Σχόλια 27-02-2013

0
Ολυμπιακός: Πρώτος στο χωριό, τελευταίος στην πόλη
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 Ερώτηση


 Πότε η Ελλάδα θ’ αποκτήσει έναν πολιτικό σαν τον νεοεκλεγέντα Νίκο Αναστασιάδη στην Κύπρο;
Που λέει την αλήθεια, που δεν κρύβεται στα μισόλογα, που αναγνωρίζει το δίκιο του άλλου και τις ορθές προτάσεις του, που έχει προδιαγεγραμμένη πορεία και στόχους για την χώρα του, που λέει όχι κι ας γνωρίζει ότι εκλογικά δεν τον συμφέρει και άλλα πολλά.
Πότε αλήθεια θ’ αποκτήσουμε έναν τέτοιο Πολιτικό που θα συσπειρώσει τις σωστές δυνάμεις για την παραγωγή έργου κι όχι διανομής του εθνικού πλούτου με κομματικά κριτήρια;
Αλήθεια πότε;
«Ε»
 
Δικαίωση Βενιζέλου


 Ούτε οι πλέον αισιόδοξοι Πασόκοι δεν περίμεναν αυτήν τη θετική εξέλιξη στην Ξάνθη, το να πάνε δηλαδή να ψηφίσουν 1000 άτομα και να επιλέξουν αυτούς που θα πάνες το συνέδριο του κόμματος. Έτσι αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο!
Τώρα σε ποια ψυχή βρίσκεται, άγνωστο να το πούμε.
Πάντως, τα χαμόγελα επέστρεψαν μετά το δυναμικό «παρών» αφού πανελλαδικά 110.000 άτομα πήγαν και ψήφισαν. Αυτή μάλιστα η εξέλιξη αποτελεί προσωπική δικαίωση του προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου, που πίστεψε από την αρχή ότι θα έρθει η ώρα του παρά την πολιτική των Μνημονίων. Και προχθές δικαιώθηκε.
«Ε»
 
Το αποτέλεσμα


 Δεν είναι τυχαίο το εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας και θα πρέπει να προβληματίσει πάρα πολλούς και στη χώρα μας.
Πολιτικοί που εφαρμόζουν μια πολιτική που είναι απομακρυσμένη από αρχές, ηθική και σεβασμό προς τους ψηφοφόρους, δημιουργεί, είναι η αιτία αυτών των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Να εκλέγονται άτομα όπως ο Μπερλουσκόνι, ο Γκρίλο, η Χρυσή Αυγή και άλλοι γραφικοί.
Δεν έφτασε τυχαία στο έσχατο σημείο η όλη κατάσταση. Έβαλαν σε μεγάλο βαθμό το χέρι τους και οι πολιτικοί μας…
«Ε»
 
Ποιοι πήγαν


 Στον απόηχο της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας –Κομοτηνής στην Αθήνα, του κ. Παντελεήμονα.
Παρόντες από την Ξάνθη ήταν οι Κοντός, Καραλίδης, ο Π. Θεοχάρους, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αβδήρων, ο Σωτήρης Τσιακίρογλου, πρόεδρος Ομοσπονδίας, ο Τάσος Δημόκας, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαρόγλου και ο Τηλέμαχος Αρναούτογλου του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Η τελετή της Χειροτονίας έγινε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου που πλέον χρησιμοποιείται ως Μητρόπολη Αθηνών λόγω των ζημιών της κανονικής Μητρόπολης στο κέντρο.
Μάλιστα μετά το τέλος της Χειροτονίας παρατέθηκε γεύμα εκ μέρους του νέου Μητροπολίτη.
«Ε»
 
Για το Νοσοκομείο


 Ότι ο Έλληνας είναι παράξενος και απαιτητικός αυτό είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι ότι δεν παραδέχεται εύκολα ό,τι καλό γίνεται σ’αυτή τη χώρα, απαξιώνοντάς τα όλα με ευκολία.
Απέναντι σ’αυτή τη μιζέρια, υπάρχει η δουλειά, η οργάνωση και η αθόρυβη προσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται για την πρόοδο του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Το οποίο επίσης δέχεται αναίτιες πολλές φορές επιθέσεις και μάλιστα από ανθρώπους που δεν πληρώνουν φόρους!
Νέος σύγχρονος αξονικός αγοράστηκε και τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο μας. Που θα βοηθήσει και εξυπηρετήσει τους πάντες. Ας πούμε λοιπόν τον καλό λόγο. Κι ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο.
Θα ρωτήσει κανείς: Δεν έχει προβλήματα το νοσοκομείο; Και βέβαια έχει όπως όλοι οι δημόσιοι φορείς. Όμως αυτό δεν αποκλείει τον καλό λόγο και τις θετικές προσπάθειες. Κι αυτό συμβαίνει στο νοσοκομείο Ξάνθης.
Γιατροί και προσωπικό προσπαθούν, μαζί με τη διοίκηση. Κάποιοι πιθανόν θέλουν περισσότερα. Κι αυτό θεμιτό αλλά σήμερα μη εφικτό.
«Ε»
 
Γιατί τόσα ψέματα;


 Το μόνο επιχείρημα των ανθρώπων που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στην Θράκη, είναι ότι αυτή θα γίνει με χρήση κυανιούχων αλάτων.
Τίποτε άλλο! Είναι η μόνη βάση αντίδρασης.
Όταν όμως τους εξηγείς ότι με τη νέα μορφή εξόρυξης δεν θα χρησιμοποιηθεί κυανιούχο άλας, αντιδρούν! Κι αυτό γιατί τα επιχειρήματά τους καταρρίπτονται όπως και οι εμμονές τους!
Μάλιστα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις απειλούν ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θράκης θα είναι μη καταναλώσιμα!!
Πάντα δυστυχώς οι αντιδρούντες βρίσκουν επιχειρήματα με πομπώδεις εκφράσεις. Και βέβαια κουβέντα δεν λένε ότι αυτοί που αντιδρούν στην Χαλκιδική και στη Θράκη πως είναι δημόσιοι υπάλληλοι, άλλοι καταπατητές εκτάσεων και άλλοι που αυθαίρετα έφτιαξαν το εξοχικό τους και δεν θέλουν να τους ενοχλεί κανείς!
Αυτή είναι η αλήθεια κι όχι οι διάφορες άλλες δικαιολογίες.
«Ε»
 
Επιστροφή φόρου λόγω λάθους στο χαράτσι


 60.000 άτομα θα λάβουν επιστροφή χρημάτων για τα λάθη στους υπολογισμούς που είχαν γίνει στο χαράτσι και τους είχαν υποχρεώσει να πληρώσουν συνολικά 12.000.000 ευρώ επιπλέον το 2011!
Το ποσό αυτό έπρεπε να επιστραφεί με μείωση του χαρατσιού του 2012, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ και οι δικαιούχοι επιστροφής περίμεναν μάταια. Φαίνεται πως τα λάθη στην τιμή ζώνης, στα τετραγωνικά, κλπ θα διορθωθούν άμεσα και οι φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Κι αυτό θα γίνει με ρύθμιση η οποία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες και θα αποκατασταθούν επιτέλους αυτοί που αδικήθηκαν.
 
Οι Ιταλοί ψήφισαν «Vivere perikolosamente» (επικίνδυνη ζωή)


 Οι κάλπες στην Ιταλία προχθές ανέδειξαν το πολιτικό αδιέξοδο που βιώνει η γειτονική μας χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και του λαϊκισμού που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή.
Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των ψήφων η κεντροαριστερά υπερισχύει στην βουλή, με ποσοστό 29,54% έναντι του 29,14% της κεντροδεξιάς. Το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλλο, εξασφαλίζει το 25,54% των ψήφων και η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι το 9,1%.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αναμένεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ωστόσο η κυβερνησιμότητα της χώρας τίθεται εν αμφιβόλω. Τα νούμερα δεν βγαίνουν και η Ιταλία έχει ήδη εισέλθει στο σπιράλ της ακυβερνησίας. Είναι πολύ πιθανόν το πολιτικό σύστημα ή ό,τι απέμεινε από αυτό να καταφύγει σε νέες εκλογές. Ενδεχομένως να επιχειρήσει και αλλαγή εκλογικού νόμου. Το σίγουρο είναι ότι η Ιταλία εισέρχεται σε μία περίοδο πολιτικής κρίσης που θα επηρεάσει ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Νότο και την Ελλάδα την επόμενη περίοδο.
 
Τα κέφια του…


 …είχε ο δήμαρχος Ξάνθης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Τόσο μάλιστα που ήταν ιδιαίτερα συναινετικός απέναντι στην αντιπολίτευση. Έφτασε σε σημείο να υιοθετήσει την πρόταση Πούλιου να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις για προμήθεια υλικών στο δήμου που συνολικά έφταναν στο ποσό των 250.000 ευρώ όπως – νομίμως βέβαια – εισηγούνταν η Διευθύντρια του δήμου κα Σπανού. Βρήκαν τη χρυσή τομή και αποφάσισαν από κοινού να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος και πρόχειρος διαγωνισμός ώστε να πάρουν μέρος όσοι επαγγελματίες της Ξάνθης ενδιαφέρονται καταθέτοντας προσφορά. Επίσης ο δήμαρχος βρήκε δίκιο πάλι στην αντιπολίτευση όταν στη συζήτηση για την τροποποίηση του προϋπολογισμού αναγράφονταν σε κωδικό 30.000 ευρώ για διακοσμητικό φωτισμό (!) και 15.000 ευρώ για σπόρους (!) , 10.000 ευρώ για υποβρύχιες αντλίες στο Αμοιρίδιο (;) και 10.000 ευρώ για επισκευή μηχανημάτων κηπουρικής(!). «Είναι πολλά τα λεφτά», ακούστηκε να λέει ο δήμαρχος συμφωνώντας με τους «Πολίτες για την Αλλαγή», απευθυνόμενος προς τον αντιδήμαρχο κ. Μπένη, ο οποίος του εξήγησε ότι τους τα έχουν κλέψει και πρέπει να τα αντικαταστήσουν. Στο τέλος βέβαια τα ψήφισαν κατά πλειοψηφία ενώ καταψήφισαν οι «Πολίτες»…όμως έμειναν όλη με την αίσθηση της σύμπνοιας και της καλής διάθεσης….
Μ.Ξ.
 
Το καλό κλίμα στράβωσε…


 …όταν κλήθηκε συμπολίτευση και αντιπολίτευση να εγκρίνουν αίτημα της ΜΚΟ «Άνοδος» να αναλάβει τη δημιουργία και την λειτουργία τριών κοινωνικών δομών στο δήμο Ξάνθης μεταξύ αυτών και Κοινωνικό Παντοπωλείο μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 576.000 ευρώ. Όπως αποκαλύφθηκε στη ΜΚΟ συμμετέχουν 4 με το ίδιο επίθετο και άρα είναι της ιδίας οικογένειας, γεγονός που έκανε αλγεινή εντύπωση αν κρίνουμε και από το αμαρτωλό παρελθόν κάποιων ΜΚΟ. Όμως υπήρχε και δεύτερη αποκάλυψη και η έκπληξη και η δυσαρέσκεια σύσσωμης της αντιπολίτευση ήταν μεγαλύτερη από την πρώτη. Συγκεκριμένα έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση ένα πρόγραμμα που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου όπως είπε υπηρεσιακή παράγοντας. Κι όταν – δικαίως – ο Χρίστος Πούλιος μίλησε για «εμπαιγμό» αφού όπως φάνηκε η δημοτική αρχή αποδέχτηκε το αίτημα πρώτα να μην χάσει το πρόγραμμα και μετά το έφερε προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο – γεγονός που δεν διέψευσε ούτε αρνήθηκε όμως ο δήμαρχος Ξάνθης – τότε έπιασε το «κοινωνικό ψυχοπονιάρικο» το κ. δήμαρχο που είπε με έντονο ύφος: «Τι κάναμε έγκλημα κάναμε, δεν θέλατε να κάνουμε κοινωνικές δομές; Τις κάνουμε λοιπόν…». Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το θέμα με τις κοινωνικές δομές του δήμου έχει γίνει σήριαλ αφού και εκείνη η …ρημάδα η επιτροπή Αλληλεγγύης που έκανε με επικεφαλής τον Τσέπελη είναι μόνο στα λόγια γιατί από έργα δεν είδαμε και καμιά απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης! Είναι γεγονός ότι το «κοινωνικό» δεν το’ χει ο δήμος. Τώρα όμως που άκουσε για πρόγραμμα 500.000 είπε γιατί όχι και ας είναι αυτή η ΜΚΟ απ’ όπου ναι. Ναι και ας πάρει τα λεφτά για να κάνει κοινωνικές δομές (την έπιασε πόνο για το δήμο της Ξάνθης…) που το πιθανότερο είναι να φύγει και να τις αφήσει όταν θα λήξει το πρόγραμμα. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή ίσια ίσα για να πάρουν τα λεφτά…

Μ.Ξ.
 
Μαζί και πλάι – πλάι…


Μπένης και Φωτιάδης, ένας νυν κι ένας πρώην αντιδήμαρχος και οι δυο με τα ίδια αντικείμενα. Αντ’ αυτού και Οικονομικών στην Στυλιανίδειο εποχή…
Τώρα που πλησιάζει η μετά Στυλιανίδη εποχή άραγε θα τους δούμε πλάι – πλάι;
Ή θα δούμε ευρύτερες συνεργασίες του κ. Μπένη όπως ψιθυρίζεται;
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…