Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Προσδοκούν «Άνοιξη» στο ΠΑΣΟΚ

Προσδοκούν «Άνοιξη» στο ΠΑΣΟΚ

0
ekoges_pasok_02_2013-empros

«Άνθισαν χαμόγελα» από την ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές σύνεδρων. 1000 ψήφισαν στο νομό 100.000 πανελλαδικά

Εκλέχτηκαν 17 σύνεδροι από Ξάνθη. Πρώτος από την πόλη της Ξάνθη ο πολιτευτής Ανέστης Αντωνιάδης

«Άνθισαν» χαμόγελα στα πρόσωπα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ καθώς η προσέλευση στις εκλογές σύνεδρων που πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ξεπέρασαν τους 100.000 πανελλαδικά τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου και αντιπροσώπους της νεολαίας για το συνέδριο της νεολαίας που θα ξεκινήσει μια μέρα νωρίτερα (27 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί μαζί με το συνέδριο του κόμματος.  
Ικανοποιητική συμμετοχή
Οι εκλογικές κάλπες για το δήμο Ξάνθης στήθηκαν σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Δημόκριτος» και από νωρίς το πρωί οπότε άνοιξε η εκλογική διαδικασία (8 π.μ. – 7 μ.μ.) η συμμετοχή ήταν ασυνήθιστα μεγάλη τουλάχιστον για τα τελευταία δεδομένα για διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τη λήξη της διαδικασίας συνολικά για όλο το Νομό Ξάνθης ψήφισαν 1.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο του κόμματος και 380 για το συνέδριο της νεολαίας. Σημειώνεται ότι υπήρχαν 2 ξεχωριστά ψηφοδέλτια και δύο ξεχωριστές κάλπες οι οποίες στήθηκαν και στους 4 δήμους του νομού. Εκλέχθηκαν 17 σύνεδροι απ’ όλο τον νομό εκ των οποίων οι 7 από την πόλη της Ξάνθης όπου η συμμετοχή έφτασε στους 510 και 230 για την νεολαία. Πρώτος με 79 ψήφους εξελέγη σύνεδρος ο πολιτευτής κ. Ανέστης Αντωνιάδης, δεύτερος με 64 ψήφους ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βορίδης Δημήτρης και τρίτος με 50 ψήφους ο συνδικαλιστής κ. Κώστας Γαβριηλίδης.
Σημειώνεται ότι στο συνέδριο αριστίδην συμμετέχουν οι εκλεγμένοι δήμαρχοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε δήμους πάνω από 20.000 κατοίκους, ο   γραμματέας της Νομαρχιακής, ο βουλευτής, οι πρόεδροι των τριτοβάθμιων οργανώσεων και από τους παλιούς βουλευτές μόνο όσοι διατέλεσαν στο Προεδρείο της Βουλής και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Επίσης ίσχυσε η ποσόστωση των γυναικών και των νέων κάτω των 35 ετών.  
Τσαρτσάρας: «Ο κόσμος αρχίζει να επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ»
Εμφανώς ικανοποιημένος ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Α. Τσαρτσάρας από την προσέλευση των μελών αν και όπως είπε την περίμενε. Την εξέλαβε δε ως ένα μήνυμα επιστροφή ς του κόσμου στο ΠΑΣΟΚ: «Ναι μεν καταποντιστήκαμε στις εθνικές εκλογές που ο κόσμος μας έφυγε αλλού αλλά πιστεύω πως αυτός ο κόσμος βλέποντας την αναγκαιότητα το ΠΑΣΟΚ να στηριχτεί για να παίξει σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις άρχισε επιστρέφει δειλά δειλά και αρχίζει να συμμετέχει σ’ όλες τις διαδικασίες».  
Σαλτούρος: «Σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε….»
Για σημάδι ελπίδας ότι ξημερώνει μια νέα μέρα για το ΠΑΣΟΚ μίλησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος: « Για μένα σήμερα είναι η πιο αισιόδοξη νότα που έχω δει, έχω ακούσει τους τελευταίους μήνες. Φαίνεται ότι ο κόσμος πιστεύει στη συμμετοχή του. Είναι σημαντικό σε μια εποχή όπου η πίστη είναι το ζητούμενο, η πίστη λείπει, η λιποψυχία είναι παντού, να βλέπεις τόσο κόσμο να πιστεύει στη δύναμη της ενεργούς πολιτικής συμμετοχής. Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο για μια εποχή πολιτικής και κοινωνικής κατήφειας Η χώρα μας και μαζί και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει σε μια νέα πορεία το αύριο δεν πρέπει να θυμίζει σε τίποτε το χθες που μας πρόδωσε, μας διέψευσε, μας πόνεσε. Σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε. Εδώ βρίσκεται η πρώτη ύλη για ένα αισιόδοξο αύριο. Το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας .Όμως πρέπει να καταλάβουμε στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχουμε ανάγκη από πρωτοκλασάτους αλλά νέους ανθρώπους αξιακά και πνευματικά να πιστεύουν στο αύριο, στην μεταρρύθμιση, στην απόκτηση ενός κανονικού κράτους».
Αναφορικά με το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί ν’ αναγεννηθεί από τις στάχτες του ο κ. Σαλτούρος υπογράμμισε: « Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και θα υπάρχει όσο ο τόπος έχει ανάγκη ένα κόμμα που να εκφράζει αυτό που θέλουμε να εκφράσει, αυτό που ξέχασε τα τελευταία χρόνια να εκφράζει αυτό που δεν έχει σήμερα, την ταυτότητα του κέντρου. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ»  

Αποτελέσματα του Δ. Ξάνθης


Σειρά Όνομα Ψήφοι
1 Αντωνιάδης Ανέστης 79
2 Βορίδης Δημήτρης 64
3 Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος 50
4 Παπαδόπουλος Γεώργιος 47
5 Αλεξούδης Ηλίας 40
6 Μίχας Ανδρέας 38
7 Σπυρόγλου Ιωάννης 37
8 Γαϊτανίδης Νικόλαος 36
9 Σανικιώτης Δημήτριος 31
10 Χολερίδης Θεμιστοκλής 28
11 Ζιακας Γεώργιος 25
12 Μαλαδένης Τριαντάφυλλος 23
13 Σεφερλή Σελιμέ 13
14 Λάκκα Ελένη 6
15 Καραβασίλη Σάρα 1
16 Τζαφέρη Παναγιώτα 1
17 Χριστοδούλου Κωνσταντίνα 1

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …