Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα μαθηματική πρωτιά της Πολυτεχνικής Ξάνθης

Νέα μαθηματική πρωτιά της Πολυτεχνικής Ξάνθης

0
omada-empros
1 αργυρό και 3 χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η 10μελής ομάδα των φοιτητών στην 7η Μαθηματική Ολυμπιάδα
Επικεφαλής της Ομάδας ο Καθηγητής Μαθηματικών κ. Β. Παπαδόπουλος. Αργυρό ο Ι. Καραμπίνης, χάλκινα οι: Λέκκας – Τσιρώνης – Δεσινιώτης
 
 Πρωτοπόρα και στην μαθηματική σκέψη αναδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά
η Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποκλειστικό αντικείμενο σπουδών τα μαθηματικά. Η 10 μελής ομάδα των φοιτητών με επικεφαλής τον Καθηγητή Μαθηματικών της Πολυτεχνικής κ. Βασίλη Παπαδόπουλο κατέκτησε ένα αργυρό και 3 χάλκινα μετάλλια στην 7η Μαθηματική Ολυμπιάδα για φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Νοτιανατολικής Ευρώπης, (SEEMOUS 2013) South Eastern European mathematical for University students with Internation Participation, που φέτος διεξήχθη στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και οι βραβεύσεις την Κυριακή 24 Μαρτίου, ενώ έλαβαν μέρος περίπου 200 φοιτητές πρωτοετείς και δευτεροετείς των Πολυτεχνείων, των Μαθηματικών Τμημάτων και των Τμημάτων Πληροφορικής σε διεθνές επίπεδο.
4 πολύ σημαντικές διακρίσεις της Πολυτεχνικής Ξάνθης
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Καραμπίνης Ιωάννης, φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, υιός του πρώην πρύτανη κ. Αθανάσιου Καραμπίνη. Τα υπόλοιπα 3 χάλκινα κατέκτησαν: ο Λέκκας Σωτήρης   φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών , ο Τσιρώνης Αλέξανδρος φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και ο Δεσινιώτης Δημήτρης φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Να σημειώσουμε ότι οι πολύ σημαντικές αυτές διακρίσεις καταδεικνύουν ότι υπάρχει άφθονο ταλέντο στα Μαθηματικά στην Πολυτεχνική Ξάνθης και επίσης ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα όπου φοιτητές προετοιμάζονται εντατικά από τον κ. Παπαδόπουλο, παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους για τις σπουδές τους, προκειμένου να εφοδιασθούν με όσο το δυνατόν περισσότερες εξειδικευμένες γνώσεις, αφού χρειάζεται να συναγωνιστούν με συναδέλφους τους από χώρες με μεγάλη παράδοση στα μαθηματικά. Το γεγονός δε, ότι η ομάδα έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις επί σειρά ετών πιστοποιεί ότι έχει δημιουργηθεί ένα φυτώριο γνώσης, μια βάση δεδομένων στη μαθηματική σκέψη γεγονός που αποτελεί ένα ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ενώ τέτοιες διακρίσεις αποτελούν τιμή και προβολή του Πανεπιστημίου μας της πόλης και της χώρας μας.
Αίεν αριστεύειν και σε παλαιότερες Ολυμπιάδες
Και για το λόγου το αληθές υπενθυμίζουμε ότι επί σειρά ετών, η Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ, λαμβάνει μέρος στην εν λόγω Ολυμπιάδα και προκρίνεται με τις άριστες επιδόσεις της.
Στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία, οι κάτωθι φοιτητές, κατέκτησαν Χάλκινα Μετάλλια
– Αργυρός Χρήστος (Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών)
– Καραμπίνης Ιωάννης (Τμ. Πολιτικών Μηχανικών)
– Λέκκκας Σωτήριος(Τμ. Πολιτικών Μηχανικών)
– Μπαλαλής Δημήτριος (Τμ. Πολιτικών Μηχανικών)
– Σταθακοπούλου Ελπινίκη (Τμ. Πολιτικών Μηχανικών)
– Συκαρά Σταυρούλα (Τμ. Πολιτικών Μηχανικών)
Ακόμη
– Ο Adjenughhure Kingsley, δευτεροετής φοιτητής από τη Νιγηρία, κατέκτησε Αργυρό μετάλλιο στην 5η Ολυμπιάδα στη Ρουμανία και Χάλκινο μετάλλιο στην 4η Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία και
– Ο Ιωάννης Σεϊτανίδης φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 3η Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κύπρο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…