Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Το ΠΑΣΟΚ βάζει τη ‘σφραγίδα’ του στα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης»

«Το ΠΑΣΟΚ βάζει τη ‘σφραγίδα’ του στα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης»

0
liaros_01

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος σχολιάζει το στίγμα του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση και με αφορμή το επικείμενο συνέδριο του κόμματος μιλά για τη φιλοδοξία του να αποτελέσει μέλος της νέας γενιάς πολιτικών που θα επιχειρήσουν την ανανέωση    

Για ένα ΠΑΣΟΚ, που ξεκινά τις διαδικασίες του συνεδρίου, «πληγωμένο» και «ατιμασμένο» μίλησε στο «Ε» ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος, υπεύθυνος σήμερα του τομέα περιφερειακών ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισε να επιχειρήσει να αναλάβει ενεργό πολιτικό ρόλο και να αποτελέσει, όπως θα μας πει, μέλος μιας νέας γενιάς πολιτικών που θα φέρουν ανανέωση στο κόμμα, αλλά και στην πολιτική σκηνή.  
Πιο αποφασισμένο παρά ποτέ το ΠΑΣΟΚ για ανανέωση
«Το συνέδριο έρχεται σε μία πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή, σε μία συγκυρία που ο κόσμος διάκειται με τιμωρητική διάθεση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ο κ. Λιάρος, τονίζοντας ότι αυτό προέκυψε γιατί, παρόλο που είχε υποσχεθεί καλύτερες μέρες, «έσκασε η βόμβα» στα χέρια του και τότε έκανε τη στρατηγική επιλογή «να πάει κόντρα στο κομματικό και πολιτικό του συμφέρον και να οδηγήσει τη χώρα σε μία λύση που δεν ήταν μεν καλή, αλλά δεν ήταν η χειρότερη». Ο ίδιος μίλησε για ένα ΠΑΣΟΚ «πληγωμένο» και «ατιμασμένο», αντιμέτωπο με την αμφιβολία του κόσμου. Αυτό τον κόσμο κάλεσε, ενόψει του συνεδρίου «να ακούσει τι έχει να τους πει το ΠΑΣΟΚ, μέσα από το πρόγραμμα για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσιάστηκε πρόσφατα. «Προτείνουμε λύσεις και κατευθύνσεις ώστε να μην το ξαναζήσουμε. Ο κόσμος βέβαια αμφιβάλλει για το αν θα τα τηρήσουμε. Για το λόγο αυτό στο ΠΑΣΟΚ μπαίνει μία νέα γενιά πολιτικών, στην οποία φιλοδοξώ να είναι και εγώ, οι οποίοι θέλουμε να κάνουμε τα λόγια μας πράξεις. Ο κόσμος μας αντιμετωπίζει πιο θετικά γιατί προερχόμαστε από την αγορά, έχουμε κολλήσει ένσημα, δεν έχουμε ξύλινο λόγο», σημείωσε ο κ. Λιάρος, παραδεχόμενος ότι και άλλες φορές το ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει για ανανέωση (και σε πρόσωπα), αλλά δεν προχώρησε τελικά. «Τώρα το εννοεί περισσότερο από ποτέ γιατί το ζητάει η κοινωνία», είπε.  
Ναι στο Μνημόνιο, ναι στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά με δίχτυ κοινωνικής προστασίας
Όσον αφορά στη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης, τις τάσεις που συνυπάρχουν και τη φυσιογνωμία που αυτές έχουν δώσει στην κυβερνητική πολιτική, σε συνδυασμό με την κριτική που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ σε ιδεολογικό και όχι μόνο επίπεδο για τη συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Λιάρος εξήγησε: «Η κυβέρνηση είναι κατά κύριο λόγο της ΝΔ, την οποία όμως στηρίζουν δύο μικρότερα κόμματα. Άρα και οι αποφάσεις είναι κατά βάση της ΝΔ. Ωστόσο οι αποφάσεις αφορούν ένα πλαίσιο που εμείς ως κυβέρνηση υπογράψαμε. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι όχι να άρουμε την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, γιατί θα οδηγήσουμε ξανά τη χώρα σε αδιέξοδο. Πρέπει να πιέσουμε όσο μπορούμε στο να υπάρχουν μέτρα για την προστασία των αδυνάτων, ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
Αυτό κάνουμε όταν διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση ξεφεύγει σε δεξιές πολιτικές. Και αυτό αποτελεί την αφορμή για να δει ο κόσμος ότι δεν έχουμε παραδώσει τη σκυτάλη στο Σαμαρά».  
Τα ΜΜΕ, παρά τις υπερβολές τους, ξύπνησαν συνειδήσεις
Τέλος, ο κ. Λιάρος, κλήθηκε από το «Ε», ως έμπειρος δημοσιογράφος να σχολιάσει την παρουσίαση της κρίσης μέσα από τα ΜΜΕ και να εστιάσει σε εκείνα τα σημεία που είναι απαραίτητα σήμερα για να θέσει ο δημοσιογράφος το θέμα στις σωστές του διαστάσεις. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η δημοσιογραφία, ακόμα και μέσα από τις υπερβολές της, έχει βοηθήσει να αναδειχθεί το μέγεθος της κρίσης, ήδη από τα προηγούμενα χρόνια όταν ακόμη δεν είχαν διευκρινιστεί οι διαστάσεις που θα λάμβανε. Έδειξε κατανόηση για τις υπερβολές στο πλαίσιο της πληθώρας των Μέσων και του ανταγωνισμού και σχολίασε καταληκτικά: «σε κάθε περίπτωση ξύπνησαν συνειδήσεις, ξύπνησαν μυαλά μέσα από τον τρόπο που τα ΜΜΕ ανέδειξαν τις διάφορες πτυχές της κρίσης».    
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…