Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Κέντρο Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής ζητά την προτομή του

Το Κέντρο Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής ζητά την προτομή του

0
mbaltatzis
Άμεση αντίδραση στην πρόταση του «Ε» για παραχώρηση της προτομής στο Κέντρο από τον προαύλιο χώρο της ΣΕΒΑΘ, ώστε να προστατευτεί και να τιμηθεί
 
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Κέντρου Μελετών ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο σχόλιο- πρόταση του «Ε» για τη μεταφορά της προτομής του αείμνηστου συνεταιριστή Αλέξανδρου Μπαλτατζή από τον προαύλιο χώρο της ΣΕΒΑΘ στον περίβολο του Μουσείου Μπαλτατζή στο Νεοχώρι. Η διοίκηση του Κέντρου εκτίμησε και αντέδρασε άμεσα, γεγονός που δικαιώνει την πρότασή μας για τη σωτηρία της προτομής και την περιβολή της με την τιμή που αρμόζει έξω από το μουσείο Αγροτικής- Συνεταιριστικής ιστορίας, στη γενέτειρα του Αλέξανδρου Μπαλτατζή. Το Κέντρο, όπως μας ενημερώνει με επιστολή του, κατέθεσε έγγραφο αίτημα προς του συνδίκους της πτώχευσης του πρώην συνεταιριστικού εργοστασίου για την παραχώρηση της προτομής. Ευχή μας η προσπάθεια να ευοδωθεί.
Η επιστολή του Κέντρου Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο «Ε»
Ύστερα από το δημοσίευμα σας, σχετικό με την προτομή του αειμνήστου Αλεξάνδρου Μπαλτατζή που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της ΣΕΒΑΘ, στο φύλλο της εφημερίδας σας της 25/4/2013, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι καταθέσαμε έγγραφο αίτημα, σήμερα 26/4/2013, στους συνδίκους της ΣΕΒΑΘ για την παραχώρηση της προτομής. Αυτό έρχεται σε συνέχεια προφορικού μας αιτήματος, το οποίο είχαμε υποβάλει παλαιότερα, αλλά από δική μας αμέλεια δεν έτυχε της δέουσας προσοχής.
Η προτομή καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα του αειμνήστου Προέδρου μας έχει σχεδιασθεί να τοποθετηθούν στο «Μουσείο Αγροτικής και Συνεταιριστικής Ιστορίας» που έχει κατασκευασθεί στο πατρικό του σπίτι, στο Νεοχώρι Ξάνθης, το οποίο το Κέντρο μας έχει παραχωρήσει στον τέως Δήμο Σταυρούπολης.
Με την ευκαιρία δεχθείτε τις ευχαριστίες μας για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας, εκφράσεις ευγνωμοσύνης και μνήμης στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος                     Η. Γ. Γραμματέας
Ρωμανίδης Θεόδωρος   Ιγνατιάδου Αικατερίνη
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…