Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Αυτομαστιγώματα» στην Οργανωτική των ΘΛΕ

«Αυτομαστιγώματα» στην Οργανωτική των ΘΛΕ

0
organotiki 1-empros
Επιβεβλημένη τήρηση του Κανονισμού. Δυσαρέσκεια Φανουράκη για τους Σπάρτακους – Πούλησαν 750 στολές!
 
Στα σκαριά η διοργάνωση παιδικού καρναβαλιού. Την παρέλαση …έκλεψε ο σύλλογος Γονέων του 14ου δημοτικού Σχολείου
 
 Την αυτοκριτική της έκανε Οργανωτική Επιτροπή των ΘΛΕ την Δευτέρα 15 Απριλίου το απόγευμα, η οποία συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και παρά την απουσία αρκετών εκπροσώπων των συλλόγων ειπώθηκαν πικρές αλήθειες και επισημάνθηκαν όλα τα αρνητικά σημεία που αμαυρώνουν το θεσμό με στόχο να συμφωνηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο των διορθωτικών κινήσεων που πρέπει να γίνουν στη βάση ενός κανονισμού που θα τον τηρούν όλοι οι σύλλογοι. «Ο Κανονισμός, όπως φάνηκε και στη φετινή παρέλαση, είναι αναγκαίος όσο ποτέ και πρέπει να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά», τόνισε ο ο Μανώλης Φανουράκης
Δυσαρέσκεια Φανουράκη για τους Σπάρτακους – Πούλησαν 750 στολές!
Αυτή ήταν η κύρια πρόταση του προέδρου της Οργανωτική και του Κέντρου Πολιτισμού κ. Μανώλη Φανουράκη, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την συμπεριφορά ορισμένων συλλόγων τόσο κατά τη διάρκεια της παρέλασης όσο και για το γεγονός ότι υπερέβησαν το πλαφόν των 450 στολών που συμφωνήθηκε και πούλησαν έως και 750 στολές! Ειδικότερα αναφέρθηκε στους Σπάρτακους και μάλιστα απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κ. Μανώλη Αποκορονιωτάκη του είπε ότι μπορεί ν’ αποδείξει αυτά που λέει με τιμολόγια. Εκτός αυτού σημείωσε ότι υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο για να καταμετρήσουν μέλη κάθε συλλόγου στην παρέλαση. Ο κ. Αποκορονιωτάκης παραδέχτηκε ότι πουλήθηκαν περισσότερες από 450 στολές αλλά όχι τόσες πολλές.
Με αφορμή αυτή την στάση του συγκεκριμένου συλλόγου ο κ. Φανουράκη πρότεινε ως τιμωρία να επιβληθεί για τρεις συνεχόμενες φορές να παρελαύνουν τελευταίοι και όχι μόνο για μια φορά όπως προβλέπει ο Κανονισμός. Επίσης για υπεράριθμο πλήρωμα εξερευνώνται οι Κύπριοι φοιτητές, η Κρητική Αδελφότητα Φοιτητών και η Γέφυρα.
«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα μέλη μας»
Αδυναμία να ελέγξουν τα μέλη τους δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. των συλλόγων και να αποτρέψουν το φαινόμενο με τους αναμμένους πυρσούς στην πλατεία που όπως αναφέρθηκε από τον κ. Φανουράκη και παρεμποδίζουν την σωστή λήψη από τις κάμερες και βγάνει μια εικόνα που αδικεί το καρναβάλι αλλά και είναι επικίνδυνο κυρίως για τα παιδιά που συμμετέχουν. Όπως μάλιστα είπε ο κ. Φανουράκη εθεάθη πατέρας να κρατά από το ένα χέρι το πυρσό και στο άλλο το μικρό παιδί του! Γενικώς όπως επισημάνθηκε «η παρέλαση είναι αφιλόξενη για τα παιδιά».
Την παρέλαση …έκλεψε ο σύλλογος Γονέων του 14ου δημοτικού Σχολείου
Τις καλύτερες κριτικές και τα εύσημα για την υποδειγματική παρέλαση απονεμήθηκαν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθη που παρότι παρέλασαν για πρώτη φορά και μάλιστα τελευταίοι έκλεισαν το καρναβάλι με μια πολύ ωραία εικόνα. Έτσι επανήλθε η πρόταση Φανουράκη για διοργάνωση Παιδικού Καρναβαλιού σε συνεργασία με τα σχολεία, τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Η πρόταση είχε θετική απήχηση και μάλιστα οι Πρόσκοποι δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν κι αυτοί στην παιδική παρέλαση ενώ ο κ. Φανουράκη είπε ότι και ο δήμος θα συνδράμει σ’ ένα μεγάλο μέρος των εξόδων για τις στολές.
Τα παρατράγουδα της παρέλασης…
Σ’ ότι φορά τα άλλα προβλήματα επισημάνθηκε το πρόβλημα σεκιούριτι της παρέλασης η οποία ήταν άφαντη παρότι υπήρξε σχετική συμφωνία. Πρόβλημα διαπιστώθηκε και στον ήχο και συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι δεν είχε ρυθμό η παρέλαση ενώ επίσης ο κ. Φανουράκη πρόσθεσε ότι δεν τον ικανοποίησαν τα άρματα. Όμως και για την παρουσίαση του Χρήστου Νέζου ακούστηκαν αρνητικά σχόλια ενώ τέλος επισημάνθηκε ότι πρόβλημα δημιούργησαν και οι φωτογράφοι που καθυστερούσαν την ροή. Ως προς αυτό αναφέρθηκε ότι και οι Ανεπρόκοποι καθυστέρησαν εσκεμμένα την ροή της παρέλασης. Τέλος δεν έλειψαν και άλλα έκτροπα αφού αναφέρθηκαν 19 περιστατικά οξείας μέθης στην παρέλαση.
 
«Αυτομαστιγώματα»…
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της κας Νίκης Αβραμίδου από τους Ατίθασους η οποία όπως είπε οι σύλλογοι πλέον δεν είναι σύλλογοι απλά κάποια διοικητικά που πουλάνε στολές. Κάνουμε εμπόριο» τόνισε με έμφαση ενώ δεν παρέλειψε να θέσει θέμα διαφάνειας με τα οικονομικά των συλλόγων λέγοντας: «Που πηγαίνουν τόσα λεφτά; τι τα κάνουμε; Αν έρθει η εφορία τι θα κάνουμε;».
Αναφέρθηκε επίσης ότι κάποιοι σύλλογοι έχουν αναπτύξει πολιτισμική και κοινωνική δράση όπως οι Βάτραχοι και οι Κατασκηνωτές όμως οι περισσότεροι όχι. Επίσης οι εκπρόσωποι των συλλόγων δεν φανήκαν να είναι θετικά διακείμενοι στην πρόταση του κ. Βασιλούδη να διαθέσουν 50 λεπτά από κάθε στολή για την αγορά εμβολίων για τα παιδιά των ανέργων.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…