστεί πολλά «βασανιστήρια» και ότι ως κράτη οφείλουμε να τους παρέχουμε όλα τα δικαιώματά τους. Εξέφρασε δεν την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχτεί πρόοδος σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Να σημειώσουμε ότι μετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Μουεζίνογλου αναχώρησε για την Κομοτηνή ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – νωρίτερα είχε επισκεφτεί στο σπίτι του ένα σοβαρά άρρωστο παιδί στο Δέκαρχο και συνομίλησε με τους γονείς του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Μουεζίνογλου στην Ξάνθη ισχυρή δύναμη της αστυνομίας είχε αποκλείσει την οδό. Π. Τσαλδάρη.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…