Σχόλια 15-01-2013

0

Μπας και έγινε η συντέλεια και δεν καταλάβαμε την διαφορά;
Θωμάς Βουγιουκλής    

Ξεπερασμένο  


Έχει ξεπεραστεί πλέον και δεν έχει καμία ανταπόκριση στην κοινωνία η θέση «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο».
Πρόκειται για ένα δίλημμα χωρίς ουσία και περιεχόμενο, το οποίο βρήκε αποδοχή στην αρχή, χρησιμοποιήθηκε πολύ αλλά ακριβώς αυτή η υπερβολή της χρησιμοποίησής του το απαξίωσε πλέον πέρα για πέρα, καθιστώντας την έκφραση τόσο γενικόλογη και τετριμμένη που δεν της δίνει σημασία κανείς.
«Ε»    

Κλείνουν γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  


Σε δεινή θέση βρίσκεται η πολιτική παράταξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόσο λόγω των αποχωρήσεων στελεχών όσο και της αδυναμίας να συντηρήσουν κάποια γραφεία. Έτσι, μοιραία επέρχεται το λουκέτο.
Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Ρόδος και αλλού, έβαλαν λουκέτο στα γραφεία. Αιτία βέβαια η αποδυνάμωση λόγω αποχωρήσεων στελεχών για διάφορους λόγους.
«Ε»    

Απουσία Ζεϊμπέκ  


Κατανοούμε ότι ένας βουλευτής πως δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο για ν’ αφιερωθεί στους κατοίκους του νομού του.
Όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Ζεϊμπέκ, διαπιστώνουμε ότι απουσιάζει από πολλές εκδηλώσεις. Πρόσφατο παράδειγμα η εκδήλωση του ΕΒΕ απ’ όπου απουσίασε. Μία απουσία που σχολιάστηκε διότι στο Επιμελητήριο μετέχουν και αρκετοί μουσουλμάνοι σύμβουλοι. Οι οποίοι σύμβουλοι δεν είδαν ούτε τον έτερο πρώην βουλευτή κ. Μάντατζη που τους είχε βοηθήσει προεκλογικά…
«Ε»      

Επαγρύπνηση  


«Όταν ο λαός διατηρεί τις αρετές του και την επαγρύπνησή του, καμιά κυβέρνηση, με οποιαδήποτε ακρότητα, αδυναμία και αστόχαστες πράξεις, δεν μπορεί σοβαρά να τον βλάψει στο σύντομο διάστημα των τεσσάρων χρόνων.»  
Αβραάμ Λίνκολν (1809 – 1865) 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Για την αντιγραφή ο Σχολιαστής.    

Παραλειπόμενα της πίτας του ΕΒΕ  


Σε άλλη σελίδα της εφημερίδας γίνεται αναλυτικό ρεπορτάζ από την ετήσια εκδήλωση της κοπής της πίτας του ΕΒΕ.
Η στήλη θα σχολιάσει τα παραλειπόμενα κι αυτά είναι: Η μεγάλη διάρκεια των ομιλιών-τοποθετήσεων, οι πολλές ευχές και όλα τα τελετουργικά, με αποτέλεσμα η πίτα να κοπεί όταν είχαν αποχωρήσει τα μισά μέλη! Το ίδιο έγινε και με τον μπουφέ. Πλούσιος και ωραίος αλλά δεν τιμήθηκε αρκετά διότι και ο χώρος δεν βόλευε και οι συμμετέχοντες οι μισοί είχαν αποχωρήσει.
Κατά τα λοιπά, πότε επιτέλους θα επισκευαστούν οι χαλασμένες πολυθρόνες της αίθουσας; Τρίτο και τελευταίο, την εκδήλωση τίμησαν οι αρχές του νομού και αρκετοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες.
«Ε»    

Και χύμα τσιγάρα  


Η οικονομία της χώρας που διακρίνεται για τη λιτότητά της, δημιούργησε μια εικόνα που την έχουν ζήσει οι μεγάλοι στην ηλικία και την γνώρισαν και οι νέοι τώρα.
Πρόκειται για την πώληση χύμα τσιγάρων από μερικά περίπτερα. Οι παλαιοί θυμούνται τις κούτες με τα 100 τσιγάρα που πωλούνταν ανάλογα με πόσα ζητούσε ο πελάτης.
Σήμερα, από το 1960 που το ζήσαμε αυτό, ξαναγυρίσαμε στην ίδια ιστορία όπως γυρίσαμε και στα σπιτικά τσιγάρα. Δηλαδή, οι καπνιστές αγοράζουν χύμα καπνό από παραγωγούς, τον κόβουν και μ’ ένα ειδικό μηχάνημα, κάνουν τσιγάρα που μοιάζουν πολύ με τα άφιλτρα των βιομηχανιών.
Έτσι, η οικονομική δυσπραγία βρήκε τις λύσεις και οι θεριακλήδες καπνιστές αντί να κόψουν το κάπνισμα, βρίσκουν φθηνούς τρόπους για να ικανοποιήσουν το καπνιστικό τους πάθος.
«Ε»      

Τι είπε ο Σόιμπλε στον Τσίπρα;  


«Έχε τους φίλους σου κοντά και τους αντιπάλους σου κοντύτερα» έγραψε το Der Spiegel σημειώνοντας ότι ο κ. Σόιμπλε ακολουθεί πιστά το ρητό. Στα πλαίσια της τακτικής αυτής λοιπόν εντάσσει το περιοδικό την πρόσκληση του Γερμανού υπουργού οικονομικών στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, «τον δεύτερο πιο επικίνδυνο πολιτικό της Ευρώπης» (μετά τον Μπερλουσκόνι), όπως τον χαρακτήρισαν τα γερμανικά ΜΜΕ.
Η συνάντηση ανάμεσα στους δύο κράτησε μία ώρα, και σύμφωνα με γερμανικές πηγές ο κ. Σόιμπλε τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την Ελλάδα πέρα από αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση», καλώντας τον «να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί».
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιδίωξε με τη συνάντηση αυτή να εξασφαλίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη, απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Στήριξη που φυσικά δεν πήρε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.    

Ήταν όλοι μια …«ωραία ατμόσφαιρα»


Τέτοια αγάπη, τέτοια συναδελφοσύνη, τέτοια ομοψυχία μεταξύ των πολιτικών του νομού μας δεν έχω ματαδεί…Κι αυτό φάνηκε στην κοπή πίτας του ΕΒΕ όπου ο μόνος που έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ήταν πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Μωραΐτης. Σίγουρα είναι θέμα συγκυβέρνησης αλλά και πέρα απ’ αυτό δείχνει πολιτική ωριμότητα των πολιτικών μας μια τέτοια συμπεριφορά και αυτό είναι πολύ θετικό. Η κρίση ενώνει…τα προβλήματα του κόσμου δεν έχουν πολιτικό χρώμα και πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται από κοινού. Και οι παρεμβάσεις των πολιτικών μας στο κέντρο πρέπει να είναι από κοινού για να είναι και πιο ισχυρές.
Μ.Ξ.

Πάλι μας έπιασαν στον ύπνο…


Το ζήσαμε μια με την αστυνομική Σχολή όταν εν μία νυκτί την μετέτρεψε ο κ. Δένδιας σε Κέντρο Κράτησης Παρανόμων Μεταναστών και οι γείτονές μας οι Κομοτηναίοι και οι Εβρίτες έβαλαν τα μεγάλα πολιτικά τους μέσα ρίχνοντας την Ξάνθη και κρατώντας ανοιχτές τις δικές του Σχολές. Το ζούμε και τώρα που μεταφέρεται η έδρα του Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Ισμαρίδας – Βιστονίδας από το Πόρτο Λάγος στη Δράμα. Και μάλιστα επαίρεται ο βουλευτής τους κ. Κυριαζίδης ο οποίος λέει ότι έγινε κατόπιν δικών του προσπαθειών. Μπράβο του …Μετά απ’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι ήρθε η ανάπτυξη στη Δράμα…Όπως μια τέτοια τακτική δείχνει παλαιοκομματική νοοτροπία και βεβαίως διόλου περιφερειακή συνείδηση. Αν τελικά ισχύσει και δεν ανατραπεί όπως είπε ο κ. Κοντός ο οποίος είχε συνάντηση μαζί με τον κ. Σαλτούρο με τον υπουργό ΠΕΚΑ και έχει τη δέσμευση ότι θα δοθεί λύση υπέρ της Ξάνθης.
Μ.Ξ.      

Ανυπόστατες φήμες έφερε η εκτίναξη της εγκληματικότητας  


Μεγάλο θανατικό έχει «χτυπήσει» την κοινωνία της Ξάνθης, με τα απανωτά τραγικά γεγονότα που βίωσε το τελευταίο διάστημα και με τα οποία υποδέχθηκε τη νέα χρονιά. Η μικρή κοινωνία της Ξάνθης που δεν είναι συνηθισμένη παρακολουθεί αμήχανα και με έντονη ανησυχία τα τεκταινόμενα, αλλά γι’ αυτό ακριβώς το λόγο εύκολα πέφτει θύμα της οργιάζουσας φημολογίας που κάθε μέρα εκδηλώνεται με ποικίλες εγκληματικές υποθέσεις που δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα. Οι καιροί είναι σκληροί, αλλά είναι και πονηροί, γι’ αυτό θέλει προσοχή και άμυνες από τον καθένα μας.
Ε.Δ.  

Πανεπιστημιακό σκάνδαλο στα δίχτυα του ΣΔΟΕ;  


Για σκάνδαλο κατάχρησης ευρωπαϊκών κονδυλίων από ελληνικά πανεπιστήμια που ξεπερνά το ύψος των 200 εκ. ευρώ , κάνει λόγο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».
Τα στοιχεία άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), που πραγματοποιούσε ήδη αντίστοιχη έρευνα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία.
Παρουσιάζεται λοιπόν ως μία υπόθεση που είχε στηθεί από ένα πανευρωπαϊκό κύκλωμα απάτης, για την υφαρπαγή χρημάτων από ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Πληροφορικής και όχι μόνο.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, στην Ελλάδα εμπλέκονται τέσσερα Πανεπιστήμια, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, και ένα άλλο στην περιοχή της Θράκης, πράγμα που ήδη προκάλεσε αναστάτωση και απορίες στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΠΘ, μιας και δεν αναφέρει περαιτέρω πληροφορίες.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…