Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο κύβος ερρίφθη: Στα «χέρια» του Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ

Ο κύβος ερρίφθη: Στα «χέρια» του Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros
Ανακοινώθηκε από τον ειδικό εκκαθαριστή «Προτιμητέος Υποψήφιος» η εταιρεία DONSKOY TABAK JSC του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη
Αναμενόμενη η εξέλιξη μετά τη συμφωνία με τη ΣΕΚΕ. Σε στάσης αναμονής οι εργαζόμενοι
 
Είναι γεγονός ιστορικού χαρακτήρα: Ο Ιβάν Σαββίδης ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας ιδιοκτήτης της εταιρίας DONSKOY TABAK JSC που εδρεύει στο Ροστόφ της Ρωσίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι ο νέος ιδιοκτήτης και της Ξανθιώτικης καπνοβιομηχανίας. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ο ειδικός εκκαθαριστής κ. Νικος Μαράντος με επίσημη ανακοίνωση ανακήρυξε την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη «Προτιμητέο Υποψήφιο»
Στα «χέρια» του Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ
Η Ανακοίνωση της ΑΤΕ
29 – 3 – 2013
«Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (Υπό Ειδική Εκκαθάριση) ανακοινώνει, στο πλαίσιο του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συν/κής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. ΣΕΚΑΠ, την ανακήρυξη της εταιρίας DONSKOY TABAK JSC ως Προτιμητέου Υποψήφιου και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. υπό Ειδική Εκκαθάριση και δημοσιεύεται με αποκλειστική ευθύνη του Ειδικού Εκκαθαριστή».
Μετά τη ΣΕΚΕ και η ΑΤΕ
Να σημειώσουμε ότι η εξέλιξη αυτή δεν ξάφνιασε την κοινωνία της Ξάνθης καθώς ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της ΣΕΚΕ (34,18%)που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου. Σημειώνουμε ότι από τον ειδικό εκκαθαριστή είχε τεθεί ως όρος η έγγραφη συμφωνία με τη ΣΕΚΕ όταν δόθηκε η παράταση του διαγωνισμού μέχρι τις 20 Μαρτίου γεγονός που έδωσε το προβάδισμα στον Ιβάν Σαββίδη έναντι των άλλων 3 εταιρειών που κατέθεσαν προσφορά και κυρίως της τουρκικής SEBA που ήταν η μοναδική εταιρεία που έχει καταθέσει προσφορά πριν να δοθεί παράταση του διαγωνισμού
Σε στάση αναμονής οι εργαζόμενοι
Ικανοποίηση επικρατεί στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ καθώς σε πρώτο βαθμό απεφεύχθη το χειρότερο σενάριο δηλαδή το κλείσιμο της εταιρείας. Παράλληλα όμως βρίσκονται σε στάση αναμονής αγωνιώντας για τις θέσεις εργασίας καθώς δεν έχουν συζητήσει ποτέ μέχρι τώρα με τον νέο ιδιοκτήτη ή αντιπροσώπους του. Αυτό που τους «καίει» σε πρώτη φάση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Να σημειώσουμε ότι τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί γενική συνέλευση στη ΣΕΚΑΠ όπου θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …