Σχόλια 23-02-2013

0

Μετά τον πύργο της Πίζας γέρνει και το Κολοσσαίο. Μήπως γέρνει η Ιταλία;
Θωμάς Βουγιουκλής    

Παράνομοι ΧΥΤΑ  


Μυαλό δεν θα βάλουμε σ΄ αυτή τη χώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε, μετά από υπομονή χρόνων και αναβολές, να επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα στη χώρα μας ως τιμωρία για τη μη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για την λειτουργία των ΧΥΤΑ, ΧΥΤΗ κλπ.
Αποδεικνύουμε λοιπόν για άλλη μια φορά πως ως χώρα, ως κάτοικοι, ως κυβερνήσεις, πως δεν έχουμε τη θέληση να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία συμφωνήσαμε να κάνουμε για να λύσουμε το θέμα με τα σκουπίδια!
Κι ενώ αλλού στην Ευρώπη βγάζουν χρήματα από τα σκουπίδια, αξιοποιώντας τα, εμείς εδώ μαλώνουμε ακόμη, πού θα γίνει το ένα, πού το άλλο και ούτω καθεξής. Γιατί κανείς δεν θέλει τα σκουπίδια. Όλοι τα θέλουν μακριά από τα σπίτια τους!…
Είμαστε για δέσιμο αλήθεια. Δεν συναινούμε, δεν βλέπουμε τι γίνεται αλλού και καθόμαστε και μαλώνουμε και σαν μάγκες εμείς, πληρώνουμε πρόστιμα!!
Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες, λένε στις Βρυξέλλες και κουνούν το κεφάλι τους, να μην βλέπουν το σωστό και το λογικό.
«Ε»    

Πολλά τα έτη!  


Δεν είναι Ξανθιώτης, είναι Καβαλιώτης. Κι όμως οι Ξανθιώτες χάρηκαν πάρα πολύ για την εκλογή του Παντελεήμονα Μουτάφη. Και σωστά έκαναν γιατί το άξιζε.
Έτσι η Ξάνθη χάνει έναν αρχιμανδρίτη, κερδίζει όμως έναν Επίσκοπο που είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ξάνθης, διότι εδώ έζησε πολλά χρόνια, γνώρισε τους Ξανθιώτες, τον γνώρισαν και τον αγάπησαν ως ιερωμένο που διακρινόταν για την ευγένειά του, το ήθος του και την έλλειψη φανατισμού, κυρίως σε μια περιοχή όπως η δική μας που ακριβώς δεν τον χρειάζεται.
Η θητεία του δε εδώ δίπλα στον Μητροπολίτη μας που επίσης διακατέχεται από αυτές τις αρχές και τις υπηρετεί χωρίς διακρίσεις και υποχωρήσεις, θα είναι για τον νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τα καλύτερα διαπιστευτήρια και εχέγγυα ότι η παρουσία του στην Ροδόπη θα είναι ακριβώς η πλέον ενδεδειγμένη.
Για άλλη μια φορά μεταφέρουμε τις ευχές μας στο νέο Μητροπολίτη μέσω της εφημερίδας μας, διότι στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουμε μαζί του τηλεφωνικά και του ευχόμαστε πολλά, θετικά, δημιουργικά και ειρηνικά τα έτη του στη Μητρόπολη που σύντομα θα ποιμάνει.            

Αλήθειες  


Μερικές φορές μερικά πράγματα πληγώνουν όταν τα λες αλλά έτσι είναι με την αλήθεια. Εκείνοι όμως που αρνούνται να δουν, ν’ ακούσουν και ν’ αντιληφθούν την αλήθεια είναι οι πολιτικοί μας. Που κάθε κριτική γι’ αυτούς την θεωρούν ως επίθεση εναντίον τους!
Θέλει ωριμότητα και πνευματική κατάρτιση να αποδέχεσαι την κριτική. Πολλώ δε μάλλον όταν είσαι και δημόσιο πρόσωπο.
Στην Ελλάδα και στον τόπο μας, λίγοι, πολύ λίγοι πολιτικοί δέχτηκαν την κριτική στο πρόσωπό τους για έργα και παραλείψεις.
Είναι προφανές ότι δεν εννοούμε συκοφαντίες και ψεύδη, γιατί άλλο πράγμα η κριτική κι άλλο η εσκεμμένη προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και υπόληψης.
Γενικά όμως, η εκτίμησή μας είναι πως η τιμή και υπόληψη ενός πολιτικού δεν αποδίδεται μέσω των ποινικών δικαστηρίων, πολλώ δε μάλλον των αστικών, που έχουν γίνει της μόδας πλέον.
Μάλιστα ο κάθε πολιτικός αξιολογεί ανάλογα σε ευρώ την τιμή και υπόληψή του, πράγματα που μόνον σ’ αυτήν την αστεία χώρα συμβαίνουν και πιο ειδικά στην Ξάνθη.
-Κι αυτό είναι μια άλλη αλήθεια.
«Ε»    

Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από τους σύγχρονους ανθρώπους!  


Το γεγονός ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν άνθρωποι ιδιαίτερης ευφυΐας είναι κάτι που το αναγνωρίζουν και το παραδέχονται σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη. Κι εμείς οι απόγονοί τους υπερηφανευόμαστε ιδιαίτερα για τους πρωτοπόρους μεγάλους πατέρες του δυτικού πολιτισμού προγόνους μας.
Τώρα έρχονται οι επιστήμονες να το επιβεβαιώσουν και επιστημονικά. Σύμφωνα με τον κορυφαίο γενετιστή Dr. Gerald Crabtree, του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, αν ένας Αθηναίος του 1000 π.Χ. ερχόταν σήμερα πίσω στην ζωή, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς!
Σύμφωνα με τον κ. Crabtree, οι τεχνολογικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, μας έκαναν να καταλήξουμε λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας. Ενώ οι αρχαίοι ήταν αναγκασμένοι να παλέψουν για να επιβιώσουν, να βασιστούν στο πρακτικό πνεύμα και να προσαρμοστούν στις περιστάσεις γρήγορα, στην εποχή μας, η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει την ανάγκη να στηριζόμαστε στις δικές μας ικανότητες και ένστικτα. Σημαντικός παράγοντας εκφυλισμού είναι επίσης, σύμφωνα με τον αμερικανό επιστήμονα, και οι βιομηχανοποιημένες και κακής ποιότητας τροφές μας.  

Παραλίγο τραγωδία με υπάλληλο της Βουλής  


Παραλίγο τραγωδία το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, όταν υπάλληλος της βουλής που καθάριζε από νερά την γυάλινη οροφή της αίθουσας, έσπασε το τζάμι και βρέθηκε να αιωρείται στο κενό.
Το συμβάν έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση και το σκηνικό παρακολουθούσαν έντρομοι οι βουλευτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η υπάλληλος κατάφερε να κρατηθεί μέχρι να φτάσουν κοντά της συνάδελφοί της και να την τραβήξουν, όμως η λαχτάρα που πήραν όλοι όσοι μέσα στην αίθουσα ήταν μεγάλη…      

Στη φυλακή για ρουσφέτια  


Ένας σύγχρονος Μαυρογιαλούρος ήταν για τους συμπατριώτες του στην Αργολίδα, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Παπανικολάου. Είχε στήσει μία φάμπρικα με συνεργάτη του επιχειρηματία και εξαπατούσε τους πολίτες της περιοχής, αποσπώντας τους χρήματα με αντάλλαγμα ένα σίγουρο διορισμό σε προνομιακή θέση στο δημόσιο.
Ο Παπανικολάου παρίστανε ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του είχε υψηλές γνωριμίες και θα μπορούσε να «βολέψει» έναντι αντιτίμου βέβαια τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ.
Με τον τρόπο αυτό είχε αποσπάσει περίπου 25 εκ. δραχμές από εννέα γονείς. Οι διορισμοί φυσικά δεν έγιναν, οι παθόντες κατήγγειλαν τον απατεώνα πρώην βουλευτή, και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.
Επιτέλους! Να δούμε και κάποιον (έστω και πρώην) πολιτικό σ’ αυτή τη χώρα να πηγαίνει φυλακή για ρουσφέτια…      

   
Ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τον ΟΗΕ  


Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατετέθη την Πέμπτη στον ΟΗΕ, ρηματική διακοίνωση, με την οποία η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).
Υπενθυμίζεται ότι μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την Τουρκία χωρίς όμως καμία ανταπόκριση. Με την ενέργεια αυτή η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.    

Πυρετώδεις προετοιμασίες  


Πυρετώδεις οι προετοιμασίες των καρναβαλικών συλλόγων για τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές. Οι περισσότεροι βρίσκονται στο στάδιο των παραγγελιών για τις στολές της παρέλασης, ενώ ζωή, όπως συνηθίζεται, έχουν πάρει τα γραφεία των συλλόγων στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπου τα απογεύματα γίνεται ο απαραίτητος προγραμματισμός και η πώληση των στολών. Παρά την κρίση και παρά τις επικρίσεις που έχουν δεχθεί οι πολιτιστικοί σύλλογοι για το κόστος των στολών η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη. Άλλωστε, και οι ίδιοι οι σύλλογοι θα προχωρούσαν σε μειώσεις τιμών αν έβλεπαν ότι θα τους μείνουν στα «αζήτητα», αφού είναι γνωστό ότι υπάρχει περιθώριο κέρδους αρκετό στις πωλήσεις.
Ε.Δ.  

Ασυγκράτητος  


Τουλάχιστον έκπληξη προκάλεσαν τα σχόλια του Θανάσης Ξυνίδη στο twitter για τις επικρίσεις που δέχθηκε για την απουσία του ιδίου και του αδερφού του από την προσυνεδριακή συνάντηση του ΠΑΣΟΚ, όχι τόσο για τις επιθέσεις του (δεν είναι καν μυστικές οι έριδες εντός του κόμματος τοπικά), αλλά κυρίως λόγο του καυστικού και σκληρού του λόγου σε συγκεκριμένα πρόσωπα που φωτογραφίζει.
Οι κόντρες βέβαια στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι τοπικό προνόμιο, αντιθέτως τουλάχιστον φαίνεται να τηρούνται τα προσχήματα στην Ξάνθη, όμως φαίνεται ότι κανείς δε θέλει να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο εντός ΠΑΣΟΚ και οι λόγοι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες και διαφωτιστικοί για καθένα ξεχωριστά σε τοπικό επίπεδο.
Ε.Δ.  

Γυναίκες της Αγάπης  


Μία νέα πρωτοβουλία ξεκινά μέσα από το σύλλογο αιμοδοτών και τις Γυναίκες Χωρίς Σύνορα που απέμειναν αφότου έφυγε η αγαπημένη κυρία Κούλα. Προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε φιλανθρωπικά θέματα στην Ξάνθη, ορισμένες από τις Γυναίκες Χωρίς Σύνορα μαζί με τις εθελόντριες του συλλόγου αιμοδοτών δημιουργούν τη νέα ομάδα «Γυναίκες της Αγάπης», με σκοπό να παρέμβουν δυναμικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι πλάι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σε αυτή τη δύσκολη εποχή, με κύρια βαρύτητα ωστόσο στην προστασία κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. Ήδη οι ανάγκες της περιοχής είναι μεγάλες, ενώ η υπηρεσία της Πρόνοιας είναι γνωστό πλέον ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα περιστατικά. Χθες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της 5μελούς επιτροπής των Γυναικών της Αγάπης, που θα αναλάβουν το συντονισμό και την τόνωση του εθελοντισμού στην Ξάνθη για τα θέματα αυτά.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ποιος βρωμίζει; Χρόνια τώρα παρακολουθώ όπως κι εσείς βέβαια τις φιλότιμες και αξιέπαινες …