Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μας τα είπαν» οι Βούλγαροι για το δρόμο

«Μας τα είπαν» οι Βούλγαροι για το δρόμο

0
Αντιπροσωπεία Βουλγάρων επισκέφτηκε το ΕΒΕ Ξάνθης
 
Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δίοδο και υποστήριξαν ότι εξαπατήθηκαν από του πολιτικούς μας
 
Έφτασε και ….στ’ αυτιά των γειτόνων μας των Βουλγάρων ο απόηχος των κινητοποιήσεων και γενικώς των δράσεων και των αντιδράσεων που έχουν ως επίκεντρο τη δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου και η ανησυχία τους αυτή εκφράστηκε προς τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη με τον οποίο είχαν σύσκεψη εργασίας στο γραφείο του το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου. Η αντιπροσωπεία των Βουλγάρων αποτελούνταν από τους προέδρους των ΕΒΕ Σμόλυαν και Κίρτζαλι, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου του Ζλάτοβγκραντ καθώς επίσης και επιχειρηματίες του τουρισμού.
Ανησυχούν οι Βούλγαροι για το δρόμο
Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη αποσκοπούσε στη σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας σε θέματα τουριστικών ανταλλαγών εν’ όψει και του καλοκαιριού. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες μας, εξέφρασαν την ανησυχία τους με όλα αυτά που γίνονται από ελληνικής πλευράς σε σχέση με τη δίοδο του Αγ. Κωνσταντίνου. Φέρεται μάλιστα να διαβεβαίωσαν τον κ. Μωραΐτη ότι « παραπλανήθηκαν και εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς μας οι οποίοι τους διαβεβαίωναν ότι η δίοδος εκτός από τουριστική θα είναι και εμπορική και ότι αυτοί επένδυσαν σ’ αυτό καθώς περίμεναν χρόνια ν’ ανοίξει αυτός ο δρόμος», ενώ ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν παράνομη η διέλευση φορτηγών.
Καταγγελίες για παράνομο ρουσφέτι…
Ως προς αυτό μάλλον έχουν δίκιο αφού ούτε …εμείς γνωρίζαμε ότι είναι παράνομη η διέλευση οχημάτων πάνω από 2 τόνους και 1,8 φάρδος παρότι υπάρχει ειδική πινακίδα που προειδοποιεί και παρότι όφειλαν να το γνωρίζουν όλοι οι φορείς ότι ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος από το υπουργείο Εξωτερικών ως «δίοδος ήπιας κυκλοφορίας για πεζούς και επιβατηγά αυτοκίνητα» (βλ. site ΥΠΕΞ). Παρά ταύτα όμως και παρότι …ανακαλύφθηκε ξαφνικά η πινακίδα όταν πρόσφατα μέλη των ΕΒΕ επισκέφτηκαν το φυλάκιο και έκλεισαν συμβολικά το δρόμο και έγινε τόσος ντόρος έχουν ακουστεί καταγγελίες για …ρουσφέτι σε γνωστό επιχειρηματία της περιοχής μας που πέρασε φορτηγά του από την δίοδο το βράδυ της Τρίτης και μάλιστα λέγεται ότι υπήρχε εντολή από υπουργό ν’ ανοίξει ο δρόμος!
Μωραΐτης: «Κάποιοι πολιτικοί «κλείνουν το μάτι» στο παραεμπόριο
Άξια αναφοράς πάντως είναι η δήλωση του κ. Στέλιου Μωραΐτη στο «Ε»: «Κάποιοι πολιτικοί κλείνουν το μάτι στο παραεμπόριο. Όμως θεωρώ ότι οι κινητοποιήσεις μας δεν θα πάνε χαμένες και ότι πολύ σύντομα θα κινηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και θα πάψουν πλέον αυτά τα τραγελαφικά που εκθέτουν τη χώρα μας και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους επιχειρηματίες του νομού μας».
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…