Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Στο κενό» η καταγγελία που στοχοποιεί την ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ Ξάνθης

«Στο κενό» η καταγγελία που στοχοποιεί την ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ Ξάνθης

0
stavridis
Ανώνυμος καταγγέλλει ότι οι υπάλληλοι δεν θέλησαν να μετακομίσουν στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) επειδή δεν τους άρεσαν οι τουαλέτες!
 
Διαψεύδει ο διευθυντής: « Είναι αυτονόητο ότι αν είχα έγγραφο από την υπηρεσία μου για μεταφορά των γραφείων θα το έπραττα αμέσως»
 
 
Με τον βαρύγδουπο τίτλο «ΝΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!» μια ανώνυμη καταγγελία που ήλθε με email στο «Ε», υποδεικνύει την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ξάνθης (ΠΕ.ΔΙ. ΞΑΝΘΗΣ – πρώην ΟΠΑΔ) ως «σπάταλη αλλά και απείθαρχη» υπηρεσία που επιβαρύνει την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ με υπέρογκα μισθώματα (30.000 ευρώ κατ’ έτος σύμφωνα με την καταγγελία) επιμένοντας να μη θέλει να μετακομίσει από τα γραφεία της που βρίσκονται στην οδό Μ. Καραολή & Σμύρνης (δίπλα από το ΚΕΠ του Δ. Ξάνθης), στο ιδιόκτητο κτίριο της Ν.Μ.Υ. ΕΟΠΥΥ Ξάνθης (παλιό κτίριο ΙΚΑ Αν. Δημητρίου 1) επειδή στους υπαλλήλους δεν αρέσουν οι …τουαλέτες!
Ανώνυμη καταγγελία για την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ξάνθης
Επίσης στην καταγγελία αναφέρεται ότι: «υπάρχει εντολή της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ [ΑΔΑ: ΒΕΙ7ΟΞ7Μ-Ο84], με την οποία ζητείται ακριβώς το αυτονόητο: Να σταματήσει πλέον η ενοικίαση κτιρίων όταν υπάρχουν ιδιόκτητοι χώροι του ΕΟΠΥΥ στην ίδια πόλη!». Ο – η καταγγέλλων – ουσα δεν παραθέτει τα στοιχεία του «για ευνόητους λόγους», όπως δικαιολογείται ενώ παράλληλα για να αποδείξει το ύψος του μισθώματος παραπέμπει στη Διαύγεια και συγκεκριμένα στο:http://et.diavgeia.gov.gr/f/eopyygov/find/unit:21155 όπου υπάρχει ανάρτηση για τη δέσμευση πίστωσης ύψους 3.896,63 ευρώ «ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΕ 0813, ΠΟΣΟΥ 3896,63€ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ – ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΤΗΣ ΠΕ.ΔΙ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2013». Βέβαια σύμφωνα με το ποσό αυτό που αντιστοιχεί στα ενοίκια και κοινόχρηστα του τριμήνου το ετήσιο τον μεν μηνιαίο ενοίκιο έιναι1.298, 87 ενώ το ετήσιο υπολογίζεται στα 15.580 ευρώ και σε καμιά περίπτωση βέβαια στα 30.000 ευρώ όπως αναφέρεται στην καταγγελία.
Διαψεύδει ο διευθυντής
Το «Ε» διερεύνησε την καταγγελία παρότι ανώνυμη λόγω της σοβαρότητας των καταγγελλομένων. Επισκέφτηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Ξάνθης και συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. Δημήτρη Σταυρίδη θέτοντας υπ’ όψιν την καταγγελία. Ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα ψεύδη: «Είναι αυτονόητο ότι αν είχα έγγραφο από την υπηρεσία μου για μεταφορά των γραφείων της υπηρεσίας θα το έπραττα αμέσως. Εγώ είμαι εκτελεστικό όργανο δεν αποφασίζω. Είναι ανυπόστατα ψεύδη όλα αυτά. Ουδέποτε έχει θιχτεί κάποιο τέτοιο θέμα στους 3 μήνες τώρα που είμαι διευθυντής. Γνωρίζω δε ότι η προηγούμενη διευθύντρια είχε κάνει και έγγραφο προς την κεντρική υπηρεσία ζητώντας στέγαση σε άλλο κτίριο. Αυτή η καταγγελία είναι αναληθής και παρακαλώ την επώνυμη καταγγελία για να απαντήσουμε όπως πρέπει. Αναφορικά με το ύψος του ενοικίου είναι στα 1230 ευρώ μηνιαίως και είναι όλα γραμμένα στη Διαύγεια»
Να σημειώσουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ξάνθη απασχολεί 7 υπαλλήλους και εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους (πλην του ΙΚΑ)για παροχές, για ασθένεια και μετακινήσεις. Λειτουργεί από πέρυσι σαν ΕΟΠΥΥ (μετά την ενοποίηση των ταμείων) ενώ παλιότερα σαν ΟΠΑΔ εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
 
Δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο – Στο «κενό» η καταγγελία
Να σημειώσουμε ότι το «Ε» διερεύνησε και από άλλη πλευρά το θέμα και συγκεκριμένα αναζήτησε από τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ την ΑΔΑ: ΒΕΙ7ΟΞ7Μ-Ο84 που – όπως αναφέρεται στην καταγγελία : «ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ : ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ». Ωστόσο στις εγκυκλίους δεν βρέθηκαν αντιστοιχίες στο συγκεκριμένο έγγραφο. Κατά συνέπεια η καταγγελία καταπίπτει!
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…