Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΔΗΜΑΡ: «Είμαστε το ανάχωμα στον συντηρητισμό»

ΔΗΜΑΡ: «Είμαστε το ανάχωμα στον συντηρητισμό»

0
likoudis synenteyxi-empros
Επίσκεψη του γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπύρου Λυκούδη στην Ξάνθη.
 
Συναντήθηκε με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων
 
 «Στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως και η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Σπύρος Λυκούδης από την Ξάνθη, την οποία επισκέφτηκε στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θράκη. Ο κ. Λυκούδης συνοδευόμενος από το βουλευτή Γεράσιμο Γεωργάτο και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κατερίνα Επιτροπάκη αφίχθη στην πόλη μας την Πέμπτη 28 Μαρτίου όπου και τον υποδέχτηκαν στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον εκπρόσωπο κ. Κώστα Δέλκο και σύμφωνα με τον πρόγραμμα της επίσκεψης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ενώ λίγο αργότερα μίλησε σε στελέχη του κόμματος. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδης, όπου είχε μια συνομιλία μαζί του για θέματα της Π.Ε. Ξάνθης, ενώ στις 10 είχε συνάντηση με τους 4 δημάρχους του νομού στο δημαρχείο της Ξάνθης. Επίσης επισκέφτηκε και τον ΟΑΕΔ ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής αναχώρησε για την Κομοτηνή.
Υπάρχει φως στο τούνελ…
Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται με την συγκυβέρνηση και την παρουσία της ΔΗΜΑΡ σ’ αυτό το σχήμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποια πράγματα έγιναν», ότι η προσπάθεια είχε εθνικό χαρακτήρα και διέσωσε τη χώρα η οποία ήταν αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.
«Μπροστά στις δυσκολίες που είχε η δική μας πολιτική και το δικό μας πείραμα, δεν βλέπουμε να διαμορφώνεται μια άλλη συνολική και διαφορετική πολιτική πρόταση και για το λόγο αυτό θεωρώ ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως και η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα», τόνισε.
Σ’ ότι αφορά τη λειτουργία του δικομματικού σχήματος ανέφερε ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση και αυτές είναι θέμα νοοτροπιών και όχι προσώπων» ενώ αναφορικά με τον ανασχηματισμό σημείωσε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της ΔΗΜΑΡ και ότι η απόφαση είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού: «Αν το αποφασίσει ο πρωθυπουργός η ΔΗΜΑΡ θα το συζητήσει όμως πρόσθεσε: «Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι ένας ανασχηματισμός αλλά να κάνουμε καλύτερες τις λειτουργίες της κυβέρνησης».
«Οι επίορκοι, οι χαβαλετζίδες και οι τεμπέληδες πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο»
Ο κ. Λυκούδης ρωτήθηκε και για τον Αντώνη Μανιτάκη και συγκεκριμένα για το αν εκδηλώνεται αμφισβήτηση στους χειρισμούς του στο ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των μεταρρυθμίσεων που προωθεί σημείωσε: «Δεν έχουμε αισθανθεί αμφισβήτηση για τον Αντώνη Μανιτάκη. Επιχειρεί διοικητικές μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ξαναγίνει. Εμείς είμαστε φανατικοί υποστηρικτές των μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και κάναμε απόπειρες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά οι συντεχνίες εμποδίζουν κάθε μεταρρύθμιση που πάει να γίνει στη χώρα». Επίσης για το καυτό θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε: «οι επίορκοι, οι χαβαλετζίδες και οι τεμπέληδες είναι αυτοί που πρέπει να φύγουν από τον δημόσιο αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η απομάκρυνση πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή ώστε να εντοπιστούν τα σωστά άτομα».
«Δεν συμφωνώ ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι από τις πιο ακροδεξιές που είχαμε ποτέ».
Ο κ. Λυκούδης αναφερόμενος στο ρόλο της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα σημείωσε ότι είναι απολύτως ανασχετικός προκειμένου να μην περνούν ακραίες θέσεις αποδεχόμενος ότι «Σίγουρα υπάρχουν τέτοιες εξάρσεις συντηρητισμού από πλευράς της ΝΔ που δημιουργούν κάποια προβλήματα αλλά γίνονται βήματα προόδου και αυτή η παράταξη δεν είναι όπως ήταν παλιά. Δεν συμφωνώ ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι από τις πιο ακροδεξιές που είχαμε ποτέ». Επίσης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση στα κοινωνικά θέματα: «Αν δεν μπορούμε να επιλύσουμε τα κοινωνικά θέματα θα είμαστε υπόλογοι». Τέλος ερωτηθείς αν …βλέπει στο βάθος εκλογές σημείωσε ότι δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο και ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ίδιο πολιτικό περιβάλλον ενώ αναφορικά με το θέμα «ανάπτυξη» είπε ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο προοπτικής που θα στηριχτεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Συνάντηση με τους δημάρχους – Συζήτηση για τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης
Λυκούδης: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε…»
«Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα», χαρακτήρισε ο κ. Λυκούδης τη συνάντηση που είχε με τους δήμαρχους του νομού η οποίοι και του έκαναν ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία όπως του τα προσδιόρισαν είναι θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα που απορρέουν από την μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση αλλά και την οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζουν οι δήμοι εξαιτίας της περικοπής των όρων στην αυτοδιοίκηση: «Οι δήμαρχοι μας είπαν ότι πάρα πολλές αρμοδιότητες μετά τον Καλλικράτη έχουν μεταφερθεί στους δήμους. Οι δήμοι με πολύ μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν τις αρμοδιότητες γιατί τους ενδιαφέρει η διαχείριση της ζωής των πολιτών όμως έχουν πολύ μεγάλα παράπονα καθώς αυτές οι αρμοδιότητες δεν συνοδεύτηκαν με τους αντίστοιχους πόρους για να πραγματώσουν τις αρμοδιότητες. Υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε ώστε η υπόθεση της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και της δικής σας περιοχής να είναι στις προτεραιότητες που έχει να επιλύσει αυτή η κυβέρνηση αφού τελειώσει με το μεγάλο πρόβλημα της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.
Ικανοποιημένος από τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ ο δήμαρχος Ξάνθης
Απόλυτα ικανοποιημένος απ τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την τοπική αυτοδιοίκηση και εν γένει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης μετά το πέρας της συζήτησης που είχε με τον κ. Λυκούδη παρουσία και των άλλων δημάρχων του νομού, Τσολακίδη, Χατζηευαγγέλου , Τζουκάλ. «Συζητήσαμε για θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την κοινωνία μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την αυτοδιοίκηση αλλά και για τις γενικότερες θέσεις της ώστε η χώρα μας να βγει απ’ αυτό το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο. Να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών ώστε να μην έχουμε αυτό που όλοι φοβόμαστε τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emporos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…