Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μπαράζ διαρρήξεων αναστατώνει την Ξάνθη

Μπαράζ διαρρήξεων αναστατώνει την Ξάνθη

0
silipsi-empros

Καθημερινό φαινόμενο οι έφοδοι σε καταστήματα για ελάχιστα ευρώ. Νέο περιστατικό το βράδυ της Δευτέρας

Διαρρήκτης με δύο τσιράκια νεαρής ηλικίας έσπασαν το τζάμι της πόρτας σε ζαχαροπλαστείο και έγιναν αντιληπτοί από τη γειτονιά. Νεαρός επιτέθηκε στο δράστη    

Την Ξάνθη μπορεί να έχουν συνταράξει το τελευταίο διάστημα τα αποτρόπαια εγκλήματα των ανθρωποκτονιών, ωστόσο το αίσθημα ανασφάλειας εντείνουν και τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην πόλη και τα χωριά, αλλάζοντας ριζικά την αίσθηση της ασφάλειας και της «ελεγχόμενης κατάστασης» στη μικρή μας πόλη. Επιτήδειοι εισβάλλουν σε καταστήματα και κατοικίες παραβιάζοντας ή σπάζοντας παράθυρα και πόρτες έστω και για ελάχιστα ευρώ. Σε καταστήματα του κέντρου, αλλά και σε μαγαζιά σε γειτονιές της πόλης, τα περιστατικά έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, αποτυπώνοντας τη νέα φυσιογνωμία, αλλά και το άλμα στο ποσοστό της εγκληματικότητας στην περιοχή μας.  
Διάρρηξη για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο σε συνοικιακό ζαχαροπλαστείο
Νέο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε συνοικιακό ζαχαροπλαστείο στην οδό 4ης Οκτωβρίου. Ο δράστης με κουκούλα και ψηλά σηκωμένο το γιακά, ακολουθούμενος από δύο τσιράκια νεαρής ηλικίας, έσπασε το τζάμι της πόρτας του καταστήματος και εισέβαλε μέσα. Έσπασε την ταμειακή μηχανή και με αστραπιαίες κινήσεις έβαλε στις τσέπες του τα κέρματα που βρήκε μέσα. Όμως από το θόρυβο έγινε αντιληπτός από τους γείτονες . Μάλιστα νεαρός κάτοικος της περιοχής στράφηκε προς το μέρος του, τον χτύπησε, τον έριξε κάτω, όμως αυτός τράπηκε αμέσως σε φυγή από την οδό Σκιάθου με κατεύθυνση προς τη Μεσολογγίου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά οι δράστες δεν εντοπίστηκαν, παρόλο που στους καταλόγους της ασφάλειας υπάρχει μεγάλη λίστα από υπόπτους για ανάλογες δραστηριότητες και, όπως είναι γνωστό, πολλοί από αυτούς προέρχονται από τον οικισμό του Δροσερού.  
Επίθεση και αρπαγή δύο κινητών από 20χρονη την ίδια μέρα
Μαζί με τις διαρρήξεις, αύξηση παρουσιάζουν και τα περιστατικά επιθέσεων σε πεζούς με κίνητρο την αρπαγή χρημάτων και συσκευών με… αξία μεταπώλησης. Τελευταίο περιστατικό η σύλληψη 25χρονου το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος άρπαξε δύο κινητά από 20χρονη. Ο δράστης οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.  
«Θα βάλω σίδερα σε πόρτα και παράθυρα», λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος
Αναφέροντάς μας το περιστατικό προχθεσινής διάρρηξης, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μας ενημέρωσε ότι και το καλοκαίρι είχε πέσει θύμα διάρρηξης, αλλά και πάλι οι δράστες έφυγαν «άπραγοι», αφού δεν είχε αφήσει χρήματα στο βράδυ στο κατάστημα. «Ποιος αφήνει λεφτά σήμερα μέσα με αυτά που γίνονται…», λέει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι και πριν λίγες ημέρες, ανήμερα των Χριστουγέννων άγνωστοι είχαν και πάλι επιχειρήσει να μπουν στο μαγαζί του από την πόρτα και το παράθυρο, αλλά δεν τα κατάφεραν. «Θα βάλω σίδερα αναγκαστικά, δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί», σημείωσε ο ιδιοκτήτης, εξηγώντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή οι δράστες ψάχνουν μόνο για «ρευστό» αφήνουν πίσω τους μόνο ζημιές και την ψυχική ταλαιπωρία των ιδιοκτητών.  
Οι μικροεπαγγελματίες προσπαθούν να οχυρωθούν
Στη συγκεκριμένη γειτονιά, περίοικοι ανέφεραν ότι είχαν δει νεαρά παιδιά με ποδήλατο να κάνουν βόλτες «κόβοντας κίνηση» στα τριγύρω μαγαζιά. Η εικόνα της πόλης μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε «φρούριο», αφού οι μικροεπαγγελματίες θέλουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και λόγω της συχνότητας των κρουσμάτων κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος, αφού οι δράστες «χτυπούν» ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…