Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τη ΣΕΚΑΠ

Προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τη ΣΕΚΑΠ

0
ivansavidis-empros

Δίνει ο εκκαθαριστής στον Ιβάν Σαββίδη  

Ενδιαφέρον για την αγορά της ΣΕΚΑΠ, έχει εκφράσει επίσημα ο Ιβάν Σαββίδης και όπως αναφέρει η «Καθημερινή» έχει προθεσμία ως το τέλος της εβδομάδας για να υποβάλει τη νέα βελτιωμένη δεσμευτική πρότασή του. Συγκεκριμένα αναφέρει η εφημερίδα:
«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα περιμένει ο ειδικός εκκαθαριστής της ΣΕΚΑΠ τη νέα βελτιωμένη δεσμευτική πρόταση του Ρώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία. Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταθέσει την προσφορά του για την εξαγορά του 50,36% της ΣΕΚΑΠ, ωστόσο έχει ζητηθεί νέα βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά που θα συνοδεύεται από τραπεζική εγγυητική επιστολή. Η προσφορά του κ. Σαββίδη θα περιλαμβάνει το ύψος του τιμήματος της εξαγοράς, που προσδιορίζεται από την τιμή της μετοχής και το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί για να διασφαλισθεί η ταμειακή επάρκεια της επιχείρησης, καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι οποίες στο τέλος του 2011 ανέρχονταν στις 252.
Εφόσον δεν υποβληθεί νέα δεσμευτική προσφορά από τον κ. Σαββίδη τις επόμενες μέρες, εκτιμάται ότι την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός στο επιχειρηματικό σχήμα της τουρκικής Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S και της Ελγέκα ή να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός. Οι δύο εταιρείες που διεκδικούν τη ΣΕΚΑΠ προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου αλληλοκατανόησης με βάση τους κάτωθι κύριους άξονες: α) Την από κοινού σύσταση συμμετοχικής εταιρείας, με στόχο την απόκτηση αρχικά του 50,36% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, με βάση τη δεσμευτική προσφορά της τουρκικής εταιρείας, όπως αυτή κατατέθηκε στις 15.10.2012 προς τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ Α.Ε. β) Το ποσοστό συμμετοχής της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. ή θυγατρικής αυτής στο κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας εταιρείας θα ανέρχεται στο 19%. γ) Τη δέσμευση της τουρκικής εταιρείας για την ανάθεση αφενός του έργου της παροχής 3PL υπηρεσιών των προϊόντων της «Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ Α.Ε.)» και αφετέρου της αποκλειστικής εμπορίας των εν λόγω προϊόντων εντός της ελληνικής επικράτειας σε εταιρείες του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ.
Η ΣΕΚΑΠ στις 31 Δεκεμβρίου 2011 είχε εμφανίσει στον ισολογισμό της έσοδα 29,5 εκατ. ευρώ, έναντι 36 εκατ. το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 18,1% σε ποσοστό και 6,5 εκατ. σε αξία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…