Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η νομιμότητα «ανάχωμα» στον εθελοντισμό: νέο παράδειγμα

Η νομιμότητα «ανάχωμα» στον εθελοντισμό: νέο παράδειγμα

0
Η εθελοντική παραμονή του Γ. Ηλιάδη στη θέση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής μετά την παραίτησή του συζητήθηκε στο ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού
 
Προτροπή Μπένη για «νοικοκύρεμα» και σχεδιασμό στο Κέντρο Πολιτισμού, αφού οι νέοι όροι της τρόικας «κόβουν» τις έκτακτες ενισχύσεις στα νομικά πρόσωπα
 
Η παραμονή του Γ. Ηλιάδη αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του δήμου Ξάνθης στη θέση του σε εθελοντική βάση κατόπιν αίτησής του και επειδή παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης από άλλη θέση –με δεδομένο και ότι δεν υπάρχει επιλαχών με αυτά τα προσόντα-, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.
Ο κ. Ηλιάδης παραιτήθηκε μεν, αλλά ζήτησε να συνεχίσει εθελοντικά τα μαθήματα της Φιλαρμονικής μία φορά την εβδομάδα για να μην χαθεί η χρονιά για τα παιδιά- μέλη της. Τα μέλη του ΔΣ προβλημάτισε η νομική κάλυψη για την ευθύνη των μαθητών, αφού πλέον ο αρχιμουσικός θα είναι εθελοντής. Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει δεκτή η αίτησή του και παράλληλα να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη των γονέων για τη συνέχιση των μαθημάτων. Η δε τεχνική ευθύνη παραμένει στο νομικό πρόσωπο. Πάντως, από το ζήτημα που εγέρθηκε με αυτή την αφορμή, ήταν ότι πρόθεση του Κέντρου Πολιτισμού είναι να αυξήσει τις ώρες των μαθημάτων της Φιλαρμονικής κάθε εβδομάδα, δίνοντας έτσι και μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού, όπως ενημέρωσε ο Δημήτρης Μπένης, μέλος του ΔΣ, σε 3-4 χρόνια δε θα υπάρχει και μπάντα του στρατού. Ακόμη, τονίστηκε και ότι θα μπούνε και δίδακτρα από τη νέα χρονιά, αφού με όσα ισχύουν και φέτος για την πρόσληψη των μουσικών είναι απαραίτητο οι αποδοχές τους να καλύπτονται από τα δίδακτρα, έτσι αυτά δεν μπορούν να έχουν συμβολική τιμή, αλλά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάλυψης των εξόδων του αρχιμουσικού, όπως συμβαίνει και στο δημοτικό ωδείο.
Για το δε ωδείο, συζητήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού των προσλήψεων για το 2013 (σε χρόνο πρόωρο ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις της περσινής χρονιάς) η εισήγηση για πρόσληψη 10 μουσικών συνολικά, ενώ διευκρινίστηκε ότι δε θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Κ.Π., αφού η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από τα δίδακτρα. Η πρόταση αφορά σε δύο επιπλέον προσλήψεις σε σχέση με πέρυσι. Ο Νίκος Ανταμπούφης, ζήτησε στην εισήγηση να περιλαμβάνεται και αιτιολογία για τη συγκεκριμένη πρόταση με βάση τα φετινά στοιχεία και την πρόβλεψη του Ν.Π., αλλά πήρε την απάντηση ότι η πρόταση πρέπει σήμερα να κατατεθεί στο υπουργείο, οπότε αυτό μπορεί να γίνει… του χρόνου! Με τη στάση του κ. Ανταμπούφη πάντως, συμφώνησε και ο κ. Μπένης, ο οποίος εξήγησε ότι πρέπει να υπάρχει προηγούμενη εκτίμηση από την υπηρεσία για τις θέσεις των μουσικών, με το σκεπτικό ότι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας για τον περιορισμό των αποκλίσεων στους προϋπολογισμούς των δήμων, δεν επιτρέπει πλέον έκτακτες επιχορηγήσεις στα νομικά πρόσωπα και άρα ο σωστός προγραμματισμός είναι πλέον απαραίτητος.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…