Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 27-03-2013

Εργασιακό 27-03-2013

0
ergasiako 27 03 2013
Θέμα 1ο


«Μάχη» για 186 προσλήψεις εφοριακών
Αιτήσεις έως τις 17 Απριλίου
Σε θέση μάχης βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι που θα κληθούν από την ερχόμενη εβδομάδα να διεκδικήσουν μία από τις 186 θέσεις τακτικού προσωπικού στο υπουργείο Οικονομικών, στην ειδικότητα ΠΕ Εφοριακών.
Οι 60 θέσεις αφορούν πτυχιούχους Νομικής Σχολής και οι υπόλοιπες 126 πτυχιούχους οικονομικών τμημάτων.
Θα προσληφθούν 60 πτυχιούχοι Νομικής και 126 Οικονομικών
Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, ενώ απαραίτητα προσόντα θεωρούνται η γνώση χειρισμού Η/Υ, η πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας, καθώς και ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών. Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, από τις 3 έως τις 19 Απριλίου, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποστέλλονται ταχυδρομικά έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου.
 
Θέμα 2ο


3 εποχικές θέσεις σε Δημοτική Επιχείρηση του Δ. Αβδήρων
Έληξε χθες η προθεσμία
 
Έληξε χθες Τρίτη 26 Μαρτίου η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στη Δημοτική Επιχείρηση Ακίνητης Περιουσίας και Εκμετάλλευσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αβδήρων για τρεις θέσεις εποχικών. Να σημειώσουμε ότι τις θέσεις θα καταλάβουν πτυχιούχοι ΤΕΙ και απόφοιτοι Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις εξής τρεις ειδικότητες:
•ΤΕ Φυσιοθεραπευτή, μία θέση,
•ΔΕ Νοσοκόμου, μία θέση, και
•ΥΕ Εργάτη Γενικών Καθηκόντων, μία θέση.
Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 25413 52450.
 
Θέμα 3ο


Πρόσληψη Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ
 
Πρόσκληση για την κάλυψη των θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.
Οι υποψήφιοι πρέπει είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή να κατέχουν αντίστοιχο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού. Θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, με έμφαση στην διοίκηση, στα οικονομικά, στην πληροφορική μονάδων υγείας ή εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι τα εξής:
(α) αίτηση,
(β) πλήρες βιογραφικό σημείωμα κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Βιογραφικού Σημειώματος (http://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae),
(γ) Υπεύθυνη Δήλωση (Ν. 1599/1986) περί μη ύπαρξης τελεσίδικης ποινικής καταδίκης.
Η αίτηση θα περιλαμβάνει:
(α) τα στοιχεία του αιτούντος,
(β) τη θέση για την οποία εκδηλώνεται ενδιαφέρον (διοικητής ή αναπληρωτής διοικητής), και
(γ) την Υγειονομική Περιφέρεια της επιλογής του υποψηφίου.
Οι Υγειονομικές Περιφέρειες καταχωρούν τις αιτήσεις σε συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση και τις αποστέλλουν στην αρμόδια Επιτροπή (Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17, ΤΚ 101 87, Αθήνα) εντός τριών εργασίμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Παράλληλα, οι υποψήφιοι οφείλουν, υποχρεωτικά, να συμπληρώσουν στον διαδικτυακό τόπο www . moh . gov . gr την σχετική ηλεκτρονική Φόρμα με όλα τα αιτούμενα στοιχεία.
 
Θέμα 4ο


160 ψυχολόγοι – διερμηνείς στην ΕΛ.ΑΣ.
 
Το «πράσινο φως» άναψε το ΑΣΕΠ στον διαγωνισμό σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με συνολικά 160 άτομα, στην Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή η πρόσληψη 50 Ψυχολόγων, 50 Κοινωνικών Λειτουργών και 60 Μεταφραστών- Διερμηνέων, για τις γλώοσες Αραβική, Γεωργιανή, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Σουαχίλι, Κινέζικη, Μπεγκάλι, Αμαρικά, Μπατζαμί και Ισπανική. Οι συμβασιούχοι θα εργαστούν για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας , Pοδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Αχαΐας και, λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχομένων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λπ.), όπου αλλού παραστεί ανάγκη. Έργο των ψυχολόγων είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Ειδικούς
Xώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους. Έργο των Κοινωνικών Λειτουργών είναι η κοινωνική φροντίδα σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο Kράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.
 
Θέμα 5ο


 Διοικητικές θέσεις σε Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα
 Στη Διεθνή Επιτροπή Μετανάστευσης
 
Η Διεθνής Επιτροπή Μετανάστευσης (ICMC) είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που εξυπηρετεί και προστατεύει τους πρόσφυγες, ανεξάρτητα από την πίστη, τη φυλή, την εθνικότητα ή την ιθαγένειά τους, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Το παράρτημα της Ύπατης Αρμοστείας που λειτουργεί στην Ελλάδα, αναζητά να καλύψει έως τα τέλη Μαρτίου πέντε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, προκειμένου να υποστηρίξει τις ελληνικές Αρχές στην προσπάθεια εφαρμογής του ελληνικού σχεδίου δράσης για το άσυλο και τη διαχείριση της μετανάστευσης.
Θέσεις σε Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη
Οι Έλληνες υποψήφιοι, σύμφωνα με την προκήρυξη, που πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητούνται, θα προτιμηθούν για την κάλυψη των εξής θέσεων:
■Ειδικότητα: Αναπληρωτής διευθυντής Πληροφόρησης
Tόπος υπηρεσίας: Ορεστιάδα
Προσόντα: πτυχίο ΑΕΙ στη νομική, τις κοινωνικές ή πολιτικές επιστήμες, τουλάχιστον διετή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας κ.ά.
Αιτήσεις έως: 28 Μαρτίου
email: hr.greece@icmc.net Κωδικός θέσης: Al0/02_GR/I3_09
■Ειδικότητα: Αναπληρωτής διευθυντής Πληροφόρησης
Tόπος υπηρεσίας: Αλεξανδρούπολη
Προσόντα: πτυχίο ΑΕΙ στη νομική, τις κοινωνικές ή πολιτικές επιστήμες, τουλάχιστον διετή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας κ.ά.
Αιτήσεις έως: 28 Μαρτίου
email: hr.greece@icmc.net Κωδικός θέσης: Al0/01_GR/I3_08,
■Ειδικότητα: Αναπληρωτής διευθυντής Ασύλου (Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου)
Tόπος υπηρεσίας: Αλεξανδρούπολη
Προσόντα: πτυχίο ΑΕΙ στις διεθνείς σχέσεις, στη νομική, τις κοινωνικές ή πολιτικές επιστήμες, τουλάχιστον διετή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας κ.ά.
Αιτήσεις έως: 28 Μαρτίου
email: hr.greece@icmc.net Kωδικός θέσης: ΑΑΟ (RAQ)/01_GR/13_07
 
Θέμα 6ο


Κατάρτιση για 2.000 αυτοαπασχολούμενους
Πρόγραμμα επιδότησης που έχει 40ωρη διάρκεια, ενώ οι ωφελούμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 5 ευρώ/ανά ώρα κατάρτισης.
 
Πρόγραμμα κατάρτισης για 2.000 αυτοαπασχολούμενους ή εργαζόμενους σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας υλοποιεί η Ένωση φορέων ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, ΙΕΚΕΜ TEE ΑΕ, ΚΕΚ ΓΣΒΕΕ, ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ και ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ. Το πρόγραμμα υλοποιείται πανελλαδικά, έχει 40ωρη διάρκεια, ενώ οι ωφελούμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 5 ευρώ/ανά ώρα κατάρτισης.
Οι τίτλοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι ακόλουθοι:
1.         Έξοδος από την κρίση: Tεχνικές παρέμβασης στη λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας – Η λειτουργία της επιχείρησης στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης
2.         Έξοδος από την κρίση: Πράσινη επιχειρηματικότητα – Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) – Κοινωνική Οικονομία
3.         Έξοδος από την κρίση: Κλαδικοί σχηματισμοί – Συστάδες Επιχειρήσεων
4.         Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης – «Business to Business»
5.         Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης – Υποχρεώσεις έναντι Δημοσίων Φορέων/Οργανισμών και Τρίτων
6.         Διερεύνηση εναλλακτικών προμηθευτών, έξυπνες αγορές και διαπραγμάτευση
7.         Εφοδιαστική διαχείριση (logistics management)
8.         Γενική Οικονομική Εκπαίδευση
9.         Οργανωτικές ικανότητες
10.       Ικανότητα επικοινωνία
11.       Ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στον χώρο εργασίας
Τα προγράμματα κατάρτισης αποτελούνται από θεωρία και πρακτική άσκηση με τη μορφή case studies (μελέτες περιπτώσεων). Τόσο σα γενικές αρχές που θα αναπτυχθούν στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος κατάρτισης όσο και στα case studies, θα υπάρξει αναφορά στον τρόπο λειτουργίας και τις ιδιαίτερες αναγκαίες των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται οι μηχανικοί. Τα case studies θα εξειδικευθούν με βάση τη θεματολογία που συνοπτικά παρουσιάζεται στη συνέχεια. Στόχος είναι η εξοικείωση των μηχανικών με καινοτομικές ιδέες, με μεθόδους και μέσα που μπορούν να αξιοποιήσουν, ώστε να επιτύχουν τη βέλτιστη διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, ώστε να αντιμετωπίσουν οι επιπτώσεις της κρίσης και να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, συμβουλεύουν, διαχειρίζονται ή υπάρχει ενδεχόμενο να απασχοληθούν.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…