Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αποχώρηση 2 γιατρών από την Καρδιολογική. Κίνδυνος «λουκέτου»;

Αποχώρηση 2 γιατρών από την Καρδιολογική. Κίνδυνος «λουκέτου»;

0
nosok_xanthis001-empros

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Χ. Ζεϊμπέκ στο Νοσοκομείο και συνάντηση με τον διοικητή. Διαπίστωσαν προβλήματα και σε παθολογική και εντατική    

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ξάνθης όπου συνάντησε και τον διοικητή του ιδρύματος.
Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι άρχισε να υλοποιείται ο διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης και του μνημονίου για μείωση των νοσοκομειακών κρεβατιών κατά 11.000 και των κλινικών του ΕΣΥ κατά 680. Στη σχετική ανακοίνωσης της επιτροπής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, αναφέρεται ότι για να υλοποιηθεί αυτό χωρίς να εξεγερθεί ο λαός, απαξιώνεται και αποψιλώνεται βήμα – βήμα το νοσοκομείο Ξάνθης. «Δημιουργούνται αφόρητες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό μέσω των συνεχών κυλιόμενων ελλείψεων υλικών και προσωπικού και των αλλεπάλληλων μειώσεων μισθού (που φτάνει το -65%). Έτσι εξαναγκάζονται ο ένας μετά τον άλλον γιατροί σε αποχώρηση από το νοσοκομείο μας (το 3ο καλύτερο -σύμφωνα με έρευνα- της Ελλάδας)».
Πρόσφατο θύμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η πιο νευραλγική κλινική του νοσοκομείου, η καρδιολογική: αποχώρησαν οι 2 από τους 4 καρδιολόγους και αυτοί που απέμειναν δεν μπορούν να πάρουν ούτε 1 μέρα ρεπό ή άδεια για να ξεκουραστούν από τις αλλεπάλληλες εφημερίες.
«Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διευθύντρια της καρδιολογικής ζήτησε το κλείσιμο της κλινικής γιατί δεν πληροί τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας. Είναι κατάντημα για το μνημονιακό κράτος να οδηγεί σε λουκέτο μια κλινική με τεράστια προσφορά στους πολίτες της Ξάνθης και των όμορων νομών, μια κλινική που έχει σώσει χιλιάδες συνανθρώπους μας από τον θάνατο!», συμπληρώνεται σχετικά.
Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει και η παθολογική (με μέση πληρότητα 98%, 46 νοσηλευόμενους και τεράστιο όγκο δουλειάς στα εξωτερικά ιατρεία) μετά τις αποχωρήσεις 4 ιατρών και την πρόσληψη μόνο ενός.
«Στο κόκκινο και η εντατική μετά την μη ανανέωση της σύμβασης επικουρικού ιατρού. Οι απόπειρες να συμπληρωθούν τα κενά εκ των ενόντων με μετακινήσεις γιατρών άλλων ειδικοτήτων μας επιστρέφουν 80 χρόνια πίσω, πριν την καθιέρωση των ειδικοτήτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Ξανθιώτες σε αγώνα για να μην κλείσει η καρδιολογική και να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις καρδιολόγων, παθολόγων και εντατικολόγων με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών και την προκήρυξη των κενών θέσεων επιμελητών ΕΣΥ», αναφέρεται καταληκτικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…