Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στα «σκαριά», νέα γέφυρα στα Πηγάδια

Στα «σκαριά», νέα γέφυρα στα Πηγάδια

0
gianakidis-empros
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 4. 842.000 ευρώ. Μελέτη – ωρίμανση και ένταξη μέσα σε δύο χρόνια
 
 
Θα είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη σε πλάτος από την υφιστάμενη. Θα εξυπηρετήσει τους αγρότες των Πηγαδίων και τους φιλάθλους της SKODΑ
 
 
Προσυπογράφτηκε από τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Άρη Γιαννακίδη και επιδόθηκε προς τον αντιπεριφειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Βασίλη Τσολακίδη η επίδοση πράξης του έργου με τίτλο: «Βελτίωση προσβασιμότητας και ασφάλειας προς τον οικισμό Πηγαδίων προϋπολογισμού 4.842.000 ευρώ, ένα έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ΑΜΘ.
Μέχρι τέλος του μήνα η Π.Ε. Ξάνθης θα προχωρήσει στην διαγωνιστική διαδικασία και εφ’ όσον αυτή τελεσφορήσει χωρίς προσκόμματα σε λίγους μήνες να υπάρχει ανάδοχος στο έργο της κατασκευής της γέφυρας Πηγαδίων.
Μελέτη – ωρίμανση και ένταξη μέσα σε δύο χρόνια
Η επίδοση της πράξης του έργου πραγματοποιήθηκε σε μια ειδική εκδήλωση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη την Παρασκευή στις 13.00, παρόντος του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλιδη , του δημάρχου Αβδήρων κ. Τσολακίδη, του περιφερειακού συμβούλου κ. Χαϊτίδη και των προϊσταμένων των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης κας Χρυσάνα Λάμπρου και Ζαχαρία Τσαπνίδη Ο κ. Γιαννακίδης ευχαρίστησε τον κ. Καραλίδη και τον Τσολακίδη καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αβδήρων και της Π.Ε. Ξάνθης για τη συνεργασία που επέδειξαν ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα των δύο ετών να επέλθει μελετητική ωρίμανση του έργου ώστε να εκδοθεί η επιλογή πράξης και η απόφαση ένταξης.
Τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας γέφυρας των Πηγαδίων
Το έργο θα ενώσει τις δύο όχθες του Κοσύνθου στην ανατολική πλευρά της υφιστάμενης γέφυρας. Θα κατασκευαστεί νέα γέφυρα μήκους 160 μέτρα ενώ το οδικό δίκτυο που θα ενώνει τις δύο πλευρές θα είναι στα 900 μέτρα ένθεν και ένθεν της γέφυρας. Το πλάτος οδοστρώματος θα είναι γύρω στα 9,5 μέτρα συνολικό της πλάτος της θα είναι στα 13,5 μέτρα. Θα είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη σε πλάτος από την υφιστάμενη. Όπως εκτίμησε ο κ. Καραλίδης το καλοκαίρι θα έχει δημοπρατηθεί το έργο και θα μπει εργολάβος και το καλοκαίρι του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί με την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα υπάρξουν διαδικαστικού τύπου καθυστερήσεις (ενστάσεις κ.λ.π.)
 
Αναγκαίο έργο για τους αγρότες των Πηγαδίων και της SKODΑ
Στην αναγκαιότητα του έργου αναφέρθηκε τόσο ο κ. Καραλίδης όσο και ο κ. Τσολακίδης χαρακτηρίζοντας το έργο πολύ σημαντικό καθώς εξυπηρετεί και τους κατοίκους των Πηγαδίων διευκολύνοντας τη διέλευση γεωργικών μηχανημάτων όπως θεριζοαλωνιστικών μηχανών καθώς και τους φιλάθλους της SKODΑ: «Το εργο αυτό καλύπτει την βασική αναγκαιότητα των χωριών που είναι βόρεια της όχθης του Κοσύνθου απ’ όπου δεν μπορούσαν να διέλθουν στην απέναντι πλευρά τα γεωργικά μηχανήματα. Λύνουμε έτσι ένα βασικό αίτημα του αγροτικού κόσμου. Η συγκεκριμένη γέφυρα εξυπηρετεί τα μέγιστα για την αθλητική δραστηριότητα της SKODΑ» , σημείωσε ο κ. Καραλίδης
«Είναι έργο που αποφασίστηκε πριν δύο χρόνια από κοινού με τον κ. Καραλίδη και τον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη. Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στην αναγκαιότητα και την πίεση που υπήρξε από την περιοχή των Πηγαδίων αλλά και στο γήπεδο της SKODΑ όπου η γέφυρα δημιουργούσε πάντα προβλήματα. Υπήρξε άριστη συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο και των υπηρεσιών, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αβδήρων και της τεχνική υπηρεσίας της Π.Ε. Ξάνθης καθώς και με τη διαχειριστική αρχή και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα μέσα σε δύο χρόνια», τόνισε ο κ. Τσολακίδης.
Εύσημα Καραλίδη στην τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Ξάνθης
Τα εύσημα στις Τεχνικές υπηρεσίες απέδωσε και ο κ. Καραλίδης ενώ αναφερόμενος στην τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Ξάνθης σημείωσε: «Με το μισό προσωπικό πετυχαίνουμε υπερδιπλάσιες έως πολλαπλάσιους στόχους. Υπενθυμίζουμε ότι από τους 22 μηχανικούς που είχαμε το 2010 έχουμε 9 και είχαμε ΕΣΠΑ 1,5 εκ. ενώ τώρα έχουμε 50 με 60 εκ. σε έργα. Αυτό δείχνει την εύρυθμη λειτουργία το συντονισμό και την αποδοτικότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά και όλων των εμπλεκομένων σε σχέση με την παραγωγή έργου στην περιοχή».
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…