Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Persona non grata ο Μ. Κουτράκης για το νομό

Persona non grata ο Μ. Κουτράκης για το νομό

0
Καραλίδης: « Άνθρωποι που υπονομεύουν τα συμφέροντα της περιοχής μας δεν τους θέλουμε…Ο κ. Κουτράκης και η παρέα του είναι persona non grata»!
 
 
Αφορμή η αρνητική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστονίδας – Ισμαρίδας επί Στρατηγικής Μελέτης που αφορά στο αρδευτικό της Ξάνθης
 
 
Persona non grata κήρυξε ο αντιπεριφερειάχρης κ. Φώτης Καραλίδης «τον κ. Κουτράκη και την παρέα του…», όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστονίδας – Ισμαρίδας, απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ και δόλο στην αρνητική γνωμοδότηση που απέστειλε ο Φορέας στο ΥΠΕΚΑ επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Διαχείρισης της Περιοχής Λεκάνης Απορροής του ποταμού (Υδατικό Διαμέρισμα ) Θράκης (GR 12), του Σχεδίου που αφορά στο αρδευτικό έργο της Ξάνθης!
Δριμύ κατηγορώ Καραλίδη κατά Κουτράκη
Ο κ. Καραλίδης τόνισε ότι ο κ. Κουτράκης υπονόμευσε μ’ αυτή του την ενέργεια το έργο της Ξάνθης και μάλιστα απέδωσε δόλο καθώς την παρουσίασε το ΥΠΕΚΑ όπως είπε ως ομόφωνη ενώ απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Ξάνθης. Συγκεκριμένα είπε: : « Εκφράζω τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μου για την απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστονιδας – Ισμαρίδας και τον κ. Κουτράκη.
Θεωρώ ότι η απόφασή του εμπεριείχε δόλο. Στις 28/2/2013 στην συνεδρίαση του Φορέα του Δ.Σ. στο 8ο θέμα στην ημερήσια διάταξη είχε την γνωμοδότησή του επί του Στρατηγικού Σχεδίου μελέτης των Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Σχεδίου Διαχείρισης που υπερασπιζόμαστε. Και ο κ. Κουτράκης βρήκε την ημέρα που απουσίαζαν από τη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Ξάνθης, ο κ. Χαϊτίδης και ο κ. Κατσιμίχας και κάποιοι άλλοι φορείς όπως ο αλιευτικός συνεταιρισμός και παρουσίασε ως ομόφωνη απόφαση του Φορέα Διαχείρισης την αντίθεσή του για την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γι αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο. Ήταν μια υπονομευτική πράξη απόφαση τους Φορέα». Ο κ. Καραλίδης ανέφερε ότι παρότι ο Φορέας αυτός ζήτησε τη συμπαράσταση της περιφέρειας και των φορέων για να κρατήσει την έδρα του ξανά στο Πόρτο Λάγος ωστόσο δεν δίστασε να έρθει σε αντίθεση και όπως είπε να: «υπονομεύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές και τους στόχους του νομού μας. Εμείς δηλώσαμε με τον κ. Κοντό ότι δεν θα στηρίξουμε την παρουσία του Φορέα στο Πόρτο Λάγος για την έδρα και το δηλώνω δημόσια: Άνθρωποι και φορείς που υπονομεύουν τα συμφέροντα της περιοχής μας δεν τους θέλουμε…Ο κ. Κουτράκης και η παρέα του είναι persona non grata»!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…