Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑ ΔΙΕΣΗ ΣΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑ ΔΙΕΣΗ ΣΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013

0
koukos
Λιτές φέτος οι εκδηλώσεις. Η πανθομολογούμενη κρίση, βλέπετε. Ωστόσο δεν χάνουν τίποτα από της αξία τους. Γιατί; Γιατί στηρίζονται επιτυχώς και αξιοπρεπώς από τοπικά πολιτιστικά σχήματα. Που είναι και το σημαντικότερο, αφού, πέραν του ότι προσφέρουν ψυχαγωγία στους συμπολίτες, παράγουν τοπικό πολιτισμό, διασώζουν και μεταλαμπαδεύουν στους επερχόμενους καιρούς πρωτογενείς πολιτισμικές αξίες.
Κάτι τέτοιο, ευάρεστο, έγινε και το βράδυ – 5 Μαρτίου 2013 – στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας. Από το μουσικό σχήμα Μπάμπης Κούκος και τους ΦΑ ΔΙΕΣΗ. Το μουσικό αυτό σχήμα, ερασιτεχνικό καθώς είναι, λειτουργεί διαχρονικά, συχνά, μ’ εναλλασσόμενους συντελεστές. Είναι κάτι σαν κινούμενη άμμος. Ωστόσο η ψυχή του συγκροτήματος, ο πυρήνας, ο οργανωτής, είναι μονίμως ο ίδιος. Πάντα ο ίδιος. Ο Μπάμπης Κούκος στο αμείωτο ενδιαφέρον του οποίου στηρίζεται η ύπαρξη του συγκροτήματος.
Αν ενθυμούμαι σωστά πρωτοεμφανίστηκε (το συγκρότημα) πριν είκοσι και πλέον χρόνια στις γιορτές Παλιάς Πόλης σε μια ειδυλλιακή βραδιά σ’ ένα εξίσου ειδυλλιακό τοπίο (ρεματιά στα Βόρεια της Παλιάς Πόλης) όπου οι εντυπώσεις που άφησαν συνοδεύουν ακόμη ζωηρά την θύμησή μου (και πολλών άλλων συμπολιτών μας βέβαια). Έκτοτε συνέχισε τις εμφανίσεις του που κρίνονταν πολύ καλές έως ότου έφθασε στην πρόσφατη η οποία δεν ήταν μόνο πολύ καλή, αλλά εξαιρετική.
Το πλήθος και η ποικιλία των μουσικών οργάνων – συνταιριασμένων κατά τις απαιτήσεις και ανάγκες του κάθε τραγουδιού – καθώς και η εύστοχη εκτέλεση των τραγουδιών από μέρους των μουσικών και των τραγουδιστών προκάλεσε ιδιαίτερα ευχάριστη εντύπωση.
Σε βαθμό που θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμη βήμα. Όπως, γράφοντας την εκδήλωση σε CD ή με πιο συχνές εμφανίσεις και μάλιστα και εκτός των ορίων του Νομού μας.
Εν πάση περιπτώσει οι συντελεστές (μουσικοί και τραγουδίστριες – τραγουδιστές) ξεδίπλωσαν με απλότητα και λεπτότητα την ψυχική τους διάθεση και άγγιξαν τις ψυχές μας. Δικαιούνται έτσι απλόχερα τα συγχαρητήριά μας καθώς και τις ευχαριστίες μας για την όμορφη βραδιά που μας δώρισαν.
 
Ξάνθη 11 Μαρτίου 2013
Ιωάννης Γκεβρέκης
Επίτιμος Δασάρχης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ιωάννης Γκεβρέκης
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…