Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Νίκη – πρόκριση θέλει η Skoda Ξάνθη

Νίκη – πρόκριση θέλει η Skoda Ξάνθη

0
marselinio_fanela-empros

Σήμερα στις 17:00 ο αγώνας κυπέλλου με τη Βέροια

«Επιτάχυνση διαπραγματεύσεων για τη μεταγραφή Μαρσελίνιο στην Τορίνο» αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ          

Νίκη με ένα γκολ ή… περισσότερα θέλει σήμερα η Skoda Ξάνθη για να πάρει την πρόκριση στη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδος. Η ξανθιώτικη ομάδα υποδέχεται σήμερα (στις 17:00) τη Βέροια, στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16».
Η πρώτη αναμέτρηση στην έδρα της ομάδας από την Ημαθία είχε λήξει με νίκη των γηπεδούχων με σκορ 2-1 κι έτσι η Ξάνθη χρειάζεται τη νίκη για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά.
Έτσι στο σημερινό αγώνα στο γήπεδο των Πηγαδίων, η Skoda με οποιαδήποτε νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ (π.χ. 1-0, 2-0, 3-0 κλπ.) παίρνει την πρόκριση, ενώ σε περίπτωση που ο αγώνας λήξει με σκορ 2-1 θα ακολουθήσει παράταση και αν το αποτέλεσμα παραμείνει ίδιο ως το τέλος αυτής θα υπάρξει η διαδικασία των πέναλτι.
Σε περίπτωση νίκης της Ξάνθης (στην κανονική διάρκεια), με τους φιλοξενούμενους όμως να σκοράρουν περισσότερα από δύο γκολ (π.χ. 3-2, 4-3 κλπ.), οι Βεροιώτες θα πάρουν την πρόκριση, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση ισοπαλίας ή φυσικά νίκης των φιλοξενούμενων.  
Χωρίς απρόοπτα η προετοιμασία  
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε το χθες το απόγευμα η προετοιμασία της Ξάνθης για το σημερινό αγώνα κυπέλλου.
Μετά τις τελευταίες οδηγίες του τεχνικού επιτελείου, ο προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή για το παιχνίδι με τη Βέροια την οποία απαρτίζουν οι:
Τερματοφύλακες: Γιούρι Λοντίγκιν, Σωτήρης Λυμπερόπουλος.
Αμυντικοί: Μανώλης Μπέρτος, Δημήτρης Κομεσίδης, Δήμος Μπαξεβανίδης, Παΐτο Μουκάνα, Σπύρος Βάλλας, Δημήτρης Γούτας, Γκλέισον Σάντος.
Μέσοι: Σερζ Ντιέ, Θοδωρής Βασιλακάκης, Βαγγέλης Πλατέλλας, Νικολά Μαρίν, Πέτρος Μάνταλος, Σάκης Πρίττας.
Επιθετικοί: Μπέντζαμιν Ονουάτσι, Καρίμ Σολτάνι, Στέλιος Νάκα, Μάρκο Μαρκόφσκι, Αντώνης Ράνος.
* Εκτός αποστολής για την Ξάνθη έμειναν οι Ζοντί Βιβιανί, Κώστας Τσαμούρης, Ρικάρντο Ντάνι (τραυματίας), Ράιαν Σμιθ, Θόδωρος Τορομανίδης, Κώστας Φλίσκας, Παναγιώτης Τριάδης, Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι και ο Μαρσελίνιο.
* Η αποστολή της Βέροιας: Τζόναθαν, Κοτταρίδης, Καλί, Ορέστες, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Σνάουτσνερ, Γεωργέας, Καλογέρης, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Καλτσάς, Παυλίδης, Μπαργκάν, Ιωάννου, Κόστλι, Μάνος.
* Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης στα Πηγάδια ορίστηκε ο Αναστάσιος Παπαπέτρου με βοηθούς τους κ.κ. Καρατζίκα – Γεωργακάκο ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Σταύρος Μάνταλος, όλοι τους από την ΕΠΣ Αθηνών.  
«Επιτάχυνση διαπραγματεύσεων» ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη και Τορίνο  
Νέες πληροφορίες και δημοσιεύματα καταφθάνουν από την Ιταλία και προσθέτουν επιπλέον στοιχεία στο ενδεχόμενο μεταγραφής του Μαρσελίνιο σε ιταλικό σύλλογο.
Χθες ήταν σειρά της ιστοσελίδας «tuttomercato» η οποία ασχολήθηκε περισσότερο με το ζήτημα και μάλιστα φιλοξένησε δηλώσεις του Ντομένικο Κουτσαρέζε, ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα εκπροσωπεί τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό της Ξάνθης.
«Η Τορίνο είναι ένας από τους συλλόγους που ενδιαφέρονται, αλλά δεν είναι ο μοναδικός από την Ιταλία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κουτσαρέζε που παράλληλα τόνισε: «Ο Μαρσελίνιο στα 25 χρόνια του έχει ήδη διαγράψει μία σημαντική πορεία με εξαιρετικές εμφανίσεις, έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά και θα ήθελε να δοκιμάσει τις ικανότητες του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Είναι ένας νέος παίκτης που έχει ακόμη να δώσει πολλά».
Όσον αφορά τις πιθανότητες που συγκεντρώνει ενδεχόμενη μετακίνηση του παίκτη την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο, ο εκπρόσωπος του Μαρσελίνιο απάντησε: «Ελπίζω η άφιξη του στην Ιταλία να γίνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Υπάρχει προθυμία από την πλευρά του παίκτη και της Skoda Ξάνθη για να κλείσει η συναλλαγή με κάποια ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος. Είναι μία περίπτωση εφικτή για την ιταλική αγορά καθώς οι οικονομικές διεκδικήσεις του συλλόγου του δεν είναι υπερβολικές. Η τιμή πώλησης του είναι περίπου 1.000.000 Ευρώ, όμως είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν και να ρίξουν την τιμή».
Μάλιστα ο ίδιος μάνατζερ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ανέφερε ότι: «Υπήρξε ενδιαφέρον και από τη Νάπολη όμως δεν γνωρίζω αν υπήρξαν επαφές, όπως έγινε προσωπικά μ’ εμένα και τους εκπροσώπους της Τορίνο.
Σε άλλη ιστοσελίδα της Ιταλίας (ilsussudario.net) άρθρο σχετικό με το ενδεχόμενο μεταγραφής του Μαρσελίνιο αναφέρει: «Τα τελευταία νέα μιλούν για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Τορίνο και Skoda Ξάνθη ώστε η μεταγραφή του παίκτη να ολοκληρωθεί πριν την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής περιόδου! Την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα υπάρξει μία καθοριστική συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών». Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται τα αγωνιστικά στοιχεία του Βραζιλιάνου (ταχύτητα, γρήγορη ντρίμπλα, καλές ατομικές ενέργειες) και το ότι μπορεί να αγωνιστεί στα δύο άκρα της επίθεσης ή πίσω από τους επιθετικούς.
Με τις πληροφορίες να καταφθάνουν από την Ιταλία και από την πλευρά της ξανθιώτικης ομάδας να μην υπάρχει κάποια ανταπόκριση, απομένει να δούμε εάν θα ισχύσουν τα παραπάνω δημοσιεύματα και προχωρήσει η… μετακόμιση του Μαρσελίνιο από την Ξάνθη στο Τορίνο.      
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τελευταία αγωνιστική σε Β1 και Β2 κατηγορία

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Ολοκληρώνονται την Κυριακή και τα δύο πρωταθλήματα της Β΄ΕΠΣ…