Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ψάχνουν φοροφυγάδες στα Γυμναστήρια

Ψάχνουν φοροφυγάδες στα Γυμναστήρια

0
gymnastirio-empros
Τεκμήριο θ’ αποτελούν τα γυμναστήρια, οι σχολές χορού και πολεμικών τεχνών και τα ωδεία
 
Η Εφορία θα ζητά το ΑΦΜ των πελατών τους. «Ανέφικτο το μέτρο», υποστηρίζει ιδιοκτήτης Γυμναστηρίου της Ξάνθης
 
Στο στόχαστρο της Εφορίας μπαίνουν και τα Γυμναστήρια και οι Σχολές Χορού αφού η ενασχόληση αυτή θεωρείται τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης και …χλιδής και φορολογείται! Έτσι αν θέλετε να έχετε ένα υπέροχο σώμα, αν θέλετε να ψυχαγωγείστε και να διώχνετε την αρνητική ενέργεια, ε τότε ετοιμαστείτε για τεκμήριο… και οπωσδήποτε φροντίστε να δικαιολογεί το εισόδημα σας τις συνδρομές που πληρώνετε καθώς θα κληθείτε από τον έφορο να δώσετε εξηγήσεις πως ως… άπορος μπορείτε να γυμνάζεστε και να χορεύετε!
Θα ζητάνε το ΑΦΜ σας από τα Γυμναστήρια
Στη σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τονίζεται ότι υποχρέωση να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) όλων των πελατών τους έχουν πλέον και οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών, τα ωδεία και τα γυμναστήρια. Παράλληλα, μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστέλλουν και το ύψος των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους!
«Αυτό είναι ανέφικτο. Πως θα βρούμε τα ΑΦΜ των πελατών μας αφού δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να τα ζητάμε; Επίσης δεν κρατάμε τηλέφωνα καθώς υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πελατών που έχουν έρθει για ένα μήνα ή είχαν έρθει τα προηγούμενα χρόνια και δεν ξαναήρθαν. Που θα τους βοούμε. Αλλά και αν μπούμε στη διαδικασία να τους βρούμε και να τους τηλεφωνήσουμε που ξέρουμε ότι θα δεχτούν να μας δώσουν ο ΑΦΜ τους ή δεν μας δώσουν ψεύτικο. Υπάρχουν επίσης και ανήλικοι πελάτες που δεν διαθέτουν ΑΦΜ. Ίσως το μέτρο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Αλλά εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτο. », δηλώνει ο κ. Εμμανουηλίδης Παύλος, ιδιοκτήτης του Γυμναστηρίου Fitness στην Ξάνθη.
Όπως μας πληροφορεί το θέμα βρίσκεται σε διαβούλευση με το υπουργείο ο Πανελλήνιος Σύλλογος
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…