Σχόλια 02-01-2013

0

Είναι απ’ τις χρονιές που κανείς δε λυπάται για το χρόνο που έφυγε και όλοι φοβούνται το χρόνο που ήρθε…

Να μην ξανάρθει τέτοια χρονιά!  


Αποχαιρετούμε το 2012 με ιδιαίτερα άσχημα συναισθήματα. Αρχές του 2013 και είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα αναπολήσει την χρονιά που έφυγε.
Κι αυτό διότι ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τον ελληνικό λαό από κάθε άποψη, κυρίως βέβαια οικονομική.
Το 2012 μας προσέφερε ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων, μείωση μισθών και συντάξεων και αγωνία για το εάν θα παραμείνουμε στο ευρώ και την ευρωζώνη και βέβαια εάν θα έχουμε την εκταμίευση της μεγάλης δόσης. Τελικά, στο δύσκολο 2012 υπήρξαν και ορισμένα θετικά και κάπως η ζυγαριά ισοσκελίστηκε.
Αποχαιρετούμε το 2012, υποδεχόμαστε το 2013 και αισιοδοξούμε ότι σιγά-σιγά θα αρχίσουν τα πράγματα να στρώνουν και ν’αλλάζουν. Όχι εντυπωσιακά βέβαια, αλλά σταδιακά, αρκεί πάντοτε να τηρηθούν όλα όσα αποφασίσθηκαν.
Εξάλλου άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα δεν υπάρχουν κι αυτό το γνωρίζουν οι τρεις της συγκυβέρνησης.
«Ε»      

Το τέλος της ΣΕΚΑΠ  


Πρόκειται δε για ένα καλό και θετικό τέλος, που όπως όλα δείχνουν, θα ξεδιαλύνει αρχές του 2013. Έτσι, σύντομα ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ θα ανακοινώσει πως μεταβιβάζεται το 51% της ΣΕΚΑΠ στην τουρκική εταιρεία SEBA.
Θυμίζουμε πως η SEBA έχει κάνει δεσμευτική οικονομική προσφορά. Μάλιστα η SEBA τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη ΣΕΚΑΠ παράγοντας σήματα για λογαριασμό της τουρκικής εταιρείας.
Εκτός όμως από τη SEBA στο σχήμα εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ θα συμμετέχει και η ελληνική εμπορική εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ. Έτσι ουσιαστικά πρόκειται να έχουμε μια ελληνοτουρκική συνεργασία και έτσι θα υπάρξει, επιτέλους, λύση για την καπνοβιομηχανία, αφού οι Τούρκοι έχουν εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας.
-Τέλος καλό λοιπόν για την ΣΕΚΑΠ..
«Ε»    

Χάθηκαν οι καστανάδες  


Παλαιότερα βλέπαμε στις γωνίες του κέντρου 1-2 καστανάδες. Με τις φουφούδες τους και τα ξεροψημένα κάστανά τους.
Φέτος δεν είδαμε μέχρι στιγμής κανέναν. Γιατί άραγε; Τι συμβαίνει;
«Ε»    

Άκουσε, της είπαν…  


Η κυρία Βαλαβάνη είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτή η οποία δήλωσε ότι από την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ αφαιρέθηκαν 600 ονόματα. Και πως την αφαίρεση την έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!
Όταν διεφάνη πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και πως από την εν λόγω λίστα αφαιρέθηκαν οι ξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό που αναμένει η κοινή γνώμη από την βουλευτή, είναι ένα «συγγνώμη». Διότι η κυρία Βαλαβάνη ήδη έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα καθώς όπως είπε «το άκουσε από κάπου», «της το είπαν κάποιοι» και άλλες ανεπίτρεπτες δικαιολογίες που δεν επιτρέπονται σε βουλευτή.
Και με την ευκαιρία, θα πρέπει να σημειωθεί για άλλη μια φορά η ανευθυνότητα κάποιων που μόλις τους «σφυρίξει» κάποιος κάτι εις βάρος της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ αμέσως το ενστερνίζονται. Κατά τα άλλα, οι ίδιοι ασκούν κριτική στον Τύπο όταν καμιά φορά δεν διασταυρώνει μια πληροφορία…
«Ε»    

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα  


Το πολιτικό σύστημα της χώρας δέχεται για άλλη μια φορά ένα σοβαρό εις βάρος του πλήγμα. Μετά την έκπληξη, ακολούθησε οργή και απορία για την εξέλιξη της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ.
Η λίστα λοιπόν «μίλησε» και δείχνει τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Τον πρώην υπουργό Οικονομικών που του αποδίδεται παρέμβαση στο περιεχόμενο της λίστας με την αφαίρεση αρχείων με τα ονόματα λογαριασμών συγγενών του.
Ήδη το ΠΑΣΟΚ έθεσε τον Παπακωνσταντίνου εκτός κινήματος και τώρα η συνέχεια θα δοθεί στο Κοινοβούλιο.
Όπου όλοι εκεί μέσα είναι μια ωραία παρέα, χρόνια πολλά τώρα, και όπως έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»…
«Ε»    

Ένα όμορφο ημερολόγιο  


Λάβαμε πρόσφατα ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο του 2013. Πρόκειται για ημερολόγιο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και οφείλουμε να πούμε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό ημερολόγιο απ’ όλες τις απόψεις.
Στο ημερολόγιο αυτό αναδεικνύονται και προβάλλονται οι φορεσιές του τόπου μας. Μάλιστα η φωτογράφιση έγινε σε ιδιαίτερα όμορφα και ενδιαφέροντα σημεία του νομού και της πόλης, ενώ ως μοντέλα φωτογραφίζονται οι χορευτές του Συλλόγου.
Την εκτύπωση του ημερολογίου έκανε το Τυπογραφείο Μουτάφη-Καλαθέρη, την φωτογράφιση ο Γρηγόρης Λεοντιάδης, ενώ για την επιμέλεια και τα κείμενα φρόντισε η Ευτέρπη Στάντσιου, την δε γραφιστική δουλειά επιμελήθηκε ο Κ. Παμπουκίδης.
Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη για την πολύ όμορφη έκδοση.
«Ε»    

Έως τις 8 Ιανουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας  


Μία εβδομάδα παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να προμηθευτούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Μάλιστα η παράταση που δόθηκε μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι θέλουν να τα ακινητοποιήσουν και σκοπεύουν να καταθέσουν τις πινακίδες στις εφορίες.
Μετά το τέλος και της παράτασης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ξεκινήσει και ο έλεγχος στους οδηγούς από την Τροχαία προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες. Σε όσες περιπτώσεις οι άνδρες της Τροχαίας διαπιστώσουν πως κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται πως από φέτος δεν θα υπάρχουν τα γνωστά αυτοκόλλητα και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου τους την απόδειξη πληρωμής των τελών.          

Ο Ήλιος θα παραλύσει τη Γη το 2013 προειδοποιεί η NASA  


Αφού επιβιώσαμε από το τέλος του κόσμου στις 21-12-12 έρχεται ένα νέο σενάριο καταστροφής να ταράξει την ηρεμία του πλανήτη. Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ, επικαλούμενος στοιχεία της NASA, μέσα στο 2013 αναμένεται μία ηλιακή καταιγίδα τόσο ισχυρή ώστε θα «παραλύσει» τον πλανήτη Γη.
Τα τελευταία χρόνια η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, όμως με το νέο έτος θα ξεκινήσει ένας καινούριος κύκλος δραστηριότητας που θα πριλαμβάνει έντονες ηλιακές εκρήξεις, εκτοξεύοντας στο Διάστημα γιγαντιαίες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Αυτές οι επονομαζόμενες «ηλιακές καταιγίδες» θα χτυπήσουν με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Γη σύμφωνα με τους επιστήμονες, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και να «πέσουν» τα παγκόσμια ηλεκτρικά δίκτυα. Με απλά λόγια ο πλανήτης θα υποστεί ένα τηλεπικοινωνιακό και ενεργειακό μπλακάουτ για πολλές ώρες, ενώ οι συνέπειές του θα είναι ορατές για πολλές ημέρες ή ακόμη και μήνες μετά το συμβάν. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν επίσης στις αερομεταφορές, στα νοσοκομεία αλλά και στα τραπεζικά συστήματα.
Καλά νέα για τους ανά της γης καταστροφολόγους. Θα έχουν και το 2013 να κινδυνολογούν και να περιμένουν τη συντέλεια…        

Κάλαντα από τη Φιλαρμονική  


Τη δική της γιορταστική νότα στην πόλη έδωσε την τελευταία ημέρα του χρόνου η Φιλαρμονική μπάντα του δήμου της Ξάνθης, απλώνοντας τους ήχους από τα κάλαντα στο πολύβουο κέντρο. Όλα τους νέα παιδιά με μαέστρο τον κ. Ηλιάδη, με τις γνωστές μπλε στολές και τα μουσικά τους όργανα τράβηξαν την προσοχή των περαστικών και των καταστηματαρχών που έβγαιναν στην πόρτα τους για να τους απολαύσουν και να δώσουν το μπαξίσι τους.
Ε.Δ.    

Πλημμύρισε κόσμο το κέντρο  


Ζωντανό και πολύβουο ήταν το κέντρο της πόλης την τελευταία ημέρα του χρόνου. Κόσμος πήγαινε και ερχόταν στα καταστήματα και τους κεντρικούς δρόμους, ενώ για μια ακόμη φορά την τιμητική τους είχαν τα καφέ. Μπορεί πράγματι ο κόσμος να μην ψώνισε πολλά πράγματα, μπορεί να άναψαν λιγότερες «φουφούδες» κατά το «έθιμο» στους δρόμους της αγοράς, αλλά φάνηκε η ανάγκη να βγει, να συναντήσει φίλους, να ανταλλάξει ευχές και να αλλάξει για λίγο την καθημερινότητα των προβλημάτων, των καταβλητικών συζητήσεων και της αγωνίας.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…